Herkese selamlar, ilk mesajimi tanisma bolumune yazmayi planliyordum ancak guncel bir kis konusu olunca burdan baslamak istedim. Forumu uzun zamandir takip ediyorum ancak uye olmak bugune kismet oldu. Kadikoyde yasiyorum, son 3 senedir yaz kis ise bisikletle giden sansli kesimin, bisiklet yolunca pizzaci motorlarindan kacmaya calisan sanssiz kesimin bir uyesiyim. Mevsime gore haftalik surusum 70 - 100 km arasi degisiyor. Kisin Kadikoyde karin yerde kalma suresi 2 gunu gecmedigi icin asiri yagmur ve firtinali gunler disinda surusume ara vermiyorum. Bu 3 sene icerisinde 1 kez dustum, o da 2 hafta once isinin 0'in altina dustugu sabahlarda belediye aracinin kaldirimi yikamasi sonucu olusan buz sebebiyle oldu. Viraj almak icin yatmamla yere yapismam bir oldu. Bacak ic baglarimda zedelenme, yan bacak, omuz ve sirtimda travamalar olustu.
Kazadan sonra bisiklete binip ofise gittim, ancak sonrasinda 2 hafta pantolon giyerken bile cok zorlandim. Bundan sonra zemine cok daha fazla dikkat edecegim. Bisiklet olarak Trek 7.5 FX kullaniyordum, ancak yagmur camurda performansi azalan frenler, surekli temizlemek zorunda kaldigim zincirli ve rubleli sistemden dolayi bu bisikleti kizimla yaptigimiz ada turlari icin ayirip hub vitesli, karbon kayisli ve hidrolik disk frenli bir bisiklet aramaya basladim, bu konfigurasyonda toplam 10 kadar bisikletten Turkiye'de temin edebilecegim Cube Editor modeline gecis yaptim.
2 gundur bu bisikleti kullaniyorum ve cok memnunum. Kislik giysiler olarak cok sevdigim Rapha markasinin eldiven, kask ici bere ve eldivenlerini kullaniyorum. Iclik olarak merinos yununden iclik kullaniyorum, hem cok sicak tutuyor hem de hic kasindirmiyor. En dis katman olarak da Mission Workshop'un Polartec NeoShell kumasindan ince bir mont giyiyorum. Cakarlarim gece gunduz aciktir.
Herkese kazasiz belasiz surusler dilerim.