Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kış turları ve turcuları

Scudo
@mariokaldato

sulu değil süleyman çelebi sunu.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@Ahmetgitar çok akıcı igilizceniz var :p video için teşekkür şahsen soğuk havada kullanmayı seviyorum ama şu anlık hepten karda sürmek için ne giyilir ne alınır bilmiyorum ucuz ve pahalı örnekleri ile katmanları biri bi listelese süper olacak herkes kışın ne giyer açıyor ama tam anlamıyla açıklayabilen yok linklerle katmanları örnekleseler anlayacağım şimdilik kendimce anladıklarım ile giyiniyorum.

@mmehmedd

şurda var
(link)
mesela atletinizin, tişörtünüzün vs. içteki katmanın üstüne yapıştırıyorsunuz.

@yaboga dedıgıne katılıyorum 400 lira kadarla kurtarırsak ıyı aslında

Kışın rahat rahat bisiklet sürmek için çok güzel bir şehirde yaşıyorum :islik: kar yok , bir miktar soğuk biraz yağış var hava açık mı hayde pedalla.Gerçi geçen kış yağmur yağarkende bisiklet sürmüştüm :komik: (Merak edenler bloğuma bakabilir )

Hangi konuya yazacağımı bulamadım burası uygun geldi kıyafet konusunda yardımcı olabilicek varmı decathlondan btwin 300 model tayt aldım hemen çıkıp sürmek için fakat gereksiz para verdiğimi anladım sizin önerceğiniz iyi pedli 100 tl civarında bir tayt varmı veya istanbulda bisiklet kıyafeti satan bir mağza.

@barış barış

bisiklet montu aldım içinede termal içlik gerçekten ne soğuk geçiyor ne rüzgar gez gezebildiğin kadar
yanlız saat başı içlik deiştirmek gerekiyor çok terletiyor sıcak tuttuğu için ıslak içliği bisikketin önüne asıyom on dakkada kuruyor rüzgarda problem yok yani

Bende şuan balıkkesir yolcusuyum
Yarın balıkkesir ayvalık yapacam kısmetse

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@barış barış

Orada bir sıkıntı var. Ya termal içlik ya da bisiklet montunuz nefes almıyor veya gereğinden kalın giyiniyorsunuz, biraz terleme olması normal fakat ıslak seviyesinde olması anormal bir durum. Bence kullandığınız ürünleri gözden geçirin.

hiç durmadan ve tempolu gidiyorum ayriyetyen çok fazla rampa tırmanıyorum nefes almasına vakit kalmıyor

Yazın sucuk gibi terlemektense, kışın iyi bir giyimle soğuk havayı ciğerlere çekip tempolu sürüşler her zaman tercihimdir.

Doğanın güzelliği baharda olduğu kadar sonbahar ve kıştada mevcut.
Yeterki 365 günü bisiklet bisiklet aşkı olsun.
Her mevsim ayrı bir güzeldir sözü bisiklet içinde geçerli olsada kış daha bir güzeldir:)

Ayaz ve güneşte pedallamak hele birde uzun mesafe olursa keyfine doyulmaz:)
image.jpg

@barış barış

fikrimi değiştirdim montu boşuna almışım
bu havalarda bile içlik forma ve rüzgarlık bana yetiyorrmuş
hem teri daha rahat atıyorlar

bisiklet montuna gerek yokmuş yani

tempolu gittiğimiz için soğuk yetmiyor bile daha soğuk olması lazım
soğukta hem yorulmuyor hem daha çok gidiyorsunuz

Kış turlarını çok seviyorum, giyimim tam, soğukta insan yorulmuyor, performans daha da artıyor vs diyerekten geçtiğimiz haftaya kadar geldim. Bir dağ köyüne tırmandım güzel güzel, dönüş yolunu inmeye başladım ve kış mevsiminin hain yüzü bana kendini gösterdi :acpsnr:

Yabancıların siyah buz, bizimkilerin gizli buzlanma dediği şeye rastladım ağaçların sık olup, güneşin giremediği bir virajda. Güzel güzel frenlere basmış yavaşlarken, sanki yerde çengeller varmış da tekerlekler buna takılmışçasına bisiklet hışımla altımdan çekilip alındı. Ben uçmaya devam ederken kilitli pedaldaki ayaklarım bisiklette kaldı. Sırayla kafa, omuz ve kalçamı yere vurup buzda biraz kaydım. Buzun bittiği yerde yuvarlanmaya başlayıp bir iki tur sonra durdum :)

Kaskımı parçaladım, ayak bileklerim burkuldu, birçok yerim morardı, yaralar açıldı dirsek ve dizlerde. Yavaş yavaş iyileşiyorum. Şükür kırık çıkık olmadı.

Peki bisikleti veya en azından kış turlarını bırakacak mıyım? Hanıma kalırsa kışları evden çıkmak artık yasak ama durmaya niyetim yok. En azından yol bisikletini bahara kadar dinlendirip tur bisikletimle çıkacağım, şu ayak bileklerimdeki ağrı sona erip iyi hissetmeye başlayınca. Tedavilere devam. Bir hafta ara verdim ve özledim bile ;)

Edit: İki önemli tavsiyenin üzerinden geçeyim.
1- Kışın gizli buzlanmaya dikkat.
2- Kask hayat kurtarır.

@Özcan. hocam geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. kitli pedallar neden açılmadı çok mu sıkıydı ayarları. açılmayan bir pedalla böyle şiddetli düşmenize rağmen gene ucuz atlatmışsınız.

@yusufgs3625 teşekkürler. Kilitleri en gevşek ayarda tutuyorum, muhtemelen yere vurduğum anda ayrıldılar. Ayrılmasa kırık çıkık kesin olurdu zaten.

Geri