Scudo Sports

Kıl dönmesi

yazmayı unuttum ekleyeyim ;
kıl dönmesi ,daha ana karnındayken durduğumuz pozisyondan dolayı bir boşluk oluşuyormuş.kuyruk sokumumuzda oluşan bu doğum boşluğunda ise kılın büyümesi daha rahatmış bu yuzden kıl deriyi yarıp dışaı çıkmak yerine bu boşluğa uzanıp burda buyumeyi tercih ediyormuş,bazı hekimlerin diyişine göre çok oturmak da kıl donmesine neden oluyomuş,doktorum kıl donmesinin nedenini boyle açıkladı.
bende çok oturmaktan oluyorsa ; bisikletinde etkisi vardır diye düşünüyorum,bu yuzden bisikleti bırakmayı duşubuyorum.
fakat bisikletime yeni parçalar almaya devam ediyorum,eskisi kadar sık olmasada nadiren bisiklete binebilirim belki.

Scudo
selam arkadaşlar,
kimse alınmasın ama kıl dönmesi pislikten oluyor:) :) :)

yani ilk başlangıcını bilemem de ameliyattan sonra bölge temiz tutulmamalı,donumuzu günlük değiştirmemiz gerekiyor. benim ssk dan başımdan bir ameliyat geçti,fakat yeniden nüksetti. (nerdeyse 5 senedir böyle devam ediyor) askere gideceğim yakın dedim askerde rapor alırım erken terhis olurum. askerliğim iyi yere düştü hergün duş alma imkanım vardı, artık bundanmıdır bilmiyorum mübarek askerdeyken iyileşti ağrı yok akıntı yok. neyse askerliğime 2 ay kala dedim bir revire çıkayım. doktor baktı tabii :) :)

dedi bişey yok, dedim akıntı vardı ağrı vardı???? doktor bu dedi pisliğinden :) :) :)

böyle demedi tabii ama temiz tutman kuru tutman falan filan diye anlattı, halada bişey yok arada hafif bir ağrı var ama akıntı falan bişey yok,rahatsızlığım da yok. ama ssk da ameliyat iyi olmadı sanırım bugünler de bir özel hastaneye gidip işin uzmanından bu konuyu artık halledicem.

allah kimsenin başına vermesin incir çekirdeğini doldurmayacak bişeyden ameliyat olmak zorunda kalıyorsunuz.allah korusun SSK da size ameliyat için narkoz veriyorlar kıl dönemsinden daha tehlikeli. direk belden aşağım uyuşuyor ve bunun için sırtımdan omuriliğimin içine şırınga enjekte etmişlerdi. en ufak bir hatada kalıcı hasarlara yol açabilirlerdi. bu konuda türkiyedeki hastanelerin sicili temiz değil maalesef.

bu dünyada bir kıl dönmesinden bire de yirmi yaş dişinden çok çektim. şunuda belirtiyim yirmi yaş dişlerinide yakın takip edin. eğer dişler düzgün çıkmıyorsa onlarada bir operasyon yaptırın. yoksa olan diğer azı dişlerinize oluyor. benim başıma geldi başka kimsenin başına gelmesin bari.

Arkadaşlar Merhaba Öncelikle ;

Bisiklete binip bimmekle alakalı net kesin bir bilgi görünmüyor ... Ama doktorlar genelde olmayacağını alakasız olduğunu söylüyorlar.

Genellikle enseden, sırttan, vb gibi yerden gelen kıllar ilgili bölgeden içeri giriyorlar ve böyle bir oluşuma neden oluyor...

Belirtisi çamaşırınızı yeni giyseniz bile sanki donunuza pislemiş gibi koku gelmesi sürekli orda leke oluşması dokunduğunuzda ilgili bölgeye fındık büyüklüğünde bir oluşumun belirgi bir şekilde elinize gelmesi bunun görülen belirteleri arasında

Kimlerde sıklıkla görülür ?

Ayakta çok duran ve sert zeminde sürekli oturan kişilerde, vücut temizliğine dikkat etmeyen kimselerde genelde görülür kıl dönmesi

Tedavisi

İlgili bölge komple açılır ve kıl folükülleri ile temizlenerek alıır ki buda ameliyatın sonrasında 3-4 ay yatalak ve enfeksiyona açık hale gelmek de
mektir...

