Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kış için giyim

btatlidil

Üye
Tepki
57
Bisiklet
Scott
Selamlar,
Bu benim ilk mesajım olacak. Gelir gelmez de kışlık giyim konusunda danışmak istedim.
Bir iki kez internetten aldığım ürünlerde fena kazık yedim, o yüzden ya görerek alıyorum ya da tavsiye üzerine.
Surada enterasan fiyatlara GB ürünleri var. Amazon.de'den falan baktığımda aynı ürün kodları oldukça pahalı.
(link)
İhyiyacım olan soğuk(ve/veya su) geçirmez dar kesim bisiklet pantolonu veya taytı.
Örnek : (link)
Bu ürünlerden kullanan (veya bu dükkandan alışveriş yapmış olan) veya benzerini tavsiye edebilecek var mıdır ?
Teşekkür ederim..

Scudo
Geçenlerde Gora-Tex yağmurluk almak için bende niyetlendim, zira fiyatlar oldukça makul hatta çok ucuz gibi gözüküyor. Gerçekten Gora-Tex ise. Sitedeki telefonlara bakan çıkmadı. Alışveriş yapan arkadaş varsa bizim için yol gösterici bir rehber olur.

• Beğen
Tepkiler: btatlidil
ben gore pantolonu aldım uzun zamandır deneme fırsatı arıyordum bugün ilk kez buldum. inanılmaz bir yağmur hatta sonrasında karla karışık yağmur vardı. üstümde columbia yağmurluk , altımda da gore-tex (atlaskamp'tan aldığım) pantolonum vardı. 20 dakikalık sürüşten sonra eve geldim columbia yağmurluk trekking yağmurluğu zaten o yüzden onun altındaki polarım biraz nemlenmiş gibi bazı yerleri ıslanmış gibiydi. pantolonu çıkardım içlik kup kuruydu. hatta bottan içeriye su girmiş çorabım ıslaktı ama bilekten yukarısı kup kuruydu. bir de eğildiğim için belim açılmış ve bel kısmım biraz ıslanmıştı o kadar. çok memnun kaldım. tavsiye ederim.

• Beğen
ekleme yapayım soğuk için bir şey diyemem ama rüzgarı kestiğini söyleyebilirim. hissetmedim hiç öyle bir şey. altımda da termal içlik vardı. gayet iyiydim yani. üst içinde aynını söyleyebilirim. tişörtün üstüne poları giydim, onun üstüne de yağmurluğu cektim neredeyse hiç rüzgar hissetmedim. geçen sene bu pantolon yokken de aynısını yapıyordum -20 derecede sadece ellerim çok üşümüştü. hatta küçük parmağım mosmor olmuştu :( neyse ki bir şey olmadan atlatmıştım o soğuğu, bu sene kar eldiveni aldım :) belki kışlık giyim için fikir verebilir bunlar :)

@Cüneyt HOCAOĞLU

Ben aldım o ürünlerden. Hem windstopper hem de yağmur geçirmez. Özellikleri böyle, denedim gerçekten çok işe yarıyor. İçinize termal tişört+forma+ bu ürün çok ideal görünüyor. Ben tura çıktığımda aşırı soğuk değildi ama özelliklerini fark edecek kadar soğuk vardı. Ayrıca ilk defa teri bu kadar çabuk dışarı atan bir ürün giydim.

Ben polar almaya gitmiştim görevli bunu önerdi pişman değilim. Zaten gözünüzle görme imkanınız varsa gidip bakın derim içi kısmına bakınca goretex teknolojisinin uygulandığı belli oluyor. Uzun lafın kısası tavsiye ediyorum , yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

Morotletten PST marka termal takım al ustunede atlaskamptan gore tex ceket ve pantolon alabilirsin ben pantolon harıc kullanıyorum memnunum pantolonun sitede uygun bedeni yok alamadım

Linkini verdiğim ceketi kullanıyorum. İçinden scott ın uzun kollu termal içliği onun altındanda yine kolsuz termal içlik. En önemli özelliği içinden giydiğiniz içlikle de alakalı olmakla beraber teri çok çabuk dışarı veriyor olması. Hiç bir şekilde ıslaklık hissi duymuyorsunuz. Rüzgarı kesmesi sıcak kalmanızı sağlıyor. Yağmurda henüz denemedim. Ürün çok ince ilk elinize aldığınızda bumu soğuktan koruyacak diyorsunuz ama gerçekten koruyor.

