Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kış mevsimi için tayt ve içlik önerileri

Cüneyt Kılıç

Forum Demirbaşı
Tepki
233
Bisiklet
Specialized
Merhaba arkadaşlar...

Havaların soğumaya başladığı şu günlerde, kısa tayt giymek bazen üşümeye neden olabiliyor. Sizce bu taytın altına ne giymek gerekir. Bir tane daha uzun petsiz bir tayt mı yoksa termal içlik mi? Tabi taytla uyumlu da olması iyi olur. Önerileriniz nelerdir?

Scudo
Ne giyerseniz giyin, taytın üstüne giyseniz daha iyi olur. Hem taytın padleri işlevini yitirmez, hem de rahatsız etmez.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Kılıç
Cevap için teşekkür ederim. Birşey daha merak ettim. Bazı taytların atleti var. (link)

Bu tayların diğer taytlardan farkı nedir. Kış için avantaj olabilir mi ya da bunun üzerine normal forma giysek, forma işlevini yerine getirmiş olur mu.

Aslında bu aralar üşümemen gerekiyor zira daha hava soğumadı ? Yada tempon düşük belkide ? Ben her gün bisiklet kullaniyorum üstelik sabah 06:30 da yola çıkıyorum ama hissedilen soğuk üst bedendir zira organlara yakın bölgelere daha soğuk vuruyor. Ama bir iki ay sonrası için uzun bir pedli tayt al problem yaşamazsın. Daha sonrası için kesin içi polarlı bir tayt almanı tavsiye ederim.

Ankara'da havalar buz gibi. Askılı taytlarda tuvalet biraz sorun oluyor ama kullanım açısından normal taytlara göre çok daha rahat.

Eğer rahat etmek ve soğuktankorunmak istiyorsan, yazın yazlık tayt, kışın da kışlık tayt giymelisin. Yazın giyileceklerde askılı "bibshort" denen taytlar askısız olanlara göre çok daha rahattır. Özellikle bel kısmı askısızlarda sıkıcı olur. Tuvalet ihtiyacını da üstten değil kısa paçayı sıyırarak aşağıdan yaparsan prblem olmaz. Sonuçta uzun yarışlarda herkes askılı tayt ile bu işi gerçekleştriyor.

Kışın ise kışlık tayt çok rahattır. İçi polarlıdır, esnektir, dizlerde rüzgar geçirmeyen parçalar kullanılır (en azından benimkinde öyle). Çok soğuk havalarda içine vücuda yapışan (bol değil) içlik giyilebilir.

Ayrıca yeri gelmişken söyliyim, taytın içine iç çamaşır giyilmez. Hem kan dolaşımını olumsuz etkiler hem de ısıyı artırır. Uzun sürüşlerde popomuzun ağrıdığından, yanmalar yaşadığımızdan söz ederiz. Aslında bunun sebebi o bölgede yaşayan bazı zararsız bakterilerin ısı, nem ve basınçla aşırı çoğalması ve derinin altına nüfuz etmesidir. Kimi durumlarda 1-2 günde geçer, kimi durumlarda daha da derinleşir (büyük turlarda bazı yarışmacıların yarışı terk etmelerine sebep olur).

Bunun için yapılacak şeyler:

1) Sırf bisikletçiler için üretilen chamois cream. Bu antibakteriyel merhemleri hem vücuda hem de taytların pedine bisiklete binmeden önce doğrudan uygulayabilirsiniz. Çok büyük rahatlık sağlar. Fiyatları yurtdışında 8-15 USD arasında değişiyor. e-bay'den bile alınabilir...

2) Duş alırken sık sık antibakteriyel sabunla o bölgeyi temizlemelisiniz

3) Bir taytı yıkanmadan asla 2. defa giymeyin.

4) Taytı yaz aylarında mümkünse içini dışına çıkararakgüneşte kurutun. Bu bakterilerin ölmesine yardımcı olur.

Kolay gelsin

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. Şu aralar bir tayt almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim ne alacağıma. Yazın yazlık, kışın kışlık tayt giymek tabi ki çok daha sağlıklı olur ancak ona bütçemin yeteceğini sanmıyorum. Uygun fiyatlı normal kısa bir pedli tayt alsam ve kış ayları için de tayt üzerine kalın eşofman giysem işimi görmüş olur mu. Bir de bildiğiniz uygun fiyatlı taytlar var mıdır işimi görebilecek?

Scott autentic aldım paraya kıyıp. ama verdiğim paraya değdi.

Öncelikle uzun pedli tayt almayı önermiyorum, hem pahalı bir yatırım hem de büyük parçayı daha sık yıkamak gerekiyor (ped daha çok kirlendiği için). Onun yerine normal taytınızın üzerine uzun tayt almak daha mantıklı, bu yöntemde ben biraz sorun yaşamıştım geçen kış, zira pedin olduğu yere ek katman gelmişti. Bir diğer çözüm de normal taytın altına leg warmer denilen şeylerden giymek olabilir, bunlar da sadece taytın altına sanki uzun bir çorap parçası gibi birşey ve taytı kalınlaştırmıyor.

• Beğen
Tepkiler: nime
ben yazın pedli tayt, hava biraz soğuduğunda pedli tayt üzerine normal koşu taytı, daha da soğuk olduğunda ise bu iki katman üzerine ayak bilekleri lastikli ve dar olan sentetik bir eşofman giyiyorum bu şekilde hava 2-3 dereceyken yaklaşık 100 km yol yapmışlığım var üşütmemiştir. tek sorun yazlık ayakkabı kullanıyorsanız ayakkabı uzerinde patik olmamasıdır, eve döndüğümde parmaklarım düşecek sanmıştım :) frost-bite kadar olmasa da epey üşütmüştü.

