Hiç terlememek mümkün değil zaten, önemli olan terin üzerinizde soğumasını engellemek. Terin üzerinizde soğumasının iki sebebi olabilir; elbisenizin rüzgar geçirmesi ve üzerinizde fazla ter birikmesi.
Öncelikle giydiğiniz üst katmanın rüzgar geçirmez olması gerekli, her uzun kollu forma bu özellikte değil. Görünümü birbirine çok yakın iki ürünün birisi kollarının uzun olması dışında yazlık formadan farksız olup sadece bahar havaları için uygunken, diğeri su ve rüzgar geçirmez kumaştan imal edilmiş olup yağmur ve kar dahil her türlü kış şartı için uygun olabilir. İkinci önemli husus ise formanın (ya da ceketin) altına giyeceğiniz kıyafetin teri hemen dışarı atan yapıda olması. İçliğiniz vücudunuza tamamen oturmalı (boşluk kalırsa elbise teri ememez, ter cildinizde birikir) ve malzemesi teri hemen dışarı atacak türden olmalı (sentetik de olabilir yün de, tamamen tercih meselesi ama pamuk gibi suyu tutan kumaşlardan olmamalı.)
Ben termal içlik (sadece üst) üzerine uzun askılı tayt ve softshell denilen ceket ile 3-5 dereceye kadar havada terlemeden ve üşümeden kullanabiliyorum. Çabuk üşüyen biriyseniz ya da daha soğuk havalarda kullanmak istiyorsanız ilave bir ara katman gerekebilir, her katman nefes alabilirliği ciddi ölçüde düşürdüğü için ben tercih etmiyorum.