Scudo Sports

Kışın hangi tur bisiklet sürmeliyim?

Tepki
0
Merhabalar.
Dershane ve staja git gel yapmak için bisiklet alicam.
Kışın ve sonbaharda yağmurda ve karda hangi tür bisikleti almamı önerirsiniz yollar asfaltli yollarda sıkıntı yok ama ginede kışın surecegimden dolayi kararsizim şehir bisikleti mi almalıyım yoksa dag bisikleti mi?

Scudo
Yazdığına vereceğim cevap MTB bence. Kadro hafif olsun 26 veya 27.5 bence

• Beğen
Tepkiler: Demhat Kahraman
tabiki şehir bisikleti almalısınız. yağmurlu havalarda v frenler biraz sıkıntı olabiliyor. disk fren hakkında bilgi almalısınız.

• Beğen
Tepkiler: olympos
@oktayakgoz
Neden yol bisikleti açıklarmısınız merakımı hoşgörün.

yol bisikleti demedim şehir bisikleti dedim. mtb dağ yolu olmadıkça çok gereksiz.

@oktayakgoz
tercihler ama şehir olabilir

Nedeni hafiflik frenler kullanim alani daha geniş. Ben kullaniyorum çok memnum ve memnuniyetim bende MTB olduğu için değil.

geçende yol bisikletimden inip mtb ye bindim. Allah'ım olamaz. Gitmiyi ya laaa :D basıyom basıyom banamısın demiyor. arkadaşta benim bisiklete atladı. vızzzzz diye yanımdan geçiyo sonra dönüyo yine vızzzzz. bunun dışında hafiflik arıyorsanız eğer dağ bisikleti seçimi çok yanlış olur. 15 kg varan ağırlıklarıyla külçe gibiler. ayrıca yağmurlu hava falan düzgün temkinli kullandıktan sonra dengesiz hız yapmadıktan sonra farketmez. yol bisikleti almadan önce oturuş pozisyonu beni korkutuyordu. bir süre kullandıktan sonra farkettim ki mtb deki ağrıların hiçbirini yaşamıyorum. yani insanın vücut yapısına en uygun bisiklet türü bence. her türlü artısıyla kesinklikle ve kesinlikle yol bisikleti diyorum.

Bence gereksiz bir konu olmuş arkadaşa biraz konuları araştırmasını öneriyorum kayıt olduğu gibi hemen konu açıp bilgisiz bir şekilde yazmasının ona bir yardımı dokunmayacaktır biraz şehir bisikleti nedir yol bisikleti nedir dağ bisikleti nedir araştırsın forumda binlerce konu var. Birde gereksiz yere yok yol yok şehir olmadı mtb tartışması çıkmasın bir ara frende geçmiş aman hd mi v mi tartışmasıda çıkmasın şimdi.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Katlanır al her yola gelir gittiğin yerde gözünün önünden ayırmazsın.

valla kısın sehir bisikleti zor gider mtb al bence lastikler kalınlaştır daha kolay gidersin sürtünmeyi azaltır karda ince lastik olmaz bence ama sen bilirsin

• Beğen
Tepkiler: Demhat Kahraman
Sag olun yardım ettiğiniz için mtb alicam hidrolik disk frenli olucakta salcano ng 450yle ng650 arasinda cok fark var mi peki?

@Murat B.

Göbekten vitesli olmasının avantajı nedir? Kış şartlarında kullanmaya daha mı uygun?

@cemkahveci
Göbekten vitesli bisikletler, vitessiz veya sabit aktarımlı (fixed gear) bisikletler ile aynı tür zincir kullanırlar. Bu zincirler hem daha geniştir, hem de her zaman kadroya paralel şekilde çalışırlar (hiç bir zaman çapraz olmazlar). Dolayısıyla oldukça daha uzun ömürlüdürler ve 200-300 kilometrede bir zinciri temizleyip tekrar yağlamasanız bile vites geçişlerinde sorun yaşamazsınız.

Ben neden hala konu açamıyorum acaba bu arkadaş üye olduğu gibi patlatmış yeni konuyu

• Beğen
Tepkiler: topraq14
H
@irbc
Hadi yöneticiler bunuda açıklayın

@Güncemden

Arkadaşın bu konuyu açması gayet normal. Forumdakilerden yardım istemiş. Bilirsiniz forumlar sadece alma yeri degil ayni zamanda verme yeridir de. Ayrica ayni dediginiz konularin icinde oyle kucuk yazilar oluyor ki insani tamamen aydinlatabiliyor. Bunun disinda kullandiginiz üslup gayet sert ve kırıcı. Bu tür soylemlere gerek yok. Sizin konulariniza bir goz gezdirdim. Açtiginiz konular arasinda "canta onerisi, yag onerisi, heybe onerisi" gibi konular var. Pek yaratici konular degil. Yuzlerce kere sorulan konular bunlar da. Şimdi ben dahil diger forum kullanicilarinin bu konularinizin altina "bilgisizsen konusma, gereksiz, git arastir sonra aç" gibi cevaplar yazmasi hosunuza gidermiydi? Unutmayin kimse anasinin karnindan herseyi bilerek cikmiyor. Boyle serzeniste bulunmak yerine yardim edelim. Katki saglayalim. Saglicakla kalin.

• Beğen
Tepkiler: bugrag
Geri