Ulaş Çavuşoğlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 871
- İsim
- Ulaş
- Bisiklet
- Mosso
World tur koşan proların bile çoğu sarı kullanıyor. Kırmızıyı özellikle sprinteler kullanıyor.Selamlar, Shimano kırmızı kal kullanıyorum. 0 derece, 1600km oldu, bu sürede dizlerimde ağrı olmadı.
0 derece kalleri pek onermiyorlar, ileride bir sıkıntı çıkar endişesiyle sarı ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Sizlerin fikirlerini alabilir miyim? Teşekkürler
Bana göre fason üretilenler de iyi olanları var. Orijinal olmayan, orijinale göre ayağım da daha fazla dayandı mesela.@selim82 çok teşekkür ederim. Bu tecrübelerin değeri paha biçilemez. Tam duymak istediğimi yazdınız.
Shimano'nun çok fazla fasonu var ve aynı kalitede değiller. Çıkarıp, takması bile zor oluyor ve çabuk kırılıyor diye okudum.
Sizin tecrübeniz nedir bu konuda?
Paraya kıyıp orijinal mi almak daha iyidir?
Şimdiye kadar hep orjinal kullandım. Elimde orjinal olmayan var ama henüz kullanmadım. Benim korkum ayakta gücü verirken çıtlaması o zaman sıkıntı olur. Denemediğim için yorum yapmam yanlış olur.@selim82 çok teşekkür ederim. Bu tecrübelerin değeri paha biçilemez. Tam duymak istediğimi yazdınız.
Shimano'nun çok fazla fasonu var ve aynı kalitede değiller. Çıkarıp, takması bile zor oluyor ve çabuk kırılıyor diye okudum.
Sizin tecrübeniz nedir bu konuda?
Paraya kıyıp orijinal mi almak daha iyidir?
Kötü ve sabit kal ayarı kendini gerçekten zorlandığında ve uzun sık binmeye başladığında gösterir. Ağrı hemen oluşmaz. Dikkat etmekte fayda var derim .@Haluk Eke selam, paylaştığınız değerli tecrübeleriniz için teşekkür ederim.
Ben de uzun süredir 0 derece kullanıyorum ve 2 sürüşte uygun pozisyonu bularak ayar işini hallettim. Bu anlamda tecrübelerinizi doğrulayabiliyorum.
Ayarlarda ufak bir sapma varsa (bike fit ile bile olabilir) bunun ileride sorun yaratmasını istemiyorum.
Endişe ettiğim durum, dizlerimizin karşılaştığı farklı kuvvetler karşısında, kendisini esneyerek korudugu ve bunu da bir miktar esneme payı ile yapabileceği konusu.
Biz 0 derece ile sanırım bu payı vermiyoruz.
Sizin açılı kaller ile yaşadığınız sorun yine ayar ile ilgili diye düşünüyorum. Zira uyguladığıniz kuvvet dizinizi zorlayacak bir aralıkta ve kal de bu açıya izin veriyor ise ağrı oluyordur diye düşünüyorum.
Sarı kali de deneyip, deneyimlerimi paylaşırım. Belki benzer durumu tecrübe edeceğim