Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Klasik ve nostaljik bisiklet restorasyonu

Halil KURT

Üye
Tepki
208
İsim
Halil KURT
Bisiklet
Raleigh-USA
Değerli bisiklet dostları benimki bisiklet tutkusunun farklı bir türü herhalde, önce bir dostumun hediye ettiği daha sonra buradaki arkadaşlardan 1958 olduğunu öğrendiğim GOLDEN ARROW ile başlayan macera 1959 Ralleigh ile devam ederken 1960 lardan Legnano ve yine 1960 lardan Heros ile devam etti. 1970 lerden bir Holland Look Ladies ile yine 1970 lerden bir Pinokyo ile de şimdilik durdu.
Biz bu alandaki çalışmalara devam ettikçe sanırım bu sayı giderek artacak. bu tür bir işe kalkıştığınızda tüm eş, dost, akraba bende de şu var bendede bu var gibi destek oluyor ve bir çoğu da koyacak yer sıkıntısı vs gibi nedenlerle size kendiliğinden geliyor.
İşte bu konuyu açma nedenim şu anda benim Hoby garajımda restorasyon sırasını bekleyen ve restorasyonda olan bisikletlerimle ilgili bilgi resim ve işlemler ile bu alanda diğer dostların yaptıklarını paylaşmak, çeşitli bilgilere ulaşabilmek ve gerekli olabilecek malzemeleri temin edebilmek ve sonunda ortaya çıkan eserleri de zevkle sergilemektir.
Yukarıda belirttiğim konularda paylaşımlar için Klasik bisiklet sevenler grubunu kurdum tüm dostların paylaşımlarını ve bu konudaki deneyimlerini ilgiyle izleneceğine inanıyorum.
Tüm bisiklet severlere iyi günler dilerim.

Scudo
@Halil KURT

mükemmel bir konu olmuş fakat bu güzel konuyu resim ve çalışmalardaki bilgi paylaşımlarınızıda eklemenizi beklerdim.. herhalde zamanla eklenecektir.. sizin konunuzun altında bu işi yapan diğer değerli klasik bisiklet toplayan üstadlarımızada seslenmek istiyorum..

lütfen paylaşımlarınız bol fotolu olsun, açıklayıcı ve öğretici bilgiler olsun, hatta mümkünse değişen parçaların fiyat ve temin edilen yerleride olsun... ki benim gibi klasik bisiklete gönül vermiş toplama niyetinde olupta işe nereden başlayacağını bilmeyenlere yol gösterici olsun.. sevgilerimle

Herseyi cok güzel anlatmissiniz ellerinize saglik ama yaptiginiz islemlerden hic bir fotograf falan eklemiyorsunuz. Bir restorasyon konunuz daha var ordada hic bir bilgi, fotograf falan yok.

Serhat bey haklısınız ancak ben bir türlü resim koymayı başaramadım bu yeni üye olmakla ilgilimi bilmiyorum yoksa restorasyonunu yaptığım bisikletlerin fotolarını çekiyorum. Bunu başarabilirsem paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: Burhan Balaban
Maalesef sistem nedeniyle mi bilemiyorum, resim koyamıyorum

• Beğen
Tepkiler: saeros
Restorasyonunuz çok güzel olmuş. Bende de klasik olarak bır tane ''Pınokyo'' katlanır ,İki Alman Lady Şehir ''Alpina ve Bavaria '' ,bir tane de İngiliz TRIUMPH şehir bisikleti var. İki tanesını dagıttım biri boyandı dıgerı de zımpara asamasında kaldı.Yaza hepsi elden geçicek kısmetse

• Beğen
Tepkiler: Halil KURT
Harika, benim garajda da 1 pinokyo, 1 28 jant Holland Look Ladies 1 28 jant Peugeot, 1 28 jant Heros 1 28 jant legnano sıralarını bekliyor şimdi sıra Raleigh in.

halil bey ellerinize sağlık, gerçekten seyri doyumsuz bir bisiklet yaratmışsınız.. tebrik ederim.. lütfen diğer çalışmalarınızda yapım aşamaları bol fotolu ve açıklayıcı bilgili olsunki bizlere örnek teşkil etsin.. kolaylıklar dilerim.. sevgilerimle

• Beğen
Tepkiler: Halil KURT
Geri