Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

(link)

(link)

sabah 3/4 derece arası sınanıyorum ve bu iki ürünü buldum, deneyen ya da yorum yapabilecek olan ve yahut üçüncü bir seçenek ekleyebilecek biri var mıdır?

Scudo
(link)

(link)

sabah 3/4 derece arası sınanıyorum ve bu iki ürünü buldum, deneyen ya da yorum yapabilecek olan ve yahut üçüncü bir seçenek ekleyebilecek biri var mıdır?
Efor durumunuza bağlı. Biraz efor sarfedince ter tahliyesi önem kazanıyor. Bu konuda çok kullanışlı ürünler değiller. Ancak ulaşım-gezinti amaçlı sakin sürüşte iş görür. Decathlonun ürününü bir kaç yıl önce kullandım.

Şu an bunu kullanıyorum, benim için gayet yeterli
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Efor durumunuza bağlı. Biraz efor sarfedince ter tahliyesi önem kazanıyor. Bu konuda çok kullanışlı ürünler değiller. Ancak ulaşım-gezinti amaçlı sakin sürüşte iş görür. Decathlonun ürününü bir kaç yıl önce kullandım.

Şu an bunu kullanıyorum, benim için gayet yeterli
(link)

ortalama 28 km hız ile 2.5 saat kadar durmadan yol yapabiliyorum. Tavsiyenizi dikkate alacağım lakin mümkünse daha uygun fiyatlı bir ürün almak istiyorum açıkçası.

(link)

(link)

bence bu decathlon ürünü size her türlü yeter. bende de böyle bir tane var. içine de (link) bunu giyiyorum ter atma konusunda bir sorun yaşamadım hiç. uzun turlar için bilemem tabi ama havaya bağlı yedek forma da alın mutlaka ne olur ne olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
bence bu decathlon ürünü size her türlü yeter. bende de böyle bir tane var. içine de (link) bunu giyiyorum ter atma konusunda bir sorun yaşamadım hiç. uzun turlar için bilemem tabi ama havaya bağlı yedek forma da alın mutlaka ne olur ne olmaz.
Kaç derece için bu ikili sizi üşütmedi diyebiliriz kabaca?

Kaç derece için bu ikili sizi üşütmedi diyebiliriz kabaca?
geçen sene ocak-şubat ayında hava 4-5 derece olsa sabahları, birde bisikletle sürerken rüzgarın da etkisiyle -1-2 derecelere kadar üşümedim ben açıkçası. linkte attığım içliğin şöyle bir avantajı vardı. çok iyi ter atıyordu. o yüzden bayağı beğenmiştim. o montu aldığınızda çok üşürseniz forma da giyebilirsiniz içliğin üstüne.

• Beğen
geçen sene ocak-şubat ayında hava 4-5 derece olsa sabahları, birde bisikletle sürerken rüzgarın da etkisiyle -1-2 derecelere kadar üşümedim ben açıkçası. linkte attığım içliğin şöyle bir avantajı vardı. çok iyi ter atıyordu. o yüzden bayağı beğenmiştim. o montu aldığınızda çok üşürseniz forma da giyebilirsiniz içliğin üstüne.
Çok teşekkür ederim ilginiz için, bu ikiliyi denemeye karar verdim sayenizde.

Ürünleri mağaza teslimi sipariş etmiştim, bir kaç dakika önce elime geçti ve hemen iade istedim ve ettim. Mont ile içlik kombini belki beni 8/9 derece de korur ama sıfırda hiç şansı yok benim gibi fazla üşüyen bir insan için. Diğer seçeneğe yöneleceğim mecbur.

Soğuk havada gizli bulanmaya kaşı bir çözüm var mı acaba? Buz + bozuk yol ile karşılaşınca kaskımı kırdım. Yavaş gitmek dışında neler yapılabilir acaba?

