Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo verme tavsiye

no_name

Daimi Üye
Tepki
193
İsim
mesut
Bisiklet
Bianchi
arkadaşlar 10 sene verdiğim ara sebebiyle boy 1,76 kilo 90 oldu acil bir şekilde ve sadece bisikletle olacak şekilde nasıl kilo veririm ?bugün 20 km bisiklet kullandım resmen bitmişim.yokuş-düz oranı ortalama olan bir yolda bacaklarıma söz geçmiyor bisiklet 21 vites bianchi discovery
YardımlArınızı bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: okanakça
Scudo
sürmeye devam et, kademe kademe artırmaya çalış mesafeyi.. tabi tempoyu da çok düşük tutmaman lazım.. bunun dışında yediğin içtiğin şeylere de dikkat etmen gerekli. eğer yediğin içtiğin şeylere dikkat eder düzenli spor yaparsan ilk aydan farkını görmeye başlarsın..

ne ekersek onu biçiyoruz...

• Beğen
Tepkiler: no_name
en önemli konu şu...

kilo vermeye karar verdikten sonra yediklerine dikkat ediyorsun ve biraz da yapabildiğin sporu yapıyosun; misal yürümek, bisiklet, yüzmek.... (( bence kilolu bir insanın hemen koşmaya başlamaması gerek yada şınav çekmemesi gerek))

ilk zamanlarda, vucud suyunu hemen atarsın ve kısa zamanda 3-4 kilo verirsin...arkasından ise, aynı tempoda hatta daha ağır tempoda çalışsan da yediklerini azaltsan da, vücüud belli bir süre direnç gösterir. Bende bu süre 1 ayı buldu. Önemli olan o sürede pes etmemek, yılmadan çalışmaya devam etmek.

Bol şanslar.

bu da benim maceram
Katar Doha'dan herkese selamlar - BisikletForum

.şekerli her şey
.pilav
.beyaz ekmek
.kızartma
bunlardan uzak dur

.sabah 08.00
.öğlen 12.00
.akşam 19.00

mutlaka yemek ye. (öğlen ve akşam yoğurt ve çorba ve salata şart)

ayrıca
sabah 10.00 bir bardak süt
öğl.sonra 16.00 bir adet elma
akşam 22.00 bir kase yoğurt

tüketeceksin.

bunları yapmadan sadece bisikletle kilo veremezsin.

bunları uygulayarak ben 20 kg verdim

videodaki hareketler gayet güzel

P90X3 isimli bir program var. 30 dk lık ev egzersizeri içeriyor. Yorumları oldukça iyi.

Benim sana önerim bol su iç, ekmek hiç yememeye bak, çaya kahveye şeker koyma, evde olduğun anlarda fazla hareketsiz kalma. Mesela kalkıp suyunu al, kalkıp birşeylerle meşgul ol. Akşam 6'dan sonra birşey yemeyecek şekilde beslen. Yemeğe ek tuz koyma. Tuz ve şeker konusu zor gibi gelir ama 4-5 gün kendini sık. Sonrasında şekere hiç ihtiyaç duymayacaksın. Bu süreçte cips, çikolata gibi kalorili şeylerden uzak dur. Sana tavsiyem günlük yediğin şeylerin kalorisini takip etmen ve aldığın kaloriyi yakacak şekilde hareket etmen. Ama aldığın kaloriyi mümkün olduğunca alt seviyede tutman. Ama zayıflayacağım diye kötü beslenme. Meyve ve sebzelere hayatında fazlaca yer ver. Dengeli beslenmeye özen göster. Ben bu şekilde 30 kilo vermiştim...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Yağ yakmak için kas, kas yapabilmek için ağırlık çalışmak ve beslenmeye dikkat etmek, sonucunda yağ yakımını hızlandırmak içinde düzenli bisiklete binmek gerekiyor. Sadece kardiyo ile yağ yakmaya çalışmak hem uzun bir süreç gerektiriyor hem de verilen kiloların hızla geri alınması ile sonuçlanıyor. Kısaca yağ yakımı için kas kütlesini artırmak şart.

Geçen yıl bisikletten düşüp kolumu kırana kadar (koca adam olduk ama olabiliyor:)) iki ayda 10 kilo vermiştim. Dikkatli beslenme ve bol spor (koşu ve özellikle bisiklet) ile gayet kolay verildiğini söyleyenlere bizzat örnek oldum. Beni gaza getiren yazıdan bir kuple paylaşayım efem "Kilo almanın/vermenin aritmetiği çok basittir: aldığından fazlasını yakarsan kilo verirsin, tersi durumda kilo alırsın. Dolayısıyla, yapman gereken iki şeyden ya birini, ya ötekini, ya da ikisini birden yapmıyorsun: aldığın kaloriyi azaltmak, yaktığın kaloriyi artırmak" demiş özgür abimiz. Yazının tamamı şu:(link)

Haha ya mesela akşam yiyip içeceğim zaman daha çok bisiklet kullanıyordum ki yer açılsın :)) ona rağmen verdim:) kolay gelsin

Yaklaşık olarak 98 kiloydum 1 sene öncesine kadar..Sonra hiç doktora gitmeden hiç kimseden akıl almadan 69 kiloya inmeyi başardım.Birde saç uzattık :D Sokakta beni gören anneannem dedem bile beni tanımıyordu :D Kilo vermenin en kötü yanı la arkadaş önüne gelen nasıl verdin ne yaptın.Öğretmen bile bana soruyor nasıl verdin sen benim yaşam koçum ol vs. vs.
Yani kardeşim eğer nasıl kilo verdiğimi öğrenmek istersen özelden konuşalım yardım ederim.

@MuratHan

çok doğru, ilave olarak kas kütlesini arttırmak için de protein almak şart. ama tozu değil, harbi kendisi. et, süt, yumurta, yoğurt, balık...

hocam boğazına ve iradene sahip olamadıktan hükmedemedikten sonra gerisi hikaye sonuç hüsran.ancak tam tersi olursa kesinlikle azda olsa sporla bu işin üstesinden gelirsin.

128 kilodan 3 sene icerisinde 67 kiloya dusen birisi olarak benden sana tavsiye kibrit kutusu peynir 1 avuc yemis salata neyin vs enteresan dietlerde uzak durman. Onemli olan yedigin vakitler duzenli olmasi ve yeme aliskanliklarinda ufak duzenlemeler yapman. Sabah kahvaltisinda limit yok. Ogle yemegini de asiriya kacmamak sartiyla yiyebilirsin. Aksam yemeklerinde ben ekmek yemiyordum ama cok gec olmamak ve porsiyonlari abartmamak kaydiyla orda da sikinti yok. Birde ben cay kahve disinda birsey icmemistim.(kola meyve suyu vs)ve cay kahve icerken seker kullanmiyorum. Bunun disinda en onemlisi egzersiz yapman. Yag yakmadaki on onemli etmen yaptigin sporun siddeti degil suresi. 20 dkdan sonra metabolizma yag yakmaya baslar o yuzden uzun sureli egzersizler senin icin daha faydali olur. Ben her gun 2-4 saat arasi yuruyus yapardim. Araliksiz 1 her sabah ve aksa 1er saat kesin ve gun icinde de yapabilirsem 2 saate kadar daha. Hic bir sekilde tempolu yuruyus yapmadim ama yaptiklarim gunu gunune duzenliydi.

Geri