(link)

GB Bisiklet Fusion Siyah Gore Bisikletçi Ceketi bu ürünü aldım kullanıyorum sıfır rüzgar sıfır yağmur çok iyi ve konforlu bisiklet için üretilmiş olması olayı daha güzel kılıyor arka kısmı daha uzun eğilince beliniz açılmıyor ve kapşonlu olanlarının kapşonunu açarak kask altında yağmur yemiyorsunuz.Tavsiye ederim imkanınız varsa gidin deneyerek alın.

bende aldım burdan Mart ayında...
(link)

ihraç fazlası olduğu için böyle ucuza satıyorlar... ve sanırım Türkiye'de üretiliyor... Made in Turkey yazıyor içinde...
gerçekten kaliteliler ama diyelimki terliyoruz içimizdeki forma ıslanıyor ve çok yavaş kuruyor çok yavaş hemde... içinde ıslaklık hep kalıyor...

• Beğen
Hepinize tesekkür ederim, en kısa zamanda oraya bir gideyim ben..

Ben de dün sipariş ettim, bugün elime ulaştı.
Evde denedim. Çok hışırdıyor. :)
Bisiklet üzerinde denediğimde tekrar yorumlarım.

Hasyün termal iç çamaşırı süper sıcak tutuyor, tek kusuru üzerine giydiğiniz sentetiklerden daha hızlı terinizi cildinizden çekmesi. Nemlenen ilk katman o oluyor. 3 saatten sonra ısı kaybetmeye başlıyorsunuz eninde sonunda.
Tümden yün forma olsa belki terlediğiniz hızda nemi aktarıp hiç ıslanmanıza bile fırsat bırakmadan üşümeyi daha iyi engelleyebilir, ama olabilseydi öyle birşey tabii... Bir de hızla nemi attığı için bakteriyel bir oluşum, koku barındırmıyormuş yünlüler. Öneririm.

Selam,
GB Bisiklet pantalonun hışırdama konusu beni de düşündürdü evde denerken. Ancak dışarı çıkınca hışırdamayı ya ben duymuyorum ya da etrafta yeterince ses var.
İçine termal tayt giydim ve bugün ilk turumu attım yağmur altında 2 saat boyunca hiç yağmuru hissetmedim (yüzüm hariç).
Rüzgar/yağmur/soğuk gibi koşullar için ideal. Ayrıca ürün çok hafifti.

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@Emre Gözütok

Bilgiler için teşekkür ederim, Ben Ankara'da oturuyorum onun için idip görme imkanım malesef yok. Telefonlada bir türlü kendilerine ulaşamadım.

Goretex kumaş ter tahliyesi konusunda öyle söylendiği kadar da başarılı değil.
Hele rampa çıkış, performans sürüşü gibi çok efor gerektiren durumlarda yetersiz kalacaktır.

Geçen cuma günü Atlaskamp'a alışverişe gittim. Goretex li hiçbir üst kıyafetin ter tahliyesi için açık yerleri yoktu. Çok güzel windstopper özellikli uzun kollu üst kıyafet buldum. Koltuk altında kocaman fermuarları var, bilekleri büzmeyi sağlayan cırtcırtı da vardı. Bence gündelik kullanım için bunlardan alıp yağmurlu havalarda kullanmak için ayrıca bir yağmurluk edinmekte fayda var. Çünkü üşümek kadar terli olmak da tehlikeli bir durum.

Yine gore marka çok güzel bir pantolon vardı ama maalesef bana uygun bedenini bulamadım. Soğuk havalarda tayt üzerine kamuflaj pantalon ile yola devam edeceğiz..

Gore su gecırmez pantolonu kullanan arkadaslar beden konusunda bılgı verebılır mı? Benım boy 180 kılo 70 acaba M Beden bana olur mu?

@Barış TURAN
M beden olur.
Benim boy da 1,80. 85 kiloyum. Belim 109 santimdi sanırım. Almadan önce ölçmüştüm.
Bel tam oldu. Boy biraz uzun geldi. Belinizi ölçmenizi tavsiye ederim.
Beliniz daha küçükse S bile alabilirsiniz çünkü. Beden tablosu şu linkte var.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Merhaba bisiklet için kış giyimi olarak bu mont uygun mudur?

(link)

http://images.gittigidiyor.com/7476/Jack-Wolfskin-Gore-tex-Polarli-2-in-1-Mont__74763257_0.jpg?_=1359151203

Geri