• Beğen
Tepkiler: nime
Şimdi arkadaşlar eklem yerlerinizi ısıtacak ürünler yad çözümler bulmanızı öneririm çünkü hernekadar motorsiklete göre yavaş görünse bile hızımız maruz kalınan biniş süresi uzadıgı için etki aynı ilerde romatizma olabilirsiniz.Gazete kagıdı işe yarıyor fakat adamın üstünü boyuyor bence paraya kıyı p adam gibi birşeyler almak lazım hoş fiyatlar acayip 200 lira falan motorsiklet giyimi bile daha ucuz.Bende kendime scott dan birşeyler alıcam ama korkuyorum valla fiyatlardan

Üst giyimi kat kat giyinerek halledebiliyoruz.
Alt giyimde taytlar yeterli ama dizleri üşütmemek için dizlik takıyorum soğuk günlerde.

Merhaba.

3 aydır bisiklet kullanıyorum, Dechatlon'dan pedli içlik almıştım 105 KG olduğum için midir nedir hiç memnun kalmadım. Hatta şöyle diyeyim, 90KM yol yaptım iki üç hafta önce, dönerken kıçımda ağrı olmasını normal karşılayabilirdim fakat inanılmaz derece de bir acı oluştu ağrının yanında. Tam emin olmamakla birlikte pedin bittiği noktalarda oluşan boşluktan dolayı acı olduğunu düşündüm, çünkü zayıflayarak bitmiyordu ped, dirkt pat diye kesildiği için bence sorun yaşadım.

İnternet aramalarımda piyasada pek içlik olmadığını gördüm, varsa tavsiyeniz alırım.

Asıl sorum ise aşağıda linkini verdiğim Giant taytın fiyatı oldukça güzel, marka olarak da bildiğim kadarıyla en iyilerinden bunu alıp üstüne şort giysem deneyimlerinize göre sorun yaşar mıyım?

Ayroıca tayt + şort yazın kullanılırsa çok sıcak, terleme falan yapar mı?

(link)

@benji34 taytın üzerinde şort tavsiye edilmiyor ama böyle bisiklet kullananlar da vardır..Bu konularda en iyisi deneme yapmak..
Tayttan verim alamamanızın nedeni,taytın sizin sürüşünüze uygun olmaması olabilir..Bazı taytlar 1 saatlik sürüş için uygundur mesela..1 saat üzerinde sıkıntı yaşayabilirsiniz..
Bir de bisiklette yeni olmanıza rağmen ciddi mesafeler sürmüşsünüz..Fazla zorlamayın kendinizi..Zorlamadan kaynaklanan sıkıntı da olabilir..

@ahlaksız Evet haklısınız biraz abartıyoruz ama başlangıcı Avcılar - Eminönü arası yapmıştık, sonra iki gün ayağa kalkamadık ama artık Avcılar - Eminönü çok rahat yapabiliyoruz, bu problem olmasa 160-200KM arası yol yapabiliriz diye düşünüyorum, çünkü gerçekten bisiklet olayını bu kadar çok sevebileceğimi tahmin etmezdim, gittikçe gidesi geliyor insanın.

Umarım yazdığım yazıyı gören şortla birlikte tayt kullananlar da çıkar da beklediğim cevap olan "ben kullanıyorum hiç bir sıkıntı olmuyor" der :)

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@benji34Ben tayt ustu pantalon kullaniyorum. 90 100 km lik mesafelerde sorun yasamadim.
Tayt funkier elite. Pant. Dechatlone 500 serisi yarim paca

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Yilin buyuk bolumunde soguk, ruzgarli, yagmurlu iklimde bisiklet suruyorum, epey farkli kislik malzeme denedim. Nacizane tavsiyem kislik kiyafet konusunda paraya kiyip guvenilir, bilindik markalardan alisveris yapmak.

Bir kac hafta once yeni tayt aldim kendime indirimden. Kendi sitesinde 120€ civari fiyati var (link)
Ben sigmasports.com uzeirnden 80 kusure aldim indirimde. Merlincycles'da da indirimdeydi bi aralar simdi durum nedir bilemiyorum. Gayet basarili. Yagmura karsi direncli ( water repellent ), ic kismi hafiften polara benziyor ve teri buharlastirma konusunda gayet basarili. Pad kismi da btwin vs gibi urunlerle karsilastiralamayacak seviyede iyi. Genelde 60-70 km den uzun surusler yapiyoruz, simdiye kadar alip da en cok memnun kaldigim urunlerden birisi diyebilirim.

@benji34 O ağrının yanındaki tahriştir:) Tura çıkmadan önce ve sonrasında bepanthol veya benzeri bir krem kullanmayı deneyin işe yarıyor.

Bundan 1-2 ay önce 1 saatlik bir sürüşüm oldu bir abimizle ama yüksek tempolu. Sürüş bittiğinde yemin ediyorum adım atmakta zorlandım. Popom nasıl ağrıdı anlatamam. Tayt yok diye mi, sele mi kötü bilmiyorum ama uzun sürüşler de rahatsız olduğum bir gerçek. Bu ikisini en yakın zamanda temin etmeyi düşünüyorum kaliteli sele ve kaliteli tayt.

Geri