Kış turlarını çok seviyorum, giyimim tam, soğukta insan yorulmuyor, performans daha da artıyor vs diyerekten geçtiğimiz haftaya kadar geldim. Bir dağ köyüne tırmandım güzel güzel, dönüş yolunu inmeye başladım ve kış mevsiminin hain yüzü bana kendini gösterdi
Yabancıların siyah buz, bizimkilerin gizli buzlanma dediği şeye rastladım ağaçların sık olup, güneşin giremediği bir virajda. Güzel güzel frenlere basmış yavaşlarken, sanki yerde çengeller varmış da tekerlekler buna takılmışçasına bisiklet hışımla altımdan çekilip alındı. Ben uçmaya devam ederken kilitli pedaldaki ayaklarım bisiklette kaldı. Sırayla kafa, omuz ve kalçamı yere vurup buzda biraz kaydım. Buzun bittiği yerde yuvarlanmaya başlayıp bir iki tur sonra durdum
Kaskımı parçaladım, ayak bileklerim burkuldu, birçok yerim morardı, yaralar açıldı dirsek ve dizlerde. Yavaş yavaş iyileşiyorum. Şükür kırık çıkık olmadı.
Peki bisikleti veya en azından kış turlarını bırakacak mıyım? Hanıma kalırsa kışları evden çıkmak artık yasak ama durmaya niyetim yok. En azından yol bisikletini bahara kadar dinlendirip tur bisikletimle çıkacağım, şu ayak bileklerimdeki ağrı sona erip iyi hissetmeye başlayınca. Tedavilere devam. Bir hafta ara verdim ve özledim bile
Edit: İki önemli tavsiyenin üzerinden geçeyim.
1- Kışın gizli buzlanmaya dikkat.
2- Kask hayat kurtarır.