Scudo Sports

Kilitli pedal ile kaç kere düştünüz ? :)

Kaç kere düştünüz ?

• Toplam katılım
    114
@Yoldaki SoloTürk
Öğrenmek istiyorum açıkçası..:)
Kilitli pedala uygun ayakkabı giymiyorsanız,niye kilitli pedal kullanıyorsunuz?

Scudo
@ahlaksız Benim de ilk bisikletim ikinci eldi üzerinde look pedallar ile geldi yol bisikleti pedalı. Ayakkabı alacak param kalmamıştı bir müddet bu şekilde arka tarafına basarak kullandım sonra uygun ayakkabı buldum aldım 3 kere düştüm bisikleti degistirdim mtb pedalı aldım şimdi çok mesudum. Böyle bir sebebi olabilir belki.

Bisikletler pedalsız satılıyor biliyorsunuz. Eşantiyon pedalı sevemedim pedal almaya karar verdim ve almışken kilitli pedal aldım. Ayakkabılara baktım o an hepsi siyah siyah shimano sevmedim almadım. pedalı takınca baktım sürüyorum bisikletimin renklerinde halısaha ayakkabım vardı tabanı sert çok güzel oturdu rahatsız etmiyor ayaklarımı şimdilik kullanıyorum ama ilerde içime sinen güzel spd ayakkabısı alıcam illaki
@ahlaksız

Bende kilitli pedala yeni geçtim bende ışıklarda bir iki kez düştüm ama benim en büyük korkum durduktan sonra kalkarken pedalına kitlenmeyip beni yol ortasında uğtaştrması ve onun dışında pek bir sorun yaşamadım bence o kadar da korkulacak bir şey değil bence

Ben nasi dusuyosunuz anlamiyorum hakikaten.
Belki sunu soylememde yarar var önce yanlari acik yarim kal (half-toe clip) ile baslayip sonra direk kayisli kal kullanip sonra spd'ye gectim.
Boyle bir gecis yararli olabilir belki cunku kal kullanmak daha zor

İşe gidip gelirken veya trafik olan alanlarda kullanan arkadaşlara sürekli sol ayaklarını ilk çıkarmalarını buna kendilerini alıştırmalarını öneriyorum.
Çünkü spd sebebiyle olası bir düşmede yola doğru düşmek en tehlikelisi olacaktır.Benim videom var bulursam atayım. Tam durduğum sırada düştüm.Bisikletin üzerinde çırpına çırpına zıplaya zıplaya ağaç gibi devriliyorum çok gülmüştük izleyince.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@OnurA

Hehee en keyifli kısmı burası. Noluyo lan diye bir an olayı anlamlandırma çabası, akabinde kilidi hatırlama ve unutmanın pişmanlığıyla beraber gelen çaresizce yıkılış :D Terse düşmedikçe eğlenceli bile sayılır. İlk düşüşümde bisikletçiye gitmiştim, kask gözlük ekipman neyin böyle jilet gibi giyinmişim. Vardım, adamlar dükkanın önünde çalışıyormuş. Hızla dalıp kaldırıma çıktım, yanaşırken bir de selam çaktım bağırarak selamün aleyküüüüm diye gümm dükkanın önüne devrildim. Adamla çırağı koşuştular var mı bir şey diye, ben kıpkırmızı tabii :p

Ben ilk 15 gün önce parkta gidip denedim. Sol tarafı tak çıkar antreman yaparken durduğum an sağ tarafı çıkarmayı akıl edemeyip o tarafa doğru çimlerin üstüne düştüm. Sonra ikisini aynı anda çıkarmalıyım diye motto belirledim kendime.
Geçen pazar trafikte sürüş yaptım bir problem yaşamadım. Sürerken arada 'ikisini de çıkar' diye mırıldanıp durdum spd yi unutmamak için.. Yoğun trafikte tetikte olmakta fayda var.

@Runandbike birini çıkarsanız yeter. hangi ayakla pedal çevirmeye başlıyorsanız o takılı kalsın. Mesela ben sol ile başladığım için sol hep takılı duruyor. Insem de seleden dursam da sol hep pedaldayken ve sağ ayağımı yere koyup bekliyorum.

@Pawcraft hocam benim kastettiğim aniden çıkarmak gereken durumlar için.

@darkdream

Asıl trafikte spd kullanılır. Altındaki makine senin bi uzvun olur. Dengeni sağlarsın. Düşmez ve kendini kurtarırsın. Kimse track stand yapmanı beklemiyor. Sadece biraz tecrübe ederek daha rahat kullanırsın hepsi o:)

@lealtad
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma. Kilitli pedal yüzünden hiç düşmedim, ama kilitli pedal sayesinde sayısız düşmeden ve kazadan kurtuldum. (Hem mtb arazi sürüşünde, hem yol bisikleti ile)

3 kere düştüm. İlk aldığım gün 2 kere düştüm, kullanmaya başladıktan sonraki 2 hafta içerisinde de kilitli pedalla ilk tırmanışımda tırmanışın sonunda düştüm.

Merhaba arkadaşlar spd R540 kullanmaya başlıyalı iki gün oldu tırmanış olsun düz yol olsun yani performansı etkiliyor evet alışma süreci önemli ilk takıldıktan sonra deneme sürüşü ile uygun yumuşaklık ayarından sonra ilk düşüşü gerçekleriştirdik ve yol a koyuldum korkular tabi ki oluyor, ama alışmak gerek trafiğin az oldugu yerlerde kullanmak daha iyi sanırım, yoğun trafikte tetikde olmak için pedaldan çıkarmak iyi bir çözüm dün kayışdağı sancaktepe şile yolundan kavacık otobandan eve dondüm ama arada unutuyor insan pedalı uzun yolda pek sıkıntı yaratmıyor yanlız dururken unutuyor insan ve sağ çıkarıyorsun ama sola takılı olan tarafa düşüyorsun bu büyük başarı sanırım kayakçılar sağa sola manevra yaparken ayakların aldığı pozisyon u vermek lazım aynı anda çıkabiliyor

Geri