Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli Amortisör önerisi.

Tepki
1
Merhabalar. Yakın zamanda yeni bir bisiklet aldım. Sedona 300. Çok fazla binme fırsatım olmasa da binerken bana en çok ihtiyacın kilitli maşa olduğunu anladım. Herhangi bir bütçe belirlemedim daha ya da bir araştırma yapmadım. Önce bilenlere danışmayı tercih ettim. Bana uygun ve işimi görecek bir maşa tavsiye edebilir misiniz. Fikir olsun diye söylüyorum bisikletimin fiyatı 800 tl. :) Şimdiden teşekkürler.

Scudo
kitli maşanın çok bi fark yaratmadığı da söylenmiyor diil aslında...

benim kitli maşam var... her ne kadar herkese de kitli maşa önersem de, uzunca bi süre yokuşlarda kitlemeyi unuttum ben kendim... sonra unutmamaya başladım. çok ciddi bi fark hissetmedim, en azından o zamanki performansımda... sonra biraz daha hızlanınca, kitli maşanın ne kadar önemli olduğunu anlamaya tam başlıycaktım ki... bi de baktım benim maşanın kilidi bozulmuş... hala bozuk... ve şu anki sürüşümde, kitlenmiyor olması hiç de ciddi bi sorun diil...

sadede geliyim... eğer çok fazla binme fırsatınız olmadıysa bisikletinize, gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz mümkün diil kanımca... ha keyfimden değiştirmek istiyorum diyorsanız, o zaman gözünüze en güzel görüneni alın işte :) -- ha disk fren olur v fren olur... havalı olur, elinizdeki komponentlere, bisikletinize uyar uymaz, belki bazılarını değiştirmek istersiniz... onu bilemeyiz... biraz araştırıverin... sountour'un sitesiyle başlayabilirsiniz... oldukça öğretici bi site... maşa alırken hangi kriterleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlamanız açısından oldukça faydalı olur bence...

Çok kullanmamış olsam da kilitsiz maşanın rampa çıkışlarında güç kaybı yaşattığını anladım ve bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum hemen olmasa da.

dogru karari vermissiniz bence de, rockshox urunlerine bakabilirsiniz, benim size bir onerim daha var, gidondan kilitli almaniz, cok daha rahat

Alacağım zaman zaten gidondan olmasına dikkat edeceğim. Ama benim bir sıkıntım var. Benim lastikler 28". Orijinal maşanın ölçüsünü bilmiyorum. Bir de lastik değiştirmek zorunda kalmayalım sonra :) baktığımda 28" e göre maşa görmedim pek

Kimse yok mu bana bu konuda yardımcı olabilecek. 28" lastik ve maşası olan bisikletime kilitli maşa takmak istiyorum. Ama 28" bir ürünü göremedim. Ne yapabilirim...bu arada benim bisikletin maşası kaç inç bilmiyorum..

@CandanC

yokuşlarda ayaga kalkarak yapılan suruşlerde kılıtlı maşanın cok buyuk etkısı var.

@Muhiddin K.

yokuşlarda ayağa kalkarak sürmek de ayrı bi kondisyon istiyo... yokuş çıkışlarını daha yeni yeni yoluna koyuyorum, o yüzden yokuşlarda ayakta sürme çalışmalarına da yeni yeni başladım...
yalnız uzun süre devam ettiremiyorum... kitlenmeyen maşa çok yaylanıyor gerçekten :) biraz daha uzun süreli ayakta gidebilmeye başlarsam, kilidin bozukluğunun etkisini hissetmeye de başlarım gibi geliyo :) şu aşamada öyle çok ciddi bi fark yaratmaz heralde... zaten toplasan kaç dakika ayakta sürebiliyorum ki :)

ben oturarak ayaktakinden daha kondisyonlu ve hızlı sürüyorum. galiba sorun bende :D

tmm rampada da oturarak 25 km sürebiliyorum :D
kadansım biraz iyidir de :D

@chn krmz

Abı sen o zaman Uludagı 1 saat 12 dakıkada cıkarsın .Stravada kı butun proları dıze getırırsın :D

@ebubekir sözbir

kadansım şekil önümden çekil :D videodaki gibi %100 kadansta hemen yorulurum ama %75 kadans ile 10 dakka gidebilirim. yani uludağın rampasının eğimini hesaba katarsak 12 dakka 15 km hızla gitsem 3 km gitmiş olurum :D

ayakta surmenın keyfı bı başka oluyo cıhan abı:)bende oturarak yokuşta ıyı cıkıyorum.25km olmasa bile 10-12 km arasında degısıyo ama ayakta daha bı keyıflı cıkılıyo rampa..bastıkça bacakların titriyo zorlanıyosun ama bagıra bagıra basıyosun pedala:)yokuşta bıtınce ohh be tamam dıyosun yaptım bu işi:)

Benim için şu an bisikletin orijinal maşasının kaç inç jant ve lastiğe göre olduğunu bulmam lazım. Eğer özel bir maşaysa bulamam gibi geliyor

Geri