Scudo Sports

Kışın bisiklet sürenler dikkat

Scudo
@devr-i cihan
Acaba pro bisiklet yarışçıları nasıl antrenman yapıyor karda???Bazen videolarda görüyorum da...o_Oo_O

Almanların bir sözü var. "Bisiklet için köyü hava yoktur, uygun olmayan kıyafet vardır." derler. Kış mevsimi boyunca hava neredeyse hiç +lı derecelerde olmamasına rağmen her yer bisikletli dolu. Ama yarış yapmıyorlar, ulaşım aracı olarak kullanıyorlar.

@ozgurgokalp
O zaman 13-14-15-16 Ankara dayım

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: gok
Bu video buraya çok yakışacak:
Ekranda neler yazıyor derseniz
Tarih, saat, sıcaklık
Bugün geçen bisikletli sayısı,
Yılbaşından beri geçen bisikletli sayısı (27 Ocak olduğuna göre 27 günde milyonu aşkın bisikletli :eek:)
Edit: Danimarka-Kopenhag

@Tolga Çelebi
Ben şahsen 20 yi geçmiyorun frene hafiften dokunmam lastiklerin kaymasına yetiyor. Ön lastik bile kayıyor yani, onun için trafikte çok yavaş gidiyorum, arabalaran birinin altında kalmak istemem

İşte neden bizim ülkede bisiklet kültürü gelişmez sorusunun cevabı tam da bu konuda gizli.Türkiye nin en büyük bisiklet forumunda(yanlışşam düzeltin) foruma üyelik açacak,konu açacak kadar bisikletle alakalı olanların bile insanları bisikletten soğutuşuna şahit oluyoruz.Kışın bisiklete binilir mi değil mi boşverin sizler arabaya binin sonuçta burdaki insanlarda %90 ı heves ugruna biniyor 3 5 sene sonra aynı kişileri görmeyeceğiz.Türkiye de bisiklet kültürünün gelişeceğini falan da unutun yok öyle bir dünya.

Öteki taraftan kışın bisiklete binmek isteyen arkadaşlara önerim test edin..Herşeyi.Lastikleri,seleyi,elcikleri,kıyafet kombinasyonlarını,ani tehlike manevralarını,fren dengesini,bisikletin kayma direncini buzda,karda,çamurda,kumda.İstemediğiniz yerleri kendiniz düzeltin bisikletinizi kendinize göre yontun onunla bütün olun.Kendinizi ve bisikletinizi ayarlayıp sürüş sitilinizi oluşturduktan sonra kendinize güveniniz artacaktır.

ayrıca kışın çıkmak vucut direncini arttırıyor benim çevremdeki insanlar çatır çatır grip olurken ben soguk havada bisiklete bindiğim halde hiçbirşeyim yok olaya burdan bakmakta fayda var
Son söz İçinizdeki sesi dinleyin

Kış şartlarının ülkenin diğer bölgelerine oranla yumuşak olduğu Torbalı İzmir de yaşıyorum. Yine soğuk ve rüzgarda bisiklete binmek zor oluyor. Ancak yaşım 55 ve üç aydır bu sevdaya kapıldım. Bu arada kolestrol, urik asit, tansiyon, şeker gibi sağlık sorunlarımı bertaraf ettim. Nasıl bırakayım??..

Space Phone 5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kar kış soğuk fırtına falan çok masum kavramlar. Dikkat etmemiz gereken bir husus daha var. Surekli sagda solda patlayan bombalar.
Ustelik yazi kışı da yok maalesef.
Dikkatli olmalı

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Karlı havayı geçtim de yağmurlu havada yol bisikleti sürmek riskli mi ?

@yavuztezcan Maşallah abi Allah hastalık vermesin birdaha. Bende daha 18 yaşında birisi olarak 98 kiloyum obeze yakınım. Eğer kiloyu kontrole almazsam başka sağlık sorunlarına da yol açacak bşr hafta sonra bşr bisiklet alarak pedal çevirmeye başlayacağım

@birdost1arkadas
Aylardır kullanıyorum yağmur da neredeyse iki katına çıkan fren mesafesi ve hafif kaymaları saymazsak pek bir sorun göremedim

@wecouldbefree o zaman fren mesafesini iyü ayarlarsak ve dönüşlerde bisikleti çok yatırmazsak sıkıntı yok gibi doğrumudur

• Beğen
Tepkiler: wecouldbefree
@birdost1arkadas
Öyle kullanmaya çalışıyorum şahsen sorun yaşamadım hiç

• Beğen
Tepkiler: birdost1arkadas
@birdost1arkadas
Hiç vakit kaybetme. Güzel pedallamalar. Bu arada biraz diyet ile 12 kg verdim.

Space Phone 5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

doğru kıyafetle kışın bisiklet sürmenin keyfi başkadır. bahane yerine doğru ekipman bulmak gerek diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: wecouldbefree
Yol bisikleti kullanıyorum tek sıkıntım ayaklarımın üşümesi. Kılıf veya yol bisikleti için kışlık ayakkabı öneresi olan var mı?

Aman diyeyim dikkat edin yollar fena sabahları özellikle her taraf buz. Bırakın bisikleti yürürken düştüm. ALLAH(C.C.)'tan hafif atlattık birşey olmadı. Bisiklet ile çıkanlar çok ama çok dikkat etmesi lazım. Tekere felan güvenmeyin yani...

Bizim belediye yollara toprak atiyor, bulamaç oluyor, düz yolda bile pati çekiyor alet :ckskc: Düşmemek için ekstra çaba gerek.

Geri