Scudo Sports

Kısa süreli interval (sizce nasıl)

Tepki
11
Merhaba arkadaşlar daha önce hiç antrenman amaçlı kullanmadım bisikleti. Herzaman bisikleti sevdiğim ve sağlıklı kaldığım için kullanırdım, başka bir spor Rugby ile ilgilendiğim için sadece antrenmanlara giderken ve bi kaç dağ inişinde kullandım bisikleti uzunyol tecrübelerimde olmadı değil. Gelelim sadede kısa bi sakatlık geçirdim ve tekrar Rugby oynamaya başladığımda kondisyonumda düşüş olduğunu gördüm. Forumu karıştırırken interval antrenmanları ve faydalarını okudum sizce benim yaptığım bu antrenman nasıldır. (link)

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Scudo
@özcan açici

Tek başına interval , kondisyon artırmaz . 120-135 Kalp atımı civarlarında 2-4 saat temel antreman yapman lazım . Ondan sonra intervallere başlanır . Interval başlangıçları ise hemen kısa intervallerle olmaz . Uzun intervallerle başlanıp , orta ve kısa intervallere doğru gidilir. Bunlar oldukça ayrıntılı olaylar

"Rugby" oyuncusu olduğunuza göre bol bol fartlek koşular , dağ koşuları yapmanız daha faydalı . Bisiklet , koşu fuleleriniz bozabilir . Sizin yaptığınız sporun temeli neyse antremanlarında ona göre olmasında yarar var . Uzun mesafe koşular , fartlek ve koşu intervalleri bence size daha faydalı olur .

Ayrıca rehabilitasyon döneminde , tıbbi destek alıp almadığınızda önemli . Kaslarınızın durumu nasıl ? Muhakkak zayıflama olmuştur , ağırlık vs , plyometrik antremanlarla bunların güçlendirilmiş olması lazım

Özet olarak ; ben size koşu tavsiye ediyorum

1. Uzun mesafe koşuları
2. Fartlek koşular
3. Plyometrik antremanlar

Her tür sakatlık sonrasında ilgili spor dalına yönelik temel kondisyon çalışmaları yapmak gerekiyor. Ancak bu şekilde dayanıklılık yönü kuvvetlendirilebilir. Interval çalışmalarını bu temel üzerine inşa edilmiş bir bina olarak görebilirsiniz.

Rugby için gereken aerobik dayanıklılığı koşarak sağlamak bence de daha doğru olur. Yaptığınız spora uygun çalışmalar kas-sinir sistemi iletişiminin gelişmesinde faydalı olacaktır.

@Cem Unden

Çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için tavsiye ettiğiniz koşuların hepsini yapıyorum az az rehabilitasyon dönemini atlattım genellikle jogging koşusu ile yetinmek zorundaydım belimde sinir sıkışması dedi doktor o olmuş onun için 3 hafta jogging yaptım şimdi ise biraz kendimi test birazda bisiklette antrenman nasıl diye merak ettim ve koşu ve diğer kendi antrenmanlarımı yapmaya karar verdim sizin tavsiyenizle saygılar. İlginiz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri