Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo problemi

@Serkan HODANCI
Yemeğe dikkat ederek bir yere kadar kilo veriliyor o yüzden bizim gibiler spor yapmadan kiloyu veremiyor.

Scudo
@efekara

Ben gecen sene bu zamanlarda 104 kg dım şimdi 85kg belki az daha kilo vermisimdir. Başlangıçta günde git gel 40 km ile başladım. Şimdi 90 km+ seklinde gidiyorum. 9 ay oldu sigarayı birakali. Sigara içen 103 kg bir adam bunu yapabiliyorsa içmeyen daha rahat yapar. Şimdi ciğerlerim çok rahat ve daha hızlı kilo verebiliyorum. O yüzden herkese tavsiye ederim.. [emoji41]

4 saat 25 - 30 km kadanslı pedal çevirmeye hiç bir yağ kaşı koyamaz!.. Erir gider yeter ki bunu yapabilecek sağlık ve moralde olmak yeterli..

Kof değilim sağlam yürür motivasyonum iyidir. Bu işe başlayıp sağlıklı bir şekilde kilo vereceğim

@Serkan HODANCI

Kesinlikle 29" bisiklet uygun olmaz. Kesinlikle en uygunu cyclocross bisiklettir. :)

Efekara Kardeşim;

Ben bisiklete başlayalı yaklaşık 2,5 sene oldu. Çok eski ve 2. el inanılmaz ağır ve vitesleri doğru düzgün çalışmayan bir bisikleti 1 yıl sürdüm. Başladığımda 105 kiloydum. Boyum 165 cm. Şu anda kilom 63.
1,5 yıldır şehir bisikleti kullanıyorum. Şehir bisikletini aldığımda kilom 95'di. Bu arada mesleğim grafikerlik ben de günün 12 saati oturarak geçiriyorum.

180 cm boy 130 kg. gerçekten fazla. Çok yorulunca çabuk kilo veririm gibi düşüncelerden uzak dur. Çünkü, ne kadar çabuk verirsen o kadar çabuk alırsın ki bu kesinlikle istemeyeceğin bir durum.
Seni yormayacak bir bisiklet almanı tavsiye ederim. Araştırmalarını tur bisikletleri yönünde yaparsan daha iyi olur sanırım. Çünkü bu bisikletler aşırı yüke dayanabilen bisikletlerdir ve uzun yola dayanabilecek şekilde geliştirilmişlerdir.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum; bisikletle kilo vermek çok kolaydır. Zor olan verdiğin kiloları geri almamaktır. Verdiğin kiloları geri almak istemiyorsan sabırlı davran ve yavaş kilo ver. Böylelikle bisiklet üzerinde kendini zorlayarak ortopedik bir sürü hastalığa davetiye çıkarmamış olursun. Aynı zamanda hızlı kilo vermek vücut direncini düşüreceğinden çeşitli hastalıklara da sebebiyet verir.
Yüksek kadans yap, yani düşük viteste hızlı devir. Bu hem bacaklarını güçlendirecek hem kalp sağlığına iyi gelecek hem de seni iyi terletecek.
Terlemek iyidir. Dolaylı olarak kilo verdirir. Vücudundaki şekeri ve tuzu terle veya idrarla atarsın. Tuz ve şeker de vücudundaki yağı tutar. Anlayacağın bol su içer, aynı zamanda şekeri ve tuzu azaltırsan yağların tutunacağı pek bir şey bırakmamış olursun ki bu da kilo vermenin en iyi yollarından biridir.
Bisiklet üzerinde kilo vermenin diğer bir yolu periyodik hızlanmalar ve yavaşlamalardır. Vücudunu ısıttıktan sonra temponu kademeli olarak yükselt, temponun zirvesini biraz daha uzun tut ve tekrar kademeli olarak temponu düşür. Bu şekilde 3-4 seri yap. Yağ yakman daha kolay olacaktır.

