Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kış giyimi konusunda kafa karışıklığı

Tepki
25
İsim
Emre Akçay
Bisiklet
Carraro
Merhabalar,
Şuan için 5-10 derecelerde bisiklet kullanımına uygun kıyafet ihtiyacım var. Forumdaki hemen hemen tüm kışlık giyim konularını okudum. Fakat okudukça bilgi kirliliğinden dolayı kafa karışıklığı oluşuyor.
İçlik olarak alt üst geçen sene bir içlik takımı almıştım. Normalde işe gidip gelirken giydim ve çok memnum kaldım fakat bisiklet kullanımına uygun mudur bilemiyorum. Buyrun linki:
(link)

Diyelim ki bu bisiklette kullanılabilir. Bunun üstüne forma mı giymek gerekir. Yoksa polar bir mont işi çözer mi? Yada bu içlikle uğraşmayıp Btwin 100 uzun kol içlik ve üstüne btwin 100 uzun kol forma mı daha mantıklı?

Alt olarak da aşağıdaki tayttan var. Bunun üstüne birşey giymem gerekir mi?
(link)

Scudo
@Emre Akçay
O içliği kullanırsanız mahvolursunuz. Spor giyiminde "yüksek pamuk oranı" ibaresini gördüğünüz anda o ürünü yavaşça yere bırakın.
Eskiden Decathlon'da içi polarlı uzun taytlardan vardı, hala var mı bilmiyorum ama yıllardır onu kullanıyorum ve çok memnunum. Üzeriniz için de içlik (pamuklu olmayan) + forma + wind breaker bir şey yeterli olur.
Bir de olmazsa olmaz, güzel bir eldiven.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Kış giyimi malesef pahalıdır ve bilgi gerektirir gore-bike wear (GoreTex) ürünlerini tavsiye ederim ben kullanıyorum ve çok memnunum yağış olmadıkça soğuya bakmaksızın tura çıkabiliyorum.

Dosyalar

• DB39347D-5CA1-40AE-9211-B7BBB8866857.png
    DB39347D-5CA1-40AE-9211-B7BBB8866857.png
    139,1 KB · Okunma: 64
Bu yazı oldukça faydalı. Yazarı forumdaydı sanırım ama kim olduğunu hatırlamıyorum.
(link)

istanbulda en az derece 2-3 dereceyi gördük bu sene. hiçbirinde sürüş esnasında üşümedim. çokça formam var ama örnek olması açısından vereyim.

1. kat termal içlik.

2.kat kışlık forma. (link)

3. kat hava cok soguksa yazlık dalgıç kumaş bir montum var onu kullanıyorum. (link) eğer soguk değilse ince nefes alabilen bir yağmurlugum var onu kullanıyorum (lusso marka)

alt tarafa geçelim.

1-kışlık forma taytı

2- hava çok soguksa leg warmer kullanıyorum forma üstüne

3- shoe cover (ayağın üşümesine önleyen zamazingo)

bu şekilde hiç üşümedim. daha soguk havalarda da bimden aldıgım nefes alabilen windproof ve waterproof çeketimi giymeyi planlıyorum.

@Emre Akçay decathlonun 100 serisi bisiklet montunu alın (eğer uygun fiyatlı derseniz, 130 lira gibi bi fiyatı var) içine de 100 içliğinizi üzerine de herhangi bir şeyi giyin hiçbir sorun yaşamazsınız. Tabi soğukta terleyip beklemedikçe.

Alt için de bacak ısıtıcı alın. Hiç yetmezse ki sanmıyorum öyle bir şey olsun, uzun taytın üzerine giyersiniz ısıtıcıyı.

@Cem cm Aynen ben uzun süredir ısı yalıtımlı montu kullanıyorum içine sadece bi tişört giyip birkaç saatte bir değiştirip kuru olanı giyiyorum ...

@Emre Akçay bence bütün mesele sizin nasıl ve ne gibi bir durumda sürüyor olmanız. Eğer çok kadans ve sıkı bir şekilde antrenman durumu varsa. Kalın giyinmek tam tersi çok terletir ve daha kötü olur. Yok eğer amaç A' dan B ye gitmekse bunu siz ayarlarsiniz birine sormaniza bile gerek yok.
Ayakkabı örtüsü (shoe cover) MERSıN Antalya gibi yerlerde gerekli bulmuyorum. 2citf spor çorabı yetiyor.
Gore tex vs gibi ürünler yağmurda süper olurdu herhalde ama kim yağmur altında antrenman yapıyor??
Bisikletliler in çoğu yağmurda çıkmaz , bence kendi deneyimlerinizden daha değerli bilgiler yok. Çıkın sürün ona göre karar verin.

Kış giyimi çok pahalı maalesef.. Benim aldığım ürünler:

Mavic cosmic wind ceket 150 TL
Poc thermal tayt 150 TL
Mavic Wind içlik 50 TL
Specialized ayakkabı kılıfı 90 TL
Giant chill eldiven 90 TL

Kafayı korumak için alınacak ürünleri falan ekleyince 550-600 lira gibi bir fiyat çıkıyor ki ben bu ürünleri alınabilecek en ucuz yoldan aldım.

Geri