Scudo Sports

Kilitli masa onerisi

Büyük İhtimal ile SR suntour Var diye Hatırlıyorum Eğer Performans aramıyor iseniz bütçeniz de Dar ise Havalılar gibi Ayar (Sertlik için) Yayını varsa Elestomer Sertliği ile oynanabilir Gidondan Kitleme Direk Arazide (Bilinmeyen özellikle) İşe yaramakta Benim Kendi Bisikletimi Rockshox Recon Silver Tk dan RST First RL Air Yükseltme Sebebim de Aynı sebeptendi şimdi üzerinde Kitleme kolu bile olmadan Kullanmaktayım Yayı yada Havasi İdeal ise Ya sadece kitli yada Açık kullanabilirsiniz (Kitli iken de Aslında Biraz Travel yine vardır hiç yoksa Titreşim emer)
HLO maşa Yük altında Kitlenme Duymadım Fakat Magura 2016 yılında Elektronik maşasında Rampa Görünce Kendini kitlerdi Fakat onu da şarz etmeyi unutunca Sıkıntı çok oluyor . Onun için Havalı maşalara Takılan Qlaps diye bir cihaz var Bu Otomatik olarak basıncı ayarlamaktadır.

Scudo
Öncelikle herkese iyi günler dilerim...

Öncelikle Alacağın Maşa:
1. Alt Bacak Zoom Gibi Sac olmayacak)
2. 140mm geçmeyecek (Hatta 120mm)
3. Eğer Üst seviye alacak isen Adaptör lazım
4. QR olması ve Disk uyumlu Normal) lazım

Fiyat Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama SR suntour XCT ve üzeri ile başlayabilirsiniz.

Eğer bir tık arttıralım diyor iseniz iyi Temiz Bir RST yada SR suntour Epicon Gerçekten iyi iş görür

Eğer Bu bisikleti ömürlük istiyorum (Değeceğini Düşünüyor inanıyorsanız) Rockshox Xc30 Yada Tora bu iş için Biraz Pahalı (Malzemeye göre)dır.
Bulabilirseniz Manitou Marvel Bu konuda iyidir.

Eğer Ben Bunla Her dağa gitmek yada Uyguna Bulursam hemen Alacağım Cevher dersen Önerim Rockshox Recon,Silver,Gold,Reba VB. bunlar ideal.

Son Olarak Eğer En iyisini İstiyor isen Ve uyguna temiz Bulursan Almanı Önerim Bomber (Mazo), Ve Manitou serileri, RST First RL, Fox 30 yada Talas Serisi, Bulabilirsen DVO ve CaneCreek dir
Bu Maşalar Bu bisiklete ile Çalışacak En iyi Maşalardandır (TR bulabileceğin) En iyisidirler.

Eğer Kitlemesi Konusunda Güzel bir şey arıyorsan

Suntour ve Rockshox Normal kitler.
Manitou Çevirmeli seçenekleri Vardır.
RST Normal Kitler Baş parmak ile açılır.
Mazo Genelde Kitlemese ayrı satar
Hepsinin Üst Seviyelerde Vites Kolu Gibi çalışırlar

İstersen Sonradan da Kitleme kolu satın alabilirsin

Eğer yardımcı olabildi isem ne mutlu bana
Eğer olamadı isem Ö.M yoluyla ulaşabilirsiniz.
(Başka Öneri için yada Fiyat İçin de Ö.M)
Bır kron XC 75 bisiklete 140mm maşa önermek gerçekten büyük cesaret. O bisikletin kapasitesi en fazla 110mm, 140mm büyük hasarlar açabilir. Diğer bazı yanlış önerilerimizi yada bilgilerimizi yazmıyorum bile.

Fakat insanlarımız bütçesi çok değil Eğer iyi bir şekilde Sürmek istiyor ise ve Uzun yol gitmeyecek ise Onlar için avantaj bile olabilir bunun yanında evet kabul edilir yolda Sıkıntı fakat Bunu bilerek yazdım çünkü bazı Arkadaşlarım ve Yoldaşlarım (DJ Bisiklete DH maşa takıp gezen arkadaşları saymıyorum bile :) ) Hasar konusunda İse değişen en fazla (0mm uyumlu dj ile 200mm uyumlu DH) fark 3.5 derece olarak hesaplamıştım ama Yeni kadrolarda (2020) Yılında Sizin de Bahsettiğiniz Bu olay gerçekten büyük bir sorun olmaktadır çünkü alın borusu dikeltilmiştir ve Güçlendirme azaltılmıştır
Tabi Bu değişkendir Ben Bunu Elimle yapmadım ama eğer yanlış biliyor isem o konuyu net olarak söylerseniz mesajımı hemen düzeltebilirim (eğer doğrulunda Emin iseniz)
Ekstadan Not olsun (Ben dediğim doğrudur demiyorum herkes hata yapar) 140mmlik iyi bir maşayı çok uyguna buldu iseniz travelini isterseniz modele göre 50ila 90 arası bir boya düşürebilirsiniz