Bu arada ilk zamanlar inanılmaz bir hızda kilo vereceksin. Bunu dengelemeyi unutma, yiyeceklerinin kalorisini hesapla, verdiğini hesapla günlük olarak her zamankinden 400-500 kalori daha az al. Ne istersen onu ye ama dengeli ye. Bu senin kilonu gereğinden hızlı vermemeni sağlayacaktır. Bol su iç, su içemiyorsan şekersiz çay veya başka bir içecek iç. Ben sabah Kekik çayı demliyordum, termosa koyup işe götürüyor ve akşama kadar içiyordum. Sık olmamakla beraber hala yapıyorum. Kekik hem metabolizmayı hızlandırır hem de vücut direncini yükseltir.

Bu forumda daha öncede yazmıştım. Zayıfladıkça vücudunda sarkmalar olacaktır. Evde ya da herhangi bir fitness salonunda yapacağın pasif jimnastik hareketleriyle bu sarkmalardan da kurtulabilirsin.

Unutma kardeşim; çok kalori vereyim diye uğraşırsan ki bu çok kolay, kalbini, bacaklarını kısacası vücudunu yorar ve bisikleti bırakmak zorunda kalırsın. Böyle bir şey olmasını bu forumdaki hiç kimse istemez.

Günlük kalori ihtiyacını ölçebileceğin çeşitli siteler var. Yiyeceklerde bulunan kalori miktarlarını gösteren tabloları da internette bulabilirsin.
Önceleri kalori vermen hızlı olacaktır. Kilon azaldıkça aynı süre ve performansta verdiğin kalori azalacaktır. Çünkü; artık eksilen kiloların için bir enerji harcamamış olursun.

Sağlıcakla kal. Bu konuda soruların olursa lütfen çekinme.
Sağlıklı pedallar.

• Beğen
Tepkiler: miracd
@efekara

Tamamiyle yanlis bir yorum yapiyorsunuz. Bilgisayarci oldugunuza göre cok kolay anlasabilecegimiz bir hesap yapalim.
Kaba olarak 1 kilo yag 9000 kcal ye tekabül eder. Cok antrenmanli bir kisi bisiklet ile yüksek tempolu kullanmalarda saatte 900 kcal ye kadar yakabilir. Yani 10 saat bu yüksek performansla 1 kilo yag yakabilirsiniz. Bu demek tir ki, isinma ve soguma sürüslerini de ekleyerek haftada 15 saat bu düzeyde bisiklet sürecek zamaniniz ve gücünüz varsa haftada 1 kilo verebilirsiniz. Yani haftada 4 kere 3,5- 4 saat antrenman demektir.

Bir dilim ekmek yaklasik 100 kcal, 1 biftek 150 kcal, seker, yag,.... hesap ederseniz, günde 1000 kcal lik bir beslenme ( agirlik sebze...) haftada 7000 kilokalori verebilirsiniz. Böylece spora kalan kismi sadece 2000 kcal olur.
Bu bahsettigim sayilari yemek kismini 1500kcal ve spor kismini 3-4000 kcla olarak degistirerek sizin icin en uygun orani bulabilirsiniz.

