Scudo Sports

Kilitli pedalla en komik düşüş hikayeniz?

Scudo
Ben bir kıraathanenin önünde kaldırımdan son anda inmekten vazgeçtiğim an, yanlış ayağımı çıkardığımı fark etmemle düşmem bir olmuştu.Öyle çok utanmıştım ki :D Bir abi yaklaşıp yeni mi sürmeyi öğreniyorsun demişti.Durumu izah edip oradan hızla uzaklaşmıştım :koptum::koptum:

Spdyi aldığım gün bisikletin önünü kaldırdım ilk birkaç defa sorun olmadı ondan sonra malumunuz düştük:D

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Herkes insan gibi düşmüş. Ben hiç düşmedim ama bir defasında kasisin üstünden zıplamaya çalışırken havada ayağım açıldı. Oturup kalıyordum neredeyse. Neyseki platform spd vardı da ayaklarım pedalı bulabildi :D (shimano pd t 400)

Bu vesileyle bisikelti zıplatmaya falan çalışmadan süreceklere pedalı tekrardan öneriyorum. Çok kolay açıldığı için zıplamaya falan gelmiyor pek. (soruları özelden alayım, konu kirlenmesin)

Tam olarak spd değil ama benzer. Silahlı Kuvvetler Gücünde askerliğimi yaparken ( o zaman atletizm takımındaydım ) bisikletçi arkadaşlarla 50-60 km lik bir etaba konuk sanatçı olarak katılmıştım. Prof. bir Colnago'ya bindirdiler beni , pedallar kalpiyeli ve spd den daha zor bir açma tekniği var. Tamamen alışık olmanızı gerektiren bir durum. Bir kaç sefer gösterdiler ve bir iki pratikten sonra tamam dedim canım basitmiş. Oraya odaklanırsan basit tabi, ama sürerken aklına gelmesi lazım. Neyse çıktık, grup gidiyoruz, arada bir değişiyoruz. Beni çok sardı bu iş, acayip zevkli. Tam yol kenarında bir bakkalın önünde durduk, herkes indi en son ben geldim aman Allahım inemiyorum, çek oraya çek buraya, dengede durmak ta bir yere kadar. Arkadaşlar bağırıyorlar " kayışlara uzan " diye, ve ben elim kayışın üstünde yola uzandım. Esas komedi bundan sonra, yolun ilerisinde bir tır kaptırmış geliyor ve onun yolunun üzerindeyim. İlk defa o gün ( özür diliyorum) g.tünün üstünde ayaklarına bir bisiklet bağlıyken yürüdüğümü gördüm. Arkadaşlar birer birer kaldırıma yığıldılar, gülmekten ayağa kalkamıyorlar. Ben gülmekle ağlamak arası bir yüz ifadesiyle kaba etlerimin üstünde hopluyorum. 35 sene oldu, her aklıma geldiğinde kahkahayı basarım..

Hiç düşmedim ama ilk kilitli pedal deneyimimi yazayım aklıma geldikçe gülümserim.

Kilitli pedalı yeni taktırmıştım ve ona görede ayakkabı aldım. Alışverişe çıktığım için bisiklet sürmeye göre giyinmemiştim bu nedenle otobüsle eve dönmüştüm. Ayakkabı ve pedalı aldığım yerdeki satış görevlisi ilk defa kullanacaksam evde biraz alıştırma yapmamı söyledi. Neyse eve geldim dediği gibi alıştırma yapmak istedim ama bir türlü ayakkabıyı pedaldan kurtaramadım acemilikten sonunda ayakkabıyı ayağımdan çıkartmak zorunda kalmıştım

Kilitli pedala ilk geçtiğimde düşmemek ve alışmak için deli gibi bir hafta her akşam kapalı bir yolda alıştırma yaptım sonuç çok şükür hiç düşmedim :):D

