Scudo Sports

Kilitli pedala alışma süreci ve antrenmanı

Merhaba, güzel günlerde kazasız belasız kullan inşallah. Shimano SM-SH56 kal ile kullanmadan dolayı düşmüyorsun biraz da :) bu kal, amatör giriş seviyesinde bir kal olduğu için 3 pozisyonda çıkarabilmenin rahatlığından dolayı da kullanımı kolaydır ve düşmek zordur kolay çıkar. Daha ileri seviyelerde ise SM-SH51 kal tek pozisyonda çıktığı için kullanımı zordur ve çıkmaz ise düşmemek kaçınılmazdır. :) sonuç olarak kilitli pedal kullanmak sürüşünüzü konforlu hale getirir. :)

Shimano PD-R7000 105 Yol Pedal Seti'de kullanımı zor olan bir pedal olabilir mi. Öncesinde denemiştim zor gelmişti. Boşuna sevindim o halde.. :)

Kilitli pedal düşmeleri genellikle durman gereken noktalarda veya yavaş giderken önüne çıkan herhangi bir şey sebebiyle oluyor.
Ve düşeceğini anladığın an hiçbir şey yapamıyorsun, en çok koyan da bu :)

O anda yapılacak en güzel şey hiç debelenmeden kendini sağa doğru bırakmak.
Çünkü debelenirsen kendini sakatlama riskin var. Kavak ağacı gibi sağa yattiginda en fazla sağ baldirin omzun vs az birşey ağrır sonra geçer gider.

Değinmeden edemeyeceğim arkadaşlar, kilitli pedal candır. Hiç dusunmeyin ve korkmayın. Kullanmaya başladığınızda aslında daha önce hiç bisiklet kullanmamış olduğunuzu anlayacaksınız:)
MTB scott 730 dan Carraro Gravel G2'ye geçtim. Kilitli pedal ile ortalamam 2-3km artı. 30km hıza çok daha rahat çıktığımı fark ettim.
Harika bir sürüş oluyor Kilitli pedal ile.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Scudo
mtb için giriş seviyesi kilitli pedal öneriniz ne olur acaba?

mtb için giriş seviyesi kilitli pedal öneriniz ne olur acaba?
Merhaba, benim size giriş seviyesi için önereceğim pedallar.
  1. Shimano PD-M505 Kal olarak SM - SH51 ile gelir
  2. Shimano PD-T421 Kal olarak SM - SH56 ile gelir Giriş seviyesi için bu daha esnektir.

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar bende kilitli pedal 2-3 yıldır kullanıyorum düşmedim. Yukarıda arkadaşlar da bahsetmiş, durduğunda unutmak diye. Evet insan unutabiliyor özellikle ilk zamanlarda fakat şöyle bir mantıkla düşmediğimi düşünüyorum; Öncelikle sürmeden önce unutursam eğer, düşme eylemine başlarken hemen ayağı açıp kısa mesafede yere koymak. Bunu daha önceden düşünürseniz, bina gibi devrilmeden önce buna vakit bulabilirsiniz. Kendinize düşme eylemi gerçekleşince bunu hemen yapacağım derseniz. düşerken ne yapacağınızı bilmeden düşmekten çok daha hızlı karar veriyorsunuz. Tabi birde kilidin alyanını biraz gevşetin rahat çıksın.👍

Arkadaşlar bende kilitli pedal 2-3 yıldır kullanıyorum düşmedim. Yukarıda arkadaşlar da bahsetmiş, durduğunda unutmak diye. Evet insan unutabiliyor özellikle ilk zamanlarda fakat şöyle bir mantıkla düşmediğimi düşünüyorum; Öncelikle sürmeden önce unutursam eğer, düşme eylemine başlarken hemen ayağı açıp kısa mesafede yere koymak. Bunu daha önceden düşünürseniz, bina gibi devrilmeden önce buna vakit bulabilirsiniz. Kendinize düşme eylemi gerçekleşince bunu hemen yapacağım derseniz. düşerken ne yapacağınızı bilmeden düşmekten çok daha hızlı karar veriyorsunuz. Tabi birde kilidin alyanını biraz gevşetin rahat çıksın.👍
Uzun süre normal pedal ile bisiklet kullanmış kişilerde ayağı yere koymak ihtiyacı doğduğunda mutlaka bir çeşit ayak refleksi oluşmuştur. Doğrudan ayağını yana kaydırıp, yukarı kaldırıp ya da ne yapıyorsanız öyle bir şekilde yere koyma refleksi. Bu hiç düşünmeden, otomatik olarak beynin yaptırdığı bir hareket. İşte çok sonradan kilitli pedala geçenlerde illaki bu otomatik refleks, siz ayağınızı koyma ihtiyacınız olduğunda hiç düşünmeden devreye girer. Tam o sırada ayak kilitliyse geçmiş olsun. Siz ayağınızı normal bir şekilde kaldırdınız ama o ayak pedala yapışık. Öyle kalkmaz. Saniyeler içinde yatıyoruz yere. Benim gibi çok geç kilitli pedala yönelenlerin bu refleksi de kırması, değiştirmesi gerekiyor. ;) Normal şekilde ayağı yere koyma refleksini beyinden silip, kilitli pedaldan ayak sökme bilek hareketini refleks haline getirmek için çalışmak gerekiyor. Sürüşlerde bunu düşünerek ve ani anlarda bunu hatırlayarak...