Simdiye kadar yazdiklarim zaten sizin söylediginizi dogruluyor gibi görünüyor. " Yemek ile bir yere kadar kilo verilebiliyor.." Gercekte- sahsi tecrübelerimden yola cikarak yaziyorum, bisiklet kilo vermek icin en kötü sporlardan birisidir. Altini cizerek söylüyorum. Nedeni de, bisiklet kullanicilarinin yanlis beklentileri, yanlis seviyelerde( genellikle cok yogun) bisiklet kullanmalari, hemen hemen her binisten sonra cok asiri sekilde acikmis bir sekilde, daha fazla yemeleridir. Herkes böyle yapacak veya bu duruma düsecektir demiyorum, ama genellikle böyledir. Bisiklet kullandiktan sonra hic acikmamis ve susamamis bir halde evine dönebilen kilo verir, baska sekilde kilo vermek cok zordur. Cok uzun detaylara girmeye gerek duymuyorum.
Size sele konusunda bastan yaptigim uyarinin altinda da ayni sebep yatmaktadir. Yani 3-4000 kcal yi fazladan yakabilmek icin cekeceginiz izdirabin cok yüksek oldugunu düsünüyorum.
Tabii ki kosmak, yürümek gibi sporlarin eklemlerinize bindirecegi yük, yüzmenin ne derecede olanak dahilinde oldugu,... ve benzeri nedenler nedeniyle bisiklet cazip görünüyor. Ben size sadece bisiklete bagli kalmamanizi, bunun yaninda, jimnastik, agirlik antrenmani, mümkün mertebe yürümeyi ve benzeri enerji harcatan her türlü hareketi de hayatiniza almanizi bir agabey olarak tavsiye ederim. Hedeflediginiz sey cok güzel bir sey, ama yolunun cok dikenli oldugunu, ve bizlerin de bu dikenleri isaretledigimizi göz önüne alin.
Bisiklet secimi konusunda bir yorum yapmiyorum. Günümüzde üretilen bisikletler siz ve sizin gibi ne yigitleri tasiyabilir. Ama bisikleti nerelerde ve nasil kullanacaginizi hesap ederek secim yapmaya calisin.

Mete bey,

Yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Diyetisyenimi bırakmıştım yeniden düzenli olarak gidip aynı konuyu onunla da konuşacağım. Duruma göre yine konuya yazıp yardımlarınızı rica edebilirim.

@ihtiyar
değer verip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dediğim gibi yeniden diyet + sağlık kontrolü ile durumun gidişatına bakacağım. Hayırlı günler dilerim herkese.

Merhaba, Mete Semiz arkadaşımızın bisiklet sürmesine öncülük (ilham diyelim) eden kişi olarak şaşırmamak elde değil. bu birazda bünye meselesi. Benim 182 boy 92 kg ağırlık var. Yol bisikleti ve MTB kullanıyorum. Mete her gün bornova alsancak yapıyor. İlk başka Camdibine gidemiyordu. Yada şekli kayıyordu. Ama şimdi zehir gibi maaşallah.

Bence bisiklet normalde kilo verme aracı değil. Önemli olan ne şekilde kullanacağını seçmek. En önemli kadans. Kilo vermek isteyen arkadaşlar kadanslı km saati alıp sürekli gözlerini ayırmamaları yada sinyalli olanından almaları gerekir. 70 kadans altın düşmeyip kilo vermeyeni görmedim. Ben ayda bir Bornova - Urla, Bornova - Çeşme, haftada iki bornova güzelyalı yapan birisi olarak düştüm kilo bu. Ortalama hızımı 30 civarı tutuyorum. Az az kilo vermeye devam ediyorum. Meteninde dediği gibi bir anda kilo vermek başka rahatsızlıklara davetiye çıkaracaktır. Kadrosu daha kalın olan bir katlanır bisiklet almanızı ve selesini değiştirmenizi tavsiye ederim. Mesela www.decathlon.com btwin markalı bisiklete bakabilirsiniz. Dahon'a yazık olur :)

Btwinler ikiye ayrılıp düşmeye sebep oluyormuş sayfasında açıklama vardı. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

@efekara

Çok yanlış bir bilgi bu. Kilo vermenin %80'i diyetten %20'si spordan geçer. Kalori değil karbonhidrat sayımı yapın. 50 gr'ın üzerinde karbonhidrat tüketmeyin...

Sanırım biraz daha kilo verdikten sonra almalısınız katlanır. Ama sirk ayısı filan takmayın bunları kafanıza. "Millet ne der acaba ??" diye düşünmeyin keyfinize bakın :)

Geri