İnen lastiğime bakayım derken durmamla sol tarafın kilidini açıp sağ tarafa yıkıldım hatta yıkıldıktan sonrada yolun kenarındaki hendeğe yuvarlandım allahtan şehirlerarasi yol kıvamında bir yerdi kimse görmeden kalktım

Ben başka birinin dün başına gelen olayı anlatmak istiyorum. Granfondo Antalya'da tanıştığım bi abi normal de bugün granfondoda yarışıcaktı.İlk kilitli pedal denemesini dün yapmış (Yarışdan 1 gün önce) kırmızı ışıklarda durmak isterken talihsiz bir şekilde düşüp kolunu kırmış.Bu nedenle yarışa katılamadı.Gerçekten çok üzücü bir durumdu. Eğer kendisi buralardaysa burdan da geçmiş olsun dileklerimide iletmek isterim..

Sanırım en talihsiz olan bu olay. Geçmiş olsun..

• Beğen
Tepkiler: ATTy
Konu biraz eskiymiş ama bugün ilk kez kilitli pedal denedim ve tabi ki 2 kez düştüm. Aslında bu iş komik olması bir yana çok ciddi yaralanmalara sebep olabilecek bir durum yaratabiliyor. İnsan ne zaman düşeceğini bilemediği için tabi vücudun hangi pozisyon ile yerle buluşacağı kestiremiyorsunuz haliyle. Dengesiz düşüş ve sakatlanma riski de burada ortaya çıkıyor.
Şimdi arkadaşlar Shimano a530 pedalı taktım bugün, dedim ki akşam sürüşü yapayım da biraz alışayım. Evden çıktım yemin ederim 100 metre olmadı, baktım KM saati çalışmıyor. Janttaki aparat uzak kalmış herhalde şunu bir düzelteyim de öyle devam edeyim.. Direk durdum ve düştüm, yani aklımdan tamamen çıktı, yani nasıl çıktı biliyorum 100 metre içinde ama düşmüş olduk.
Sonra artık dönüş yolunda şehir içinde bir kavşak ki ana baba günü hani Hindistan'da falan böyle kuralsız, 500 kişinin kuralsızca geçtiği kavşaklardan..Ortada yatır falan var at arabası felan.. Orada düşmedim, gayet kontrollü şekilde geride bıraktım hatta dedim kendime iyi xp kazandım bu kavşakta derken sakin bir dörtyol ağzında tek ayağımı kurtarmama rağmen kilitli olan tarafa düştüm işte bu düşmeyi nasıl yaptım anlayamadım ve el bileğim biraz incindi.
Kısaca dikkati elden bırakmamak gerekiyor..

@gael geçmiş olsun.

Herkese öneriyorum, bir defa daha yazayım. Spd kazasından kurtulmanın en ucuz yolu shimano pd t 400 arkadaşlar. Normal pedallarda açılma derecesi yaklaşık 13 iken, bu pedalda 8.5' tir. Downhill pedalları da hemen hemen bu çıkarma açısıyla üretilir. Yani isteseniz bile ayağınızı çıkartamayıp düşemezsiniz. Ağırlığı üzmez diyorsanız alıp geçin. Sonra teşekkür edersiniz :)

• Beğen
Tepkiler: gael ve Fatih.acar
@gael Geçmiş olsun. Size tavsiyem boş bir yerde tak çıkar yapmanız alışmak için

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Bu zamana kadar 3 kez düştüm.

1.de önümdeki ani frenle durdu, bende durdum ve düştüm
2.de kasisten geçmek için yavaşlamıştım, arka göbekte sorun vardı, boşa çevirdim ve düştüm
3.de ciddi bir rampayı tırmanıyordum, arka tekerlek yerdeki mıcırdan patinaja düştü ve düştüm. En çok hasarıda burda almıştım.

9 aydır spd sl kullanıyorum hıc dusmedım her yere spd ayakkabı gıdıyorum almam alısmam 2 dk surdu

9 aydır spd sl kullanıyorum hıc dusmedım her yere spd ayakkabı gıdıyorum almam alısmam 2 dk surdu

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Geri