Ben öncelikle sizi yanlış yönlendirmek istemem; Biraz açıklık getireyim. Ben bisikleti yemiş, bitirmiş duvara asmış biri değilim hala kemiriyorum...
ilk pedal deneyimim korku ve hayal kırıklığı oldu. Çünkü ben bağlam ve çözmeyi bilmiyordum. Normal pedal gibi çeviriyordum.
1-Nerede hata yaptım? düşünürken pedalın ilk önce yüksek kadans sırasında pedaldan ayağının kaymadığını fark ettim/öğrendim.
2-pedal çevirme tekniğimin yanlış olduğunu öğrendim. pedala sadece basıyordum ve aynı zamanda çekmiyordum. Sorunun çözümü tek ayakla alıştırma yapmaya başladım kolay vites ve düz yolda tek ayak bağlı 30 sn sonra değiştir ve sonra tekrar)
3-Engele ya da çukura çarptığım zaman kendimi bisikletin bir parçası gibi hissettiğim için daha güvende olduğumu düşünüyorum.
4-Düşme ya da kaza anında pedal seni bırakıyor.
Ama SPD,SPD-L ve düz pedal mı dersen.
1-yoğun trafik dur/kalklı bol yayalı ve kısa yol (dişli oranında göz önünde bulundur) var ise düz pedal
2-şehir bisikleti ya da mtb kullanıyorsan spd düz yol uzun mesafe sorun çıkarmaz.
3-yarış ya da performans peşindeysen spd-l sistemi kullanacaksın.
illaki böyle mi olmak zorunda değil çünkü bunlar a prirori zorunluluk değil. (matematik ve mantıkta olduğu gibi)
en önemli olan bisikletin üstünde keyifli vakit geçirmek.
Selamlar...