Scudo Sports

Kilitli Pedal ile ile ilgili çözemediğim bir konu var

hucumkedi

Aktif Üye
Tepki
172
İsim
Batu Uçmak
Bisiklet
Sedona
Merhaba,

Sedona 850 bisikletim ve bununla birlikte kullandığım pd-m520 kilitli pedalım var.
Antremanlarda ve sadece bisiklet kullanmak istediğim durumlarda bu pedalı kullanmaktan çok memnunum ancak
İşe bisikletle gidiyorum, veya kısa / orta mesafe iş içinde bisiklet kullanıyorum, böyle durumlarda bisikleti kullanmak için, bisiklet ayakkabısını giy çıkar veya bu ayakkabı ile yolda yürü çok verimli olmuyor.

Kilitli pedalımı çıkartıp tekrar normal pedalımı taktım.
Tekrar antremanlara başlayacağım bu seferde kilitli pedalı kullanmak istiyorum, tekrar sök tak bu seferde pedal ağzının yalama olmasından korkuyorum.

Kilitli pedal adaptörü gibi birşey araştırdım ancak doğru düzgün birşey bulamadım.

Benim sorunumu yaşayan ve çözen veya çözüm önerisi olan değerli forum arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

Selamlar
Batu

• Beğen
Tepkiler: phardon
Scudo
@hucumkedi bir tarafı düz platform, diğer tarafı kitli pedal olan modeller var, rastgele birini aşağıda veriyorum(denemedım, ama forumda kullanan arkadaşlar var)

bu tarz bişi işinizi görecektir

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
Acaba çift taraflı pedalların kullanımı nasıl, kullanan arkadaşlardan yorum alabilirmiyim ?

@Kazuya

Fotoda gorulen pedallari kullanıyorum, cok hafif veya rulmaninin muthic akici oldugunu soyleyemem. Ama zaten bu pedallarin da cok hafif vs olmasini beklenek haksizlik olur.
Ben hem sehir icindebulasim amacli hen haftasonu tur amacli kullandigimdan benim icin en dogru tercih buydu.

Trafik vs varsa kilitten cikarip bir pedal ceviriyorum kilitsiz tarafa basip.devam ediyorum. Duz ve acik yola cikince ayni islemle bu defa kilitli tarafa geciyorum. Ben gayet memnunum. Ama ayni tip pedalin daha pahali ve hafif halini mi alsaydim diye de dusunmuyor degilim...

Bu arada erdoganlarda cok pahaliymis ben 70tl civarina almistim deltada indirim vardi.

@emrah9700 baya iyiymiş, bunu r540 tipi pedallara da takabiliyor muyuz?

• Beğen
(link)

bu linkte kilitli yol pedallarını normal ayakkabıyla kullanmak için üretilmiş bir ürün var. bunun mtb versiyonu da var. denemedim ama takılı olan taraf daha ağır olacağı için aşağıya dönecektir. pedalı ayağınızın altına alırken biraz uğraştırabilir.

@Kazuya bey bu ürün m540 gibi shimano modeline oluyor, yol bisikleti pedalına olmaz, ama yol pedalları içinde öyle birşey varsa bilmiyorum..

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Yok ben zaten m520 kullanıyorum ayrıca yol bisikleti değil, mtb kullanıcısıyım.

@emrah9700

@emrah9700
Aynı sorunu bu yöntemle çözdüm, şimdilik memnunum ancak tabanı yumuşak bir ayakkabıyla kullanmanızı tavsiye ederim, kullandığınız ayakkabı tabanı biraz sert olursa ayağınız pedaldan kayabiliyor.

(link) bu adreste tam size gore bisey var

• Beğen
@murty
Gerçekten güzelmiş ama nerden bulunur nerede satılır ki ?

Saçma olacak belki ama, aklıma şöyle birşey geldi. Kal alıp bunu kilitli pedalın içine taksam, o zaman normal ayakkabı ile rahat pedal basılabilir mi acaba ?

@hucumkedi

@hucumkedi bey kazuya bey r520 deyince o ürün yol kali, m 520'ye zaten uygun ürün..

@hucumkedi

@hucumkedi tekrar spd pedalla kullanmak isteyince kali çıkarmak zor olabilir, ama biraz sert tabanlı bir ayakkabı ile spd pedallarla bile sürüş yapılabiliyor..

Bagli kali sokmek cok daha zordur ,urun 23usd falan vergi odemeden yurtdisi sitelerden alabilirsiniz.

• Beğen
Ben bu arkadaşı kullanıyorum;
(link)
böylece pedalımın bir tarafı platform diğer tarafı ise spd ayakkabıya uyumlu olmuş oluyor.

• Beğen
Öncelikle değerli arkadaşlarımın yorumları ve tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Sonuç olarak, tüm görüşleri değerlendirdikten sonra Sayın @emrah9700 @Tunafish arkadaşlarımın çözümünün en uygunu olacağını düşünerek aldım ve montajını yaptım, bir süredir kullanıyorum ve çok memnunum. Görselleri de paylaşıyorum.

Dosyalar

• IMG_0282.JPG
    IMG_0282.JPG
    84,2 KB · Okunma: 92
  • IMG_0283.JPG
    IMG_0283.JPG
    81,3 KB · Okunma: 93
Sorununuzu çözdüyseniz keyifli pedallar o zaman size :)

• Beğen
Geri