bu bana cem yılmazın radyasyondan kaçan adam esprisini hatırlattıKirli havadan kaçmanın bir yolu güzergah değiştirmek. Ara sokaklara girince egzozdan kaçıyoruz ama orada da park halinde arabalar var. Kapı açılacakmı diye paronayak oluyorsun. Çok duman saçan araba olunca yavaş gidiyorum.
Uzun lafın kısası o egzozu çekecez galiba =D
@Spartiat normal maskeye göre nasıl bir filtreleme yapıyor? Vent kapakları solunumu kolaylaştırıyor mu?
1 mikron partiküller havadan hafif, yağışla yere düşüyor. Yükseltiyle artıyor.
Ben de bir zamanlar yüzüyordum. Birkaç sene bayramlarda 20000ppm hava kirliliği olan Ankara'da zaman geçirdikten sonra sonuç bu.Onu engelleemeyiz Mümkün oldugunca daha az maruz kalmak, hava rüzgarlı ise ve sabah saatlerde oldukça güzel izmir havası. Bisiklete binmeyelimmi
sokakta ciddi sayıda yazılımlı taşıt var, ciddi anlamda duman saçıyorlar.2005 senesinde konuşulup, unutulmuş bir konu. İçerik faydalıymış aslında.
Son zamanlarda egzoz gazlarından çok rahatsız olmaya başladım. Aynı şeyi farklı kişilerden de duyuyorum.
Taşıtların periyodik muayene ücretleri, trafik sigortası bedelleri aldı başını gitti. Muhtemelen bu yüzden egzoz muayenesi olmadan gezen birçok eski taşıt var trafikte. Yoksa sanmıyorum ki termik santral bacası gibi duman atan bir sürü taşıt böyle gezebilsin trafikte???
Özellikle benim gibi yol bisikleti/şehir bisikleti kullanan arkadaşlar egzoz gazına en çok maruz kalanlar.
Korunma önerisi olan var mıdır?
Uzakdogudan gelen bazi insanlar da Ben bunlardan gördüm. Doğal orman içinde bile bunu takıyorlardı şaşırmıştık. Unuttum hangi ülke olduğunu Çin yada taiwan olabilir . Garibime gitmişti.Uzakdoğulu arkadaşlarımız bunlardan kullanıyor: (link) (aralardaki tam yüz olanlar değil tabii)
314806 dosyayı görüntüle
(link)
Uzakdogudan gelen bazi insanlar da Ben bunlardan gördüm. Doğal orman içinde bile bunu takıyorlardı şaşırmıştık. Unuttum hangi ülke olduğunu Çin yada taiwan olabilir . Garibime gitmişti.
speedymammy'nin bu gönderisine "Sana gül gibi öneri yaptım, hızlı solumamak. Makalenin son sonuç cümlesinde akciğerin hava keselerine yüksek hacim ve hızda solunursa ulaşacağı için türlü akciğer hastalıklarına yakalanacağımız yazıyor" yazarak cevap vermişsin. Bunu görünce, öncesindeki mesajına (yani konudaki ilk mesajın) baktım ve "hızlı solumayın" gibisinden bir öneri falan gözükmüyor. Ayrıca, "makalenin son cümlesinde yazıyor" diyebileceğin bi durum yok çünkü bir makale atıflamamışsın.Korunma önerisi olan var mıdır?
Var.Yakalanmamak
Dizel yanma artıklarının atılımı, yaşa göre değişiyor. Şu çalışmada 5 yaş çocuklarının(gri renk) 10 yaş çocuklardan daha yavaş atıldığını görüyoruz. 40 yaşına kadar akciğerlerin kendini temizleme mekanizması bu şekilde hızlanıyor. İlk tablo otururken, ikinci tablo bizi ilgilendiren hafif egzersiz. A ve B tabloları, 1. 10. günlerde akciğerde kalan dizel yanma artıklarının yüzdesini gösteriyor, sporda hava yollarına yapışanlar daha uzun süre kalmış.
Not: galiba yanlış söyledim 5y siyah.
Acaba şüpheniz mi var? Kaldı ki söylediklerinizin konumuzla alakası ne, siz dizel lobisini mi savunuyorsunuz(sizin seviyenizde cevap vereyim). Kişisel münakaşalarınızdan uzak kalmak için sizi blokladım.speedymammy'nin bu gönderisine "Sana gül gibi öneri yaptım, hızlı solumamak. Makalenin son sonuç cümlesinde akciğerin hava keselerine yüksek hacim ve hızda solunursa ulaşacağı için türlü akciğer hastalıklarına yakalanacağımız yazıyor" yazarak cevap vermişsin. Bunu görünce, öncesindeki mesajına (yani konudaki ilk mesajın) baktım ve "hızlı solumayın" gibisinden bir öneri falan gözükmüyor. Ayrıca, "makalenin son cümlesinde yazıyor" diyebileceğin bi durum yok çünkü bir makale atıflamamışsın.
Deli saçması gönderiler atıyorsun foruma. Al, ilk attığın gönderi bu. Bunun neresinde "hızlı solumama"ya dair bir bilgi var? Makale nerede?
Lafın tamamı deliye söylenir. Orada iki tablo var, biri otururken dizel yanma artıklarına maruziyet, diğeri ise sporda olduğunu söyledim. Tabii, bundan otururken insanların yavaş, spor yaparken hızlı soluyacağını mantıken çıkarmak gerekiyor."Sana gül gibi öneri yaptım" diyebilmen için "X'i yapın/yapmayın" gibisinden bir hükümde bulunman lazım. Böyle bişey yok ilk mesajda.
İşte ben de bunu bulamadığım için sizi 2 seneye yakındır bloklu tutuyorum. Lütfen tartışmaya alakasız şeylerle mantık kattığınızı düşünmeyin. Söz gümüşse sükut altındır.İnsan temel seviyede bir mantık bekliyor bir foruma yazılanlarda.
Neyin ne tablosu olduğuna dair bir şey yazmamışsın. Sallama. Daha doğrusu, kıvırma. Makale nerde bu arada?Orada iki tablo var, biri otururken dizel yanma artıklarına maruziyet, diğeri ise sporda olduğunu söyledim.
Ben sorduğun şeye cevap verebiliyorum, verdim. Ama senin sorduğum(uz) şeylere cevap veremediğin bir sürü durum oldu.İşte ben de bunu bulamadığım için sizi 2 seneye yakındır bloklu tutuyorum.
Yazdıklarını irdeliyorum, ne alakasızı? Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı durumları senin verdiğin cevaplarda oluyor daha çok. Hatta bütün forumda sadece sende oluyor. Kitap bile basılır yani hepsini toplasak.Lütfen tartışmaya alakasız şeylerle mantık kattığınızı düşünmeyin.
Elbette yazmışım, bak okuyup hala sorduğunuz mesajda ne yazıyor:Neyin ne tablosu olduğuna dair bir şey yazmamışsın.
İlk tablo otururken, ikinci tablo bizi ilgilendiren hafif egzersiz.