Eğer rahat etmek ve soğuktankorunmak istiyorsan, yazın yazlık tayt, kışın da kışlık tayt giymelisin. Yazın giyileceklerde askılı "bibshort" denen taytlar askısız olanlara göre çok daha rahattır. Özellikle bel kısmı askısızlarda sıkıcı olur. Tuvalet ihtiyacını da üstten değil kısa paçayı sıyırarak aşağıdan yaparsan prblem olmaz. Sonuçta uzun yarışlarda herkes askılı tayt ile bu işi gerçekleştriyor.
Kışın ise kışlık tayt çok rahattır. İçi polarlıdır, esnektir, dizlerde rüzgar geçirmeyen parçalar kullanılır (en azından benimkinde öyle). Çok soğuk havalarda içine vücuda yapışan (bol değil) içlik giyilebilir.
Ayrıca yeri gelmişken söyliyim, taytın içine iç çamaşır giyilmez. Hem kan dolaşımını olumsuz etkiler hem de ısıyı artırır. Uzun sürüşlerde popomuzun ağrıdığından, yanmalar yaşadığımızdan söz ederiz. Aslında bunun sebebi o bölgede yaşayan bazı zararsız bakterilerin ısı, nem ve basınçla aşırı çoğalması ve derinin altına nüfuz etmesidir. Kimi durumlarda 1-2 günde geçer, kimi durumlarda daha da derinleşir (büyük turlarda bazı yarışmacıların yarışı terk etmelerine sebep olur).
Bunun için yapılacak şeyler:
1) Sırf bisikletçiler için üretilen chamois cream. Bu antibakteriyel merhemleri hem vücuda hem de taytların pedine bisiklete binmeden önce doğrudan uygulayabilirsiniz. Çok büyük rahatlık sağlar. Fiyatları yurtdışında 8-15 USD arasında değişiyor. e-bay'den bile alınabilir...
2) Duş alırken sık sık antibakteriyel sabunla o bölgeyi temizlemelisiniz
3) Bir taytı yıkanmadan asla 2. defa giymeyin.
4) Taytı yaz aylarında mümkünse içini dışına çıkararakgüneşte kurutun. Bu bakterilerin ölmesine yardımcı olur.
Kolay gelsin