Rica ederim. Belli bir süreçten sonra kendinizi geliştirmek için 4. ve 5. (Ağır ve Maksimum) bölgelerinde kapasitenizi arttırabilirsiniz ama önerilen sürelerin üstünde o nabız değerleri kalbi yorabilir, sadece ona dikkat etmek gerek. Isınmadan, 20 dk hormon-kas-sinir sistemini hazırlamadan kalbi 170lere çıkartmak çok tehlikeli. Bu bölgelerde 5-15 dk arası bulunmak yağ yakımına da ciddi katkı sağlıyor. Hiit antreman olarak biliniyor.
Mesela kendimden örnek vereyim, eskiden 155 nabız ortalamasıyla giderdim, emektar Trek Fx 7,3'üm vardı. 170lerde 10-15 dk dönem dönem sürdüğüm olurdu fakat herhangi bir yorulma hissetmezdim, şimdi 170'i bile zor görüyorum. Eskiden geçtiğim yokuşlarda 190lara vururdu nabzım, şu an 165-167 oluyor. Kısacası bünye yaptığınız antreman sıklığına göre zamanla uyum sağlıyor. Siz de 150lerde ciddi bir sıkıntı hissetmiyorsanız zorlayabilirsiniz. Vücut zaten söylüyor onu.
Düşünün Iron-Man yapanlar triathlon yapanlar var. Bunlarda insan ve tek yaptıkları devamlı çalışmaktan ibaret.