Son düzenleme:
Fakat insanlarımız bütçesi çok değil Eğer iyi bir şekilde Sürmek istiyor ise ve Uzun yol gitmeyecek ise Onlar için avantaj bile olabilir bunun yanında evet kabul edilir yolda Sıkıntı fakat Bunu bilerek yazdım çünkü bazı Arkadaşlarım ve Yoldaşlarım (DJ Bisiklete DH maşa takıp gezen arkadaşları saymıyorum bile :) ) Hasar konusunda İse değişen en fazla (0mm uyumlu dj ile 200mm uyumlu DH) fark 3.5 derece olarak hesaplamıştım ama Yeni kadrolarda (2020) Yılında Sizin de Bahsettiğiniz Bu olay gerçekten büyük bir sorun olmaktadır çünkü alın borusu dikeltilmiştir ve Güçlendirme azaltılmıştır
Tabi Bu değişkendir Ben Bunu Elimle yapmadım ama eğer yanlış biliyor isem o konuyu net olarak söylerseniz mesajımı hemen düzeltebilirim (eğer doğrulunda Emin iseniz)
Ekstadan Not olsun (Ben dediğim doğrudur demiyorum herkes hata yapar) 140mmlik iyi bir maşayı çok uyguna buldu iseniz travelini isterseniz modele göre 50ila 90 arası bir boya düşürebilirsiniz
Bu işin bütçeyle vs alakası yok, kadroya uyumlu olması, kadro geometrisi ıle vs var. DJ kadroyu ıse xc kadroyla karşılaştırmak da en büyük yanlış. Neyse ben sizinle tartışmak istemiyorum siz devam edin bilgilerimizi paylaşmaya ve ayrıca DJ kadroya DH maşası takan arkadaşlarına selamlar. 😉

Peki o zaman Bende Tartışmak istemiyorum Yeterince Bilgi alamadım Bu arada Aleyküm Selam

Peki o zaman Bende Tartışmak istemiyorum Yeterince Bilgi alamadım Bu arada Aleyküm Selam
Bilgi varsa bilgisiz kişiye verilir, siz de bilgili olduğunuz icin, bende yetrli bilgiye sahip olmadığım icin bilgi veremedim. Kusura bakma.

Sorun değil Benim yaşım zaten belli (Gencim) Hatamı öğrenemez isem bu hep böyle kalır Ve bu sektör benim ekmeğim,Hobim Ve yaşam biçimine Dönüşmeye/Evrilmeye başladı Hatamı Düzeltmek Benim vazifem yoksa Herkes aynı yanlış bilgiyi Sürdürür Yazdığım her yazıda Doğru yada Yanlış yazim Önemli değil Cevaplayamadığınız/anlayamadığınız Sorular için Sonuna Hep Ö.M yoluyla ulaşabilirsiniz yazmamın nedeni Bu ben de bugün Bunu kurcalayacağım ona Göre düzeltmerin hepsini Yapacağım (Belki Yanlış olabilir).

Bır kron XC 75 bisiklete 140mm maşa önermek gerçekten büyük cesaret. O bisikletin kapasitesi en fazla 110mm, 140mm büyük hasarlar açabilir. Diğer bazı yanlış önerilerimizi yada bilgilerimizi yazmıyorum bile.
Arkadaş çok yardımcı oldu zaten 100mm alacağım sanırım teşekkür ederim.

Çok büyük bir beklentim yok, 1000 TL’nin altında arıyorum. Yol haricinde dağ gibi yerlere nadir çıkarım, çok kaliteli ömürlük bir şey olmasına gerek yok.
İkinci El düşünürsen aşağıdaki model var elimde. 1 yıl civarı kullanıldı kron xc800 dağ bisikletimin yedek maşaşı Rockshock alındığı için yedekte bekliyor

Suntour 29" XCM SF13 RL Konik Ön Amortisör

İkinci El düşünürsen aşağıdaki model var elimde. 1 yıl civarı kullanıldı kron xc800 dağ bisikletimin yedek maşaşı Rockshock alındığı için yedekte bekliyor

Suntour 29" XCM SF13 RL Konik Ön Amortisör
Bisikletim 27.5.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Piyasada düz şaftlı, 27,5" marka maşa yok malesef. Var olan birkaç konik de elde kalmış olanlar. Ülkeye ne Rockshox ne de Suntour getiriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri