Scudo Sports

Kilo verince kadro boyu dikkat.

scitakoglu

Aktif Üye
Tepki
153
Bisiklet
Specialized
Forumda birçok arkadaş kilo vermek için çaba sarfediyor. Burada hatırlatmak gerktiğini düşünerek. Dikkat çekmek istiyorum.
92 kilo iken aldığım yol bisikleti 47 cm XS yani boyum 172 cm. Ve bisiklet bacak aramda iken kadro neredeyse değdi değecek idi. Kilom 73 kiloya düştüğümde araya elim girecek vaziyette idi yani kilo verdikçe üst bacak ve kasıklar inceldikçe bacak boyu büyüyor esasen gerçek haline dönüyor. Demek şişkoyken o yüzden bastıbacak gözüküyormuşum :)
Bu olay özellikle kısa boyda dahada belirgin oluyor.

Dikkat çekeyim dedim hani zayıflayıp şeklinizi tam almadan çok pahalıya kaçmayın. Ben şimdi 52 cm kadro aldım ..

• Beğen
Tepkiler: Tolga Kuş
Scudo
güzel bir tespit inşallah diğer arkadaşlarda kilo verir.

172 boy var ise. hiç bir koşulda ne olursa olsun zaten 50 52 den aşşağı kadro alınmaz ki. o bacak arası kadroya yakınlık bilmem ne ölçüleri hep kaba ölçü. ben 1.74 boy 83 bacak arası kol boyu 2 yana 1.79 adamım 55.5 kadroda hiç rahatsız değilim. on numara yokuş tırmanıyorum on numara patlıyorum.

170 boya 52 kadro yol çok mu olur?

@Özgün Ne amaçla kullanacağınız,hangi marka alacağınız önemli. Endurance tarzı Fuji kullanıyorum. Kadro boyu 52. Boyum 1.68. Bazı bisikletler komik ölçülere sahip oluyor. Arkadaşım da sedona var. 51 cm kadro boyu Gidon genişliği 420 mm Gidon boynu 100 mm benim bisikletimde 400 mm Gidon genişliği ve 80 mm Gidon boynu var. Bunlar da çok önemli faktörler.

@scitakoglu Verilen kilonun fazlalığıyla da ilgili fakat; genel olarak mevcutta ki bisiklet tercih edilirken sınırda değilse, fark edeceğini sanmıyorum.
Yinede 20kg+ verilen kilolarda vücut değişime gittiğinden dolayı ince eleyip sık dokumak lazım:)

Göbekli biri bisiklete binice demek istediğmi anlar :)
Şaka bir yana kilo alma yapısı ile de alakalı ama.
1- Kadro boyu boya göre değildir.
2- Her marka nın her modeli için geometrisi ile ilgilidir.
3. Her bisiklet için bacak kol boy beden omuz kalça ölçüleri ayarlanır. Burada bacak boyu arasına kitap sokularak duvara yaslanılarak alınan ölçü dür.
Ancaaaak kilolu iseniz ki bundan kastım fazla kilolu ve bacak popo kısmından bol kilolu bu ölçüleri çook zor ayarlarsınız.
4. Aldığınız bisikleti alırken oturmadan bacak arasına alınarak önü kaldırılarak boşluk bakılabilir ki bu tecrübeli biri için çok iyi bir veridir. Eğer kilolu iken buna göre alırsanız zayıflayınca ucu yarım metre kalkar.
5. Omuz genişliğine bağlı olarak gidon değişebilir.
6. Sele tamamen farklılaşır.
7. Popo ağrınız azalır:) yük azaldı çünkü.

Ve bunlara benzer aklıma gelmeyen dikkat edilebilecek şeylerde vardır. Bu yüzden sizlerinde böyle deneyim yada düşünceleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Doğru tespit olmasa bile bence dikkat edilmesinin bir zararı yok.

Herkesin zayıflayıp sağlıklı olması dileğiyle

• Beğen
Tepkiler: cngz
Geri