Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilit Seçimi

Kalın bir çelik zincir ve sağlam bir asma kilit için ne düşünüyorsunuz? işe yarar mı.

Scudo
açılması zor olan bir kilit 300 tl ama açılması imkansız değil... sadece vakit alıyo işi bilen adam bisikleti her halukarda götürür ben tekerleği sökmekten yanayım..

bu konuyu okuduktan sonra içime bir kurd düştü işe bisikletle gidip geliyorum hemen dukkanın yan camlarının ordakı kalın su borusuna yanı apartmanın plastik oluk borusu borunun altı asfaltın ıcınde saglam gibi duruyor ona kılıtlıyorum yanı acıkcası sabahtan aksama kadar dukkanın onunde daha dogrusu gozumun onunde duruyor ama yınede tedırgın oldum siz ne önerirsiniz hemen karsımda park var orada demırlerede kılıtleyebılırım ama gozumun onunde daha iyi oldugunu dusunuyorum sızler ne dersınız bu konuda ?

ücra bir yere koyma gözünün önü en iyisi insanların olduğu yerler fln daha iyi kolay kolay çalamaz ama çalınacağı varsa evin içinden gelip çalarlar...

Piyasada satılan bisiklet kilitlerinin en kaliteli olanları bile fazla uzun sürmeyen bir uğraşla etkisiz hale getiriliyor diye duydum.Piyasadaki kilitler sadece kısa süreler için örnek veriyorum markete filan gittiğinizde kullanacağınız ürünler olmalı bence.Daha uzun süreli bırakacaksanız şöyle yapabilirsiniz.Ben fazla abartılı olmayan 1 metrelik bir zincir aldım bu zinciri plastik koruma içine geçirdim ve 2 ucunu fazla büyük olmayan bir asma kilitle kapatıyorum.Asma kilidin dışı bisikleti çizmemesi için plastik kaplı ayrıca zincir de plastik içinde olduğu için bisiklet kesinlikle çizilmiyor.Piyasada satılan kilitlere oranla çok daha güvenli fakat yine uzun süre asla bırakmıyorum.Bence özellikle geceleri bisiklet mutlaka evinizde olmalı..ne kadar iyi kilidiniz olursa olsun hergün bisikletin uzun süreli aynı yere park edildiğini gören bir hırsız bu bisikleti bir şekilde götürür.

bende göztepe kampüs içine 3 saatliğine kilitlemeyi düşünüyorum 100 mm lik 15 liraya aldığım kilit yanına 50 tl ye sağlam bir kilit almayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz

Merhaba,
Geçen hafta USA'dan sipariş vermiş olduğum kilit bugün elime ulaştı. Umarım iyi bir seçim yapmışımdır. Bence kilide önem vermek lazım.
http://img402.imageshack.us/img402/7684/img1363to.jpg

nalburdan minimum 10 mm bakla kalınlıklı zincir, hortum üstüne. asma kilidi de koyarım. her yerde güvenlik kamerası var biraz da onlara emanet ederim.

@ilkerciftci
Hayırlı olsun. Hangi siteden ne kadara aldınız acaba ben de düşünüyorum da. :)

Dingil kilidi - kadro kilidi aldim bir tane. Bisiklet uzerindeki gorunusu cok hosuma gitti.

Kablo baglantili bir kilit, kablosunu da alirsam yuklu turlardaki bakkal-market molalarinda is gorur gibi.

Tabi bisikleti kamyona atarlarsa hicbir anlami kalmaz ama kisa molalarda kimse surerek kaciramaz.

Ben olsam o kilide çok güvenmezdim, hatta hiçbir kilide çok güvenmezdim;

Bisiklet için kilit almak istiyorum hırdavatçıdan zincir alacaktım fakat adam ben zinciri kesebilirim ama bunu kesmek daha zor diyerek bir spiral kilit önerdi. Benim sorum spiralin kablosu sağlam olsa da ucu açılabilir mi? Şu tarz bir şeydi? Çünkü kablo kilitlerde kilidi kesmeye kalmadan ucu parçalananbiliyor.

@Dilarabuk kilit olarak dünya devi olarak gösterilen ABUS marka kilitlerin BAZILARI bile maymuncuk ile açılabiliyor ya da bu spirallerin anahtar sokulan yeri hammer gibi şeylerle kırıp kesmekle uğraşmadan götürebiliyorlar ben de kilit araştırıyordum 1 hafta önce en sağlam kilit çeşidi U kilitler (bence) decathlondaki modellere bakabilirsiniz

Tanıdıklarım genelde zincir alıyor kilosuyla her yerde sonra sağlam kilid alıp zinciri bağlıyorlar veya motor kilitlerine bakın derim genelde ağır oluyorlar 1 kilide güvenmeyin iki kilit olsun ve biri diğeriyle ayni tip olmasın 2016_08_28_18.59.15.png premium rush filminden görüntü.

Geri