Papates çuvalı gibi düşmüştür çoğu arkadaş ilk kullanım alışma sürecinde. Ben de dahil seneler önce😁🤣durursun ve ayağını yere koymaya çalışırsın ama,sonuç 😁😁😁

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Gecmıs olsun

Kilitli pedal mı değil mi anlayamadım ama şu pedalları normal ayakkabıyla binip sürebiliyor muyuz?
(link)
Alakalı konuyu bulamadığım için buraya yazdım kusuruma bakmayın

Kilitli pedal mı değil mi anlayamadım ama şu pedalları normal ayakkabıyla binip sürebiliyor muyuz?
(link)
Alakalı konuyu bulamadığım için buraya yazdım kusuruma bakmayın

Bunlar kilitli değil, kalpiyeli-kayışlı pedal ve evet, normal ayakkabıyla kullanılıyor.

Bunlar kilitli değil, kalpiyeli-kayışlı pedal ve evet, normal ayakkabıyla kullanılıyor.
Teşekkür ederim. Şimdi bir bisiklet almayı düşünüyorum da ikinci el, pedalı yokmuş ona uyumlu olur mu nasıl anlayabilirim acaba?

Teşekkür ederim. Şimdi bir bisiklet almayı düşünüyorum da ikinci el, pedalı yokmuş ona uyumlu olur mu nasıl anlayabilirim acaba?

Her bisiklete olur.

Kullanışlı olur mu derseniz o kullanana bağlı. Ben ilk ve son kez 35 yıl kadar önce denedim, bir daha hiç niyetlenmedim.

Her bisiklete olur.

Kullanışlı olur mu derseniz o kullanana bağlı. Ben ilk ve son kez 35 yıl kadar önce denedim, bir daha hiç niyetlenmedim.
Hadi ya :(
Bisikletçilerde kaliteli pedal olur mu acaba diye emin olamadım. O yüzden riske atmayıp decathlondan mı alsam diyordum da
Almışken kötü bir şey almayı istemiyorum. İlk yol bisikletim olacak hem, hem de gidip bir yerden almam lazım bekleme durumum yok

Hadi ya :(
Bisikletçilerde kaliteli pedal olur mu acaba diye emin olamadım. O yüzden riske atmayıp decathlondan mı alsam diyordum da
Almışken kötü bir şey almayı istemiyorum. İlk yol bisikletim olacak hem, hem de gidip bir yerden almam lazım bekleme durumum yok

Ben kaynaşamadım diye kötü bir pedal türü diyemeyiz tabii ama kullanım oranına bakarsak pek tercih edilen bir tür değil.

Birçok kişinin yaptığını yapın, basit bir plastik ya da alüminyum pedal alın, bisikletçideki çocuk bisikleti için olmayan en ucuz modeli; sonra rahat rahat doğru pedalı arayın.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Ben kaynaşamadım diye kötü bir pedal türü diyemeyiz tabii ama kullanım oranına bakarsak pek tercih edilen bir tür değil.

Birçok kişinin yaptığını yapın, basit bir plastik ya da alüminyum pedal alın, bisikletçideki çocuk bisikleti için olmayan en ucuz modeli; sonra rahat rahat doğru pedalı arayın.
Haklısınız evet. Benim de biraz önce aklıma geldi, aslında düşününce bisiklet ayakkabısı alacağım zaman zaten ona uygun pedal da almam gerekecek nihayetinde onu alınca bu boşa çıkacak şimdi idare etmelik olsa yeter :harika:
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri