Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kentsel Donusum ile ilgili Hukuk sorusu.

prokamikazae

Forum Bağımlısı
Tepki
465
İsim
Bio
Bisiklet
Carraro
Merhabalar,
Emin olun mecbur olmasam sormam burada ancak yardim lazim. Hukukcu bir arkadas yardimci olursa..

Kentsel donusum kapsaminda evimiz yikilip yerine yenisi yapildi. Ancak icinde farkedilecek bir sekilde ev yamuk ve yatma orani artmaya devam ediyor. Nasil bir yol izlenmeli cunku ev yikilmadan kaldirmak mumkun degil. Insaat sirketi evde sorun yok dese de biz biliyoruz, mesela firina koyulan su bir yerde birikiyor, yere koyulan cisimler kayiyor, kapilar egik tarafa dogru aciliyor surekli ve yere dokulen bir su yatik olan tarafa kayiyor. Ne yapmali beni bir aydinlatirsaniz sevinirim.

Saygilar!

Scudo
Once bir avukat tutacaksiniz dava acicaksiniz. Mahkeme bilirkisi aticak cikacak sonuca gore karar verilecek.

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
@Aerocycle
tesekkurler yanit icin,

peki sizce once insaat firmasina kantilarla gidilmeli mi? Sonucta muhendisler gozumuzun icine bakarak yalan soylemez diye dusunuyorum

Bir avukat tutun. Avukat evinize gelip incelesin. Notlar alsın ve fotoğraflar/videolar çeksin. İnşaat şirketi ile görüşme yapsın. Eğer inşaat şirketi davaya gitmeden sorunu çözecekseçok şanslı olduğunuzu bilin ki böyle bir şeyi yapmazlar malesef.
Avukat gerekli davayı açar ve bilir kişi raporu çıkar. Bilirkişi kesin bir sonuca ulaştırır davayı zaten. Ancak evi tekrardan mı yıkıp yenisini yaparlar yoksa size maddi tazminat ödeyip başka bir ev almaya mı yönlendirirler bu hakimin takdiri.

@Hastateker

tesekkurler,

o zaman bir soru daha sorayim, diyelim tazminata gidildi ve evin degeri kadar para odenmesi kararlastirildi
1) evin degerini nasil belirlerler?
2) su an oturdugumuz evin tapusu hala bizde mi kalir?

@biozalp dostum bu dava bi 7 8 yil surer. 7 sene sonra kim ole kim kala.

@biozalp aynı işlem yapılır hocam tekrardan, bilirkişi evinize değer biçer o kadar miktar size ödeme yapılır. (yasal faizlerde işlenerek.)

tapunun sizde kalma olasığı olmaz size ödemesi yapılması durumunda. direk ödeme yapılacak diye bir durumda yok bilginiz olsun. güçlendirme ile düzelecek bir durum söz konusuysa bilirkişi bunu rapor eder. ona göre tadilat yapmak zorundalar.

@biozalp
Evin değerini bilirkişi; eğer hakim evin tamirini değil de bedelini istediyse tespiti için belirler.
Evin şu an sizde tapusu varsa ev sizin olmaya devam eder ancak evden vazgeçip bedel almanızla tapudan da vazgeçmiş olursunuz

• Beğen
@Acedia

peki hocam o zaman tapu kime geciyor,eger muhahit'e geciyorsa mutahit bundan karli cikmiyor mu sonucta evin degerleri hep daha dusuktur yasal mecralarda.

@biozalp Öncelikle soru ve sorunlarınızı hukuki.net adlı sitede sorabilirsiniz en azından sorduğunuz soru hakkında daha bilgili insanlar cevap vermiş olur.Küçük bir cevap olarakta, evin piyasa değerine bakılır bu gibi işler için mahkemeler bilirkişi atıyor.Ülkemizde malesef tazminat sistemi tahmin ettiğiniz gibi çalışmıyor kısaca yapı denetim firmasının vereceği olumsuz bir raporla birlikte tazmin edilmesi gereken bir zararınız olmayacak ancak "yaşamaya elverişli hale.." getirilir bina.Apartmanda oturan diğer kişiler aynı sorunu yaşıyorsa ortak bir plan yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@macabeyi

sorun da o, evde yasayanlar bana dokunmasin mutlu mutlu yasarim ben diyorlar, haklarini savunmaktan acizler.

@biozalp
Belediyelerin bu işlerle ilgili sorumlulukları olduğu için bir tanıdık vasıtasıyla sorunu çözdürürsünüz gibi hissediyorum.Diğer yaşayanların hayatlarını etkilemediği düşünülürse çok büyük bir tamirat gerektirmeden düzeltilebilecek bir sorun gibi duruyor.

• Beğen
@macabeyi

tesekkurler hocam, cok yardimci olundu

yorum atan herkese tesekkur ediyorm.

@biozalp
Hemde oyle bir yalan soylerki suclu siz bile cikabilirsiniz. Hukuki haklarinizi arayin gecte olsa siz hakli cikarsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Makula 06
Bireysel olarak ne diyeceğinin bir önemi yok eğer rapor tutturacaksınız bağımsız yapı denetim firmalarının kollektif sorumlulukları var.Sorunlu bir yapıya sorunsuz diyemezler.Organize bir şekilde davranıp hayır sorunsuz diyorsa eğer ruhsatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıp üstüne üstlük tazminat talebiyle karşılaşır böyle bir riski almalarıda mantıklı değil.

Geri