Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitler

Şeffaf

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Nisan 2018
Mesaj
1.077
Tepki
2.424
Yaş
48
Şehir
İstanbul
İsim
Burak
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Diğer
Merhaba. Kilitler hakkında başlı başına bir konu bulamadım forumda. Bir nebze olsun bu açığı kapatabilmek için yamak istedim. Kilit konusu hakikaten başlıbaşına bir konu olacak kadar değerli, çeşitli ve çokça kapsamlı bir konu. Son zamanlarda izlediğim hırsızlık videolarından gördüğüm kadarıyla hırsıza hakikaten kilit dayanmıyor. Sağlam bir kilidi kırmak bir yana dursun, bisiklete zarar vererek parçalayarak parçalarını çalmayı çalışanlar bile mevcut. ama içinizi rahat tutun. Hepsinin bir çözümü var.

-Yurtdışından getirtebileceğiniz çok kaliteli çok sağlam kilitler mevcut olmasına rağmen yüksek fiyatları ile her kesime hitap etmiyor. Tercihlerinize göre bu kilitlerden alabilirsiniz. Bunun dışında birisi kadrodan ikincisi jantlardan olmak üzere iki kilit veya daha fazlasının kullanılması hepimizin ortak görüşüdür.

Derdimiz sadece bisikletin çalınması değildir. Kadrosundan zincire vurulan bir bisikletin pek ala ön jantı tek hamle ile çalınabilir. Bisiklet üzerinde bulunan değerli ekipmanlar da hırsızlar veya meraklılar tarafından zarara uğrayabilir. Bütün bunlar için alınabilecek güvenlik önlemleri var elbette. Cep telefonunuzdan kontrol edebileceğiniz bluetooth entegrasyonlu kilitler olduğu gibi gidon içine yerleştirilen gps vericileri de hayli iş görecektir. Bu başlık altında önce tavsiyeler sonra ürün incelemeleri yapalım. Konuya yazılı ve görsel, çalınma ve güvenlik örnekleri ekleyecektim zamanım olursa onları da yazacağım.

Bisikletiniz için alınabilecek güvenlik önlemleri:
-Bisikletinizi markete girip çıkmak kadar kısa süreli bile olsa kilitsiz açıkta bırakmayın. O anda orada bisiklet çalmak niyetiyle kimse bulunmasa dahi, sadece üzerine atlayıp gidebilecek insanlar olabilir.

-Bisikletinizi yapabiliyorsanız mekan içerisine alın. Akşam olduğunda evinize, gündüz olduğunda işyerinize, gün içinde çeşitli mekanlara cafelere avm'lere gittiğinizde de dükkan içine, bina içine, otopark içine alın kilitleyin. Avm gibi yerlere giriş için katlanır bisikletler çok avantajlı olacaktır.

-Bisikletinizi satmak isterseniz eğer, alıcı deneme sürüşü yapmak isteyecektir. Bu konuyu bir daha düşünün, deneme sürüşüne çıkan kişi bir daha gelmeyebilir.

-Bisikletinizi bir yere kilitlerken sadece gidondan kilitlemeyin. 3-5 dakika içinde basit bir alyan anahtarı ile gidon sökülüp, fren/vites telleri kesilerek bisiklet çalınabiliyor. Bisikletinizi mutlaka kadrodan kilitleyin.

-Bisikletinizi Kadrodan kilitledikten sonra ikinci bir güvenlik önlemi olarak arka jantlarından da kilitleyin. Ön tekerleği sökülmesi çok kolay olduğu için tek hamlede çalınabiliyor. Bunu siz de yapabilirsiniz, kilitlediğiniz bisikletinizin ön tekerleğini söküp yanınızda götürebilirsiniz. Arka tekerleği duruma göre uygun yere yere bağlayabilirsiniz.

