Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kıyaslama (Miwok 1053 D-Miwok 1053 V)

Fatih AKAN

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Salcano
http://www.sundubisiklet.com/userfiles/image/whistle%20miwok1053%20d.jpg

http://img543.imageshack.us/img543/8804/37420985.jpg

http://www.sundubisiklet.com/userfiles/image/miwok1053v_big.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/185/21378961.jpg

öncelikle herkese selamlar foruma yeni katıldım. uzun zamandır bakınıyorum ama bir türlü fırsat olmadı. bisiklet almaya karar verdim. 1-2 hafta içinde alacağım tavsiyelerinizi bekliyorum...

bütçem 650 tl civarı. kredi kartıyla alıcam. görünümleri hoşuma gidiyor sedonanın modellerinede baktım fakat görünümleri hoşuma gitmedi(bu fiyatta olanlar) 800e falan çıkabilsem güzel modeller varda. maksimum 650 tl civarı düşündüğüm için bu 2 model arasında kaldım. kullananlar, bilgisi ve tecrübesi olanlar bu başlık altından yorumlarını dile getirirse çok makbule geçer.

not: resimler ve katalog bilgileri sundu bisikletten alıntıdır...

Scudo
mümkünse bütçeni zorla 1052v al.
yok bütçeyi zorlıyamam diyorsan 1053v al.
mekanik disk fernler çok sorun yaratıyor deniyor.bende bisikleti yeni aldım(1052V) ve sırf disk frenden vaz geçme nedenim mekanik disk frenlerin sorun çıkarması.
başka bir öerimde carraro 435 daytona.bunuda düşün derim.pişman olmazsın.

@sezer özdemir

Disk disktir diye birşey diyemeyiz o zaman forumdaki herkesin hem daha ucuz hem de nasıl olsa disk diye pahalı bisikletlere bile mekanik disk takması gerekirdi.

Hidrolik diskin bir avantajı var ki insanlar tarafından tercih ediliyor.
Nedir bu avantajlar?

1-) Tutuş gücü:

Mekanik disk frenlerle V frenlerin çalışma prensibi aynıdır ve mekanik disk frenle V frenin tutuş gücü aynı, hatta kalite papuclarla V frenin tutuş gücü daha iyidir.

Hidrolik disk ise en iyi frenleme ve güveni veren fren tarzıdır.
Ayrıca tutuş gücü çok daha kalitedir ( bildiğim kadarıyla)

2-) Hafiflik

Dedik ki V fren ile mekanik diskin tutuş gücü yakın hatta V fren daha iyi olabilir.

Eğer tutuş gücü aynıysa hatta V daha fazla olabiliyorsa neden mekanik diske para verelim?

V frenler daha hafif değil mi?

Hidrolik disk nispeten ağır olmasına rağmen verdiği güven tartışılmaz. (ama mekanik kadar da ağır değil.)

3-) Sorun çıkarma- Kullanım kolaylığı

Bu konudan emin değilim çünkü mekanik disk kullanmadım ama forumda bolca Mekanik disk yüzünden sorun yaşayanları görüyoruz. Ayar yapılıyormuş tutmuyormuş vs.vs.

Böyle olacağına ya Hidrolik disk fren alalım ya da V ama arkadaşımın seçeneği bütçesinden dolayı mekanik disk ile V fren arasında kalmışsa yukarıdaki nedenlerden dolayı V freni öneriyorum.

Kolay gelsin

sedonacı babaya katılıyorum mekanik disc fren almak pek mantıklı değildir zaten kendisi olayı güzel özetlemiş,siz normal v frenlere bakın whistle bisikletleri ile ilgilide bir şüpheniz olmasın alıp da memnun olmayanı duymadım,ilk mesajda oğuz abi de güzel bir öneride bulunmuş 1052 v gerçekten sıkı bir makinadır ama carraro 435 daytona bulabilirseniz direk onu alın donanım olarak çok iyi bir bisiklettir...

@Sedonaci_Baba

Arkadaşım Dediğim Gibi Bence Diyorum Yanı Bu Sadece Benım Gorusum Bence Gorunus Ve Tutma Konusunda Mekanık Dhaa Iyı Cunku 2010 Whıstlelerde Pabuclar Pek de Kalıteli Değil:)

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
sedona 711v önerenlerde çok var. hem hafifmiş hemde ilerisi için parça değişimi daha avantajlıymış...

• Beğen
@sezer özdemir

Görünüş konusunda birşey diyemem, kendi görüşünüzdür.

Ancak güce gelince en kötü (kalitesi düşük) papucu bile kullansanız tutuş gücü mekanik disk ile yakın, belki de aynı olacaktır. Çünkü çalışma prensibi aynıdır. Sadece jantlara uygulanan kuvvet noktasının yeri ve fren sisteminin görüntüsü farklıdır.

Madem aynı , yakın hatta V fren daha fazla bile güçlüyse neden boşa ağırlık yapalım diyorum? :)

• Beğen
Ama kimse de havadan 600 gr daha fazla taşımak istemez diye sanıyorum isteyenler varsa tabii kendine kalmış bir şey. :)

• Beğen
vallaha şu bisiklet hidreolik disk fren olsa 800 tl filan olsa hiç kaçırmam sedonacı baba dediydin ya sen bana bütçeyi cıkar diyr sedona 741 d yi en son kaça alırım :D

• Beğen
Tepkiler: onurcan tokuş
@MehmetÇulha

İyi bir pazarlıkla 800 e gelebilir hatta biraz daha altına bile inebilir. (tanıdıksa)

iyiki yardım konusu açtık kendi konunuz yapmışsınız. hayırlı olsun bisikletleriniz beyler...

peki alabiliceğim bi yer biliyon mu ben aydında oturuyorum ve tavsiye edermisin bu modeli :)

Öncelikle aramıza hoşgeldin. İnşallah imkanların doğrultusundaki en iyi bisikleti alırsın. Bisiklet seçimi gerçekten çok zor ben de geçen cumartesi o durumu yaşadım. Eğer mekanik disk mi V brake mi dersen bende V brake derim sana. diskte en iyisi hidrolik çünkü. 600 gr farkı ilerde turlara falan gidersen bence sana azda olsa problem yaşatabilir. Sonuçta 600 gr 600 grdır. eğer İzmir'e giderim diyorsan bisiklet için SEDA Bisiklete gidebilirsin. Hem indirim yaparlar hemde bisikletten anlarlar. Aydın İzmir yakın sonuçta. Otobüsler bisiklette alıyor nede olsa. Şimdiden bisikletin hayırlı olsun..

Kardeş ben 1052v kullanıyorum. 680tl satış fiyatı var. 1053 alacağına 1052v al derim. Neticede arada çok fiyat farkı da yok. Anladığım kadarıyla hidrolik frenli bir bisikletim olsun istiyorsun. Kadrosu uygun olduğu için bütçen olduğunda üzerine de taktırabilirsin.

Bisikletleriniz Çok Güzel Beyendim Berki Alı:in: rım

evet ben 24 ekimde izmire gidicem bi araştırma yapmaya sonucta bu ilk ve ben daha 17 yaşındayım biraz ilerlemek istiyorum bu konuda :D

İzmir'e gidiceksen Seda ve Doruk bisiklet ikisinede uğra mutlaka. Orda gerçekten bisiklete gönül vermiş abilerimiz var. Sana hem seçmende hemde fiyatta yardımcı olurlar.

Geri