Valla 6-7 derece havalarda sıkıntı olmadan sürüş yapabiliyorum. Ama şu an -1 ile 1 derece aralarında gezerken ne yazık ki ekipmanım yetmiyor. Decathlon'dan aldığım bisiklet yağmurluğu, onun altına forma ve onun altına termal içlik giyerek çıkıyordum. Ellerde de kışlık eldiven, ayakta da yün çorap. Kafada da balaklava. Son turda 0 derece civarındaydı gece hava. Rüzgar da vardı. Kışlık diye aldığım eldivenlerden resmen soğuk yedi eller. Hava çok soğuk olduğu için de yağmurluk yerine kışlık spor bir mont giydim. Tabii ki sucuk gibi terletti. Ama yağmurluk da çok ince gelecekti. Bu sebeple biraz ara vermeye karar verdim. Hava tekrar 7-8 olduğunda devam edeceğim. Ekipman ala ala para kalmadı yahu.

Bir de şunu farkettim. O çok soğuk havada sürüş yaptıktan sonra hasta olmayayım diye eve geldiğim gibi sıcak duş aldıktan sonra bacaklardaki damarlarımdan geçen kanı çok net bir şekilde hissettim. Hayatımda ilk defa böyle bir his yaşadım. Sıcak sudan damarlar mı bir anlık genişledi ne oldu anlamadım. 😅

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: makaram
Valla 6-7 derece havalarda sıkıntı olmadan sürüş yapabiliyorum. Ama şu an -1 ile 1 derece aralarında gezerken ne yazık ki ekipmanım yetmiyor. Decathlon'dan aldığım bisiklet yağmurluğu, onun altına forma ve onun altına termal içlik giyerek çıkıyordum. Ellerde de kışlık eldiven, ayakta da yün çorap. Kafada da balaklava. Son turda 0 derece civarındaydı gece hava. Rüzgar da vardı. Kışlık diye aldığım eldivenlerden resmen soğuk yedi eller. Hava çok soğuk olduğu için de yağmurluk yerine kışlık spor bir mont giydim. Tabii ki sucuk gibi terletti. Ama yağmurluk da çok ince gelecekti. Bu sebeple biraz ara vermeye karar verdim. Hava tekrar 7-8 olduğunda devam edeceğim. Ekipman ala ala para kalmadı yahu.
Merhaba,
Ben bu işlerin çok uzmanı değilim. Ama terlediğin zaman konu kapanıyor bence. Ben şunlar ile soğuğu kafama takmıyorum:
* Bisiklet atleti
* Bisiklet içliği
* Yazlık forma (rüzgar kes)
* Decatlon bisiklet montu (Rüzgar kes)
* Decatlonun kışlık bisiklet eldiveni (çok kalın ama sıcak)
* Decatlon kışlık boyunluk
* Kulakları kapayan bisiklet beresi
* Bacak ısıtıcı
* Uzun bacaklı yazlık tayt
* Kışlık standart çorap
* MTB yazlık bisiklet ayakkabısı
* Kışlık ayakkabı kılıfı
* Yağmur yağarsa diye yanımda yağmurluk taşıyorum. (Yağmurluk yağmazsa giymiyorum)

Kıyafetlerin tamamen kuru olması gerekiyor bir de. Sabah yola çıktığımda da akşam yola çıktığımda da hemen bir yokuş var. O yokuşa kadar üsüyorum sonra hayat çok güzel. Gerçi ben sabah 1 saat akşam 1 saat sürüyorum belki 2-3 saat sürsem ben de üşürüm ama evli çocuklu olunca yaşanmıyor maceralar =)

Bu sene aradığım kışı bulamadım. (Nerde eski kışların Ankara?)

Son yıllarda İstanbul'da öyle. Ha şu var şehir merkezinden uzaklaştığım da aradığımdan fazlasını buluyorum. Şehir içinde hissedilen -5 ile 0 arası bile çok rahatken, buralarda hissedilen +5 derece de bile elleri, ayakları hissetmemeye başlıyorsun.

43.jpg

• Beğen
Geri