-Eski usül bildiğiniz üzere su borusu içinden geçirilmiş kalın bir zincir ucuna asma kilit takılarak bisiklet kilitlenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey ise kilit plastik koruma içinde olmaması nedeniyle bisikletinizin boyasına zarar verebilir, çizebilir. Bu tarz kiltler ise maymuncukla açılabilir. Asma kilitler çok basit bir kaç teknikle kırılabiliyor, açılabiliyor. Seçiminizde bunu göz önünde bulundurmalısınız.

-Spor ürünleri satılan avm'lerden, köşe başında bulunan bisikletçilerden, herhangi bir nalburdan bisikletiniz için kilit alabilirsiniz. Ama unutmayın ki aldığınız bisikletin en zayıf noktası o kilidin tüm güvenliğiyle eşittir. Her hırsız yanında demir kesme aparatıyla gezmiyor fakat bir yankeski ile zincir sessizce incelte incelte kesilebilirken herhangi bir asma kilit de bir kaç çekiç darbesiyle kırılabilir.

-Ucuza alınan bisiklet kilitlerinde daha ilk seferde kilidin sahibi tarafından açılamaması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Şartlar el verdiğince kaliteli ve marka ürünler tercih edilmelidir.

-Eski Bond çanların şifrelerini ben çocukken açabiliyordum. Şifreli kilitler yapısı nedeniyle rakamlar arasındaki boşluklar göründüğü için kısa süre içinde çözülebilir.

Güvenlik önlemleri, adı üzerinde önlemdir. Ne çılgın hırsızlıklar oluyor medyada görüyor, çevremizden işitiyoruz. Bizim yapmamız gereken bisikletin çalınması için gereken süreyi olabildiğince uzatmak, çeşitli önlemlerle caydırıcı olabilmek. Sesli alarm sistemleri, demir testere ile kesilemeyen tek parça / birbirine kenetlemiş metal plakalarda imal edilmiş kalın kilitler, bluetooth kontrollü kilitler.

Şimdilik şu konuları ekleyeyim, zamanım oldukça editleyip düzenlerim.

Bir çeşit kilit
Litelok kilit.
SeatyLock - Katlanabilir / Seleden Kilit
(link)
Hırsızlık tekniklerini paylaşalım!
 
Scudo
@burakncn Öncelikle elinize sağlık.:harika:

Bisiklet kilidini bisikletle birlikte Decathlon'dan satın aldım. Şuan kullandığım kilit şu: (link).
Açıkcası bir ay içinde sadece iki en fazla üç kere kilitlemem gerekti o da marketten su vb. ihtiyaçları almak içindi. Yalnız o zaman dilimi bile benim için çok uzundu.:ckskc:
Her neyse, bu kilitle ilgili paylaşmak istediğim bir şey var. Kadroda bağlı olduğu yerde, boya matlaştı ve marka etiketi (B'TWIN yazısı) silikleşti. Çözülemeyecek bir şey değil elbette fakat bir aylık bir süreçte olmasaydı, iyiydi. (Benim yanlış kullanımı da bağlı olabilir, bilmiyorum.) :kötü: Bu arada bu kilit 600 gr. sanırım başka bir kilit alırken elbette öncelikle güvenlik seviyesine bakacağım fakat bisiklet üzerinde taşınacağı yere zarar vermemesi ve hafifliği de önceliklerim arasında olacak.
Kilitlerin bisiklet üzerinde nerede ya da ne şekilde taşınması gerektiği konusunda da varsa tavsiyeleriniz yazabilir misiniz? Teşekkürler.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: yusuflvd
Güzel öneriler, paylaşım için teşekkürler. Bence bisikletleri mümkün mertebe evde saklayın, evin balkonunda, kilerinde vs özellikle yol ve şehir bisikletleri hafif olması ve mandallı göbeklerin sayesinde kolay taşınır ve sökülür fazla yer kaplamaz. En güvenilir çözüm evde saklamaktır. Diğer türlü, kalın bir zincir (zinciri mümkünse bahçe hortumu gibi içine girebileceği bir plastikğe geçirin veya dışını bezle,naylonla sarınki bisikleti çizmesin. Bu zincirini bisikletin kadrosunda,jantlarından ve varsa sabitleme yapacağınız bir dayanaktan geçirip baş kısmını bir kaç kat olacak şekilde katlayıp büyük kaliteli bir kilete bağlayın. Ve mümkünse sabitleme noktasını duvarda olursa ve bisiklet duvara bağlanırsa en azından demir kesme aparatlarıyla kesmeleri zorlaşır.Ama yinede 100% bir güvenlik sağlamaz.Hırsız bisikletin kadrosu ve tekeri hariç çıkartabileceği tüm parçaları çıkartabilir.Sele, vites kolları,ayna kol,aktarıcılar.az mederse rubleyi bile sökebilir. :) Özellikle yol bisikletlerinde bu parçalar ne kadar eder az çok herkes bilir. Benim önerim evde saklamaktan yana.Gerekirse her sürüş sonrası tekerleri çıkartıp ufak bir alana bile sığdırabilirsiniz.Mandallı göbeklerle bu iş çok basit.:harika:
 