Bir diğeri 10 dakika da yapılan bir ameliyat ve buda sonrasında enfekte olması yüksek olan bir bölgedir... Ancak en pratik en rahat ameliyat bu olmasına karşın pek yaygın değildir

Benim bildiklerim bunlar....

bisikletle cok yakından alakalı oldugunu sanmam. temizlikle de sanıldığı kadar alakalı değil. ben bu sorunu yaşadım ve ameliyatta oldum. istediğiniz kadar temiz olun yine de olabilir. ayrıca bisikletle uzaktan yakından bir alakam yoktu o dönemde. ama oturmakla özellikle kaykılarak oturmakla alakası olduğunu düşünüyorum. bir de genelde kıllı insanlarda daha çok rastlanıyor

kaçarı yok! olacağı varsa olur. adı üstünde kıl işte, kıllığını yapıyor.

ama çok oturanlarda daha fazla olduğu bir gerçek. oturarak iş yapmak zorunda kalan meslek sahiplerinde olma riski daha fazladır, hele benim gibi birazda kaykılarak oturuyorsa. örneğin uzun yol şoförlerinin çoğu bu sorunu yaşar.

Bisikletle alakası olabilirmiş :( (link)

(link)

@Fatih Ertörün

Kıl Dönmesi bisiklet kullananlarda da azda olsa oluyor benim gördüğüm tanıdığım arkadaşlarda oldu testis torba altı,Kaba et altı seleye oturunca seleye sürtünen baldır kısmında oluyor.Sırf bisikletçilerde değil genelde oturan insanlarda da görülüyor bu uzun yol kamyon şöförü veya uzun süre bilgisayar ve benzeri işler örnek benim oğlumda oldu kuyruk sokumunda çıktı ameliyatla aldılar.Yukarıdaki bilgileri doktordan öğrendim kafama göre yazmıyorum sonuçta doğru oğlum hep bilgisayar başında zaten doktorda ne işle uğraşıyorsunuz diye oğluma soru sormuştu.İyi yapılan bir ameliyat sonrası tekrarı%2 .

Bisiklet kullanırken mutlaka petli tayt giyilmesi lazımdır.Testis ve torba ezilmemelidir.Ezilir ise sorunlar çıkıyor.Benimde 2 çocuğum var 18 yaşından beri bisiklet kullanıyorum ama petli tayt giyiyorum kışın eşorfman altına yazın zaten petli şort giyiyorum.Saygılar sevgiler

Kıl dönmesi olanlar ve kıl dönmesi başlangıcı olanlar kesinlikle pudra kullanmayın.. pudra orayı temizleyip kuru tutmak yerine aksine tıkıyor. eğer orda apse oluşumu yada içerde irin oluşumu varsa kesinlikle yapılması gereken GÜL SUYU sürmek çünkü gül suyu gözenekleriniz açar ve oranın hava alıp akıntının dışarı çıkmasını sağlar.. sık sık duş alıp temiz tutmak en önemlisi. Ameliyat olayınada kolay kolay girmeyin çünkü hangi doktora gidersen git alalım onu derler ki bu doktorlar tanıdıkların değildir. ama birininin slm yla tanıdık bi doktora gidesen iyice akıntı olup koku yapmadan ameliyat olmanızı önermem der.. ki doğrusuda bu çünkü sancılı bi süreç. bende bi aralar çok çektim ama temiz tuttum antibiyotikli krem sürdüm felan apse geçti tabbi çokta bekletmemek lazım çünkü bu olayın ilerleyip ordaki kılların kemiğe dadanması diye bii durumda varmış.. sonuçta ev ortamında yapılabilecek en basit ve önemli uygulama GÜL SUYU. ii pedallar

Merhabalar. Son arkadaşın yazdığı gibi eğer kıl dönmesi tedavi edilmez ise o kist büyüyüp omuriliğe zarar veriyor ve omurilik içinden geçen sinirler zarar göreceğinden felç kalma riski çok yüksek. Eğer şüpheniz varsa derhal bir doktora görünün, ne kadar erken tedavi o kadar iyi sonuç.

Kıl dönmesi genç yaşlarda ve uzub süreli oturmayla oluşur. Arkadaşlarında dediği gibi temiz tutmak sık sık duş almak gerekir ve bisiklet kullanımda çok dar taytlar giymeyin sık mola verin uzun süre oturmayın derim.

@LAYKOPEN

Selede uzun süre oturmaktan ve kalitesiz ped kullanımından da kaynaklanıyor kıl dönmesi olabiliyor.Kalça veya bacak aranızda ufak şişme hissettiğinizde Batticon sürmenizi tavsiye ederim her turdan sonra yıkandıkdan şişen yere sabah akşam sürün yok oluyor.Battıcon iltahaplanmasını engelleyip şişi indiriyor.ben faydasını gördüm halen evde ecza dolabımda bulunduruyorum.

Bu kıl dönmesinin asıl sebebi o bölgenin kıllı alması diye biliyorum. Bence yapılması gereken düzenli epilasyon artık ne yöntemle yaparsanız.

Geri