@Taze Fasulye Ben bisiklet kilidimi gidon altı üçgen çantada taşıyorum. Gerçi sele altına asma aparatı var; ancak sele altında flaşör olduğu için takamıyorum
 
@ErHan72

Çift bölmeli kadro çantası kullanıyorum. (Cüzdan, telefon, anahtar vb. için) Bu çantanın bir bölmesinde kilidi taşıdığım oldu fakat kilit ağırlık yapıyor, çanta o tarafa sarkıyor. Kullandığım sele çantasına sığması mümkün değil.:D Ben de aydınlatma nedeniyle sele borusunda kullanamadım. Bahsettiğim kilidi kullanmaya devam edeceksem eğer, (link) bunun gibi bir koruyucu ile kullanmaya devam edebilirim. Peki U kilitler boyaya bu tarz zarar veriyor mu? Biliyor musunuz?
 
@Taze Fasulye U kilit kullanmadım. Bende hem gidon çantası hem üçgen çanta var. Sizin ki gibi Cüzdan, telefon, anahtar vb. gidon çantamda Yol bisikletinde ağırlık istemeyenlere göre ters bir durum benim ki
 
Selam Abilerim Ablalarım ve arkadaşlar bisikletimle beraber tatile gideceğim için kilit alma mecburiyeti doğdu bisikletim Trek Ds 8.5 2018 bisikletimi gerçekten gözüm arkada kalmayacak önce Allah'a sonra bir kilite emanet etmek istiyorum bisikletim biraz pahalı ayıptır söylemesi 6.000 e aldım Nisan da şimdi 8.000 olmuş bu yüzden korkuyorum ve 275 300 lirayı kilit gözden çıkardım bisikletimi İdoyla Kadıköyden Armutlu Tatil köyüne götüreceğim vapur veya deniz otobüsünde de sağlam bağlayabileceğim bir kilit istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum aklımda 2 seçenek var aşağıda linkleri vericem başka tavsiyenizde olursa düşünürüm şimdiden teşekkürlerimi iletirim cevaplarınız için .

(link)
(link)
 
Bisikletin şuan kapının önünde ön jantda 2 tane anahtarlı 1 ince biri kalın kilit var arka jantda 2 side ince olmak üzere 1 anahtarlı 1 sifreli kilit var bisiklet ileri geri gitmeye çalışında kilitler engelliyor 1 nebze daha iyi
 
Doğru kilitlemekte önemli...

Doğru kilitleme:
Bike-Lock_final.jpg


Yanlış kilitleme örnekleri:
bike_theft_tires.jpg bike-with-stolen-front-wheel.jpg Stolen_bike2.png Stolen-Bike-2.jpg StolenBike-FrontWheel.jpg stolen-bike-parts1.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: rslkbs7
Geri