Scudo Sports

Klasik Yol Bisikleti Almak

Deniz Kılıç

Daimi Üye
Tepki
100
İnternetten bir yol bisikleti almaya karar verdim. Ancak çok fazla para ayırmak da istemiyorum. Bu da beni haliyle klasik yol bisikletlerine yönlendirdi. Temiz bir Peugeot yol bisikleti buldum. Almadan önce sizin de fikrinizi almak istedim. Bu tür bisikletlerden ne kadar verim alınır ? Bana yol bisikletinin zevkini yaşatabilir mi ? Bunu cevaplarken profesyonel amaclarım olmadıgını da göz önünde bulundurursanız sevinirim. :)

Scudo
Parcalar kaliteli olduktan ve duzgun calistiktan sonra klasik celik bisikletler daha bile keyiflidir! :in:
Peugeot zaten iyi bir marka. Dedigin gibi temizse ve parcalari da orjinalse bence cok yerinde bir karar olur.
Bisikletin paylasabilecegin fotograflari varsa, daha da iyi yardimci olabiliriz. Veya uzerindeki ekipmanlari yazabilirsen o da yeter..

http://i44.tinypic.com/jzie11.jpg

http://i39.tinypic.com/33zfu49.jpg

http://i44.tinypic.com/15frmzp.jpg

bisikleti adam boyatmış tertemiz olmuş. Bakımını yapmış falan. Bi de aynı fiyata Ümit Yarış bisikleti buldum. Aklımı çeldi ancak daha sonra hakkındaki yorumları okudum. Birden soğuttu. Sizce hangisini tercih edersem daha iyi olur ?

Sorması ayıp olmasın bu bisiklete ne kadar ücret istiyorlar. Bende 2. bir bisiklet olarak klasik yol bisikleti alayım eğer hoşuma gider beğenirsem tamamen yol bisikletine gereyim diye düşünüyorum.

@bisiklet tutkunu
Fiyata göre güzel gibi duruyor. Alırsanız bizimlede fikirlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu bisiklete 300 lira vermeyin derim. Bisikletin kadrosu "cro-moly" veya "çelik" değil, bildiğiniz Hi-Ten, yani halk ağzı ile demir diyelim. 300 liraya veya çok az bir bütçe artırımı ile ikinci el daha uygun bisikletler bulunabilir diye düşünüyorum. Acele karar vermemenizi öneririm.

1.si bu bisiklet Peugeot değil ve bunun Peugeot olmadığını destekleyen bir çok etken var ve bunları sıralamakla beraber bir çok probleminide sıralayim.
Öncelikle arka fren takılan taşıyıcı ara kısım Peugeotlar Px serisi dışında asla bu şekilde olmaz.Ki aynı şekilde kablo taşıyıcı pivotlar da öyle.
Ayrıca görüyorum ki maşa pantolları kapakla kılıflandırılmış, tıpkı eski bisan, beldesanlardaki gibi.
Arka çatal ve seat tube arası açıklık deseniz aşırı olmakla beraber (çamurluk mesafesi) dönemin melez city bike diye sınıflandırılan şehir tipi bisikletlerden olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Drop-outlar da vites kulağının olmayışını da buna eklersek çin malı vites ya da tourneylerden başka vites olmayacağı da aşikardır.

Kısacası bu bisiklete bu parayı kesinlikle vermem, araştırmaya devam edin olmazsa kadro ve parçaları ayrı almaya bakın klasiğin yeri bir başka olmakla çok ayrı bir ilgi alaka ve bilgi gerektirmektedir. Bu şekilde ne olduğu belirsizce yazılan yalan yanlış bilgilere kanmamaya dikkat edin.

Bisiklet Bisan Cosmic marka melez city bike. Bisan fabrikası taşınamadan önce İzmir/Bornova ağaçlı yolda üretilmiş son melez city bikelerden. Nerden mi biliyorum bende de aynısı var. Ben mahalle bisikletçisinden bir kadro kulağı bulup arka aktarıcı sorununu çözmiştim ama ön aktarıcı için kablo taşıyıcı piyotta sorun var. Ben 3'lü aynakol kullanıyorum ama ayar tutturamıyorum bir türlü. Resimdeki bisikletin üzerinde bulunan aktarıcılar çin malı sorunlu ürünler. Bu durumda 300TLyi hakketmiyor. Ben 75TLye almıştım boyasız halini. Konularımda görebilirsiniz. Şu an benzer bir kadro buldum. Kadro dışında herşey bitik durumda, 30TL istiyor bisikletçi.

Aramaya devam edin bence.

Ben de resimlerden gördüğüm kadarı ile hem kadro hem de üzerindeki parçalar pek kaliteli değil.Boşuna ne olduğu belli olmayan bir bisiklet almak yerine diğer arkadaşların da dediği gibi biraz daha üstüne ekleyip eski olsa bile ne olduğu belli olan bir bisiklet almanızı öneririm.Vücut ölçünüzü bilmiyorum ama biraz büyük bir ölçüde sahibinden.com sitesinde malzemeleri kısmen iyi bir Raleigh bisiklet var.Satıcı İzmir'de, gördüğüm kadarı ile siz de İzmir'desiniz.Gidin bir kontrol edin, birşey kaybetmezsiniz, belki de çok şey kazanırsınız.Ama ölçüsü ilanda yazdığı gibi 57cm değil bence sanki 60cm gibi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Deniz Kılıç
@tatata

Likteki bisiklet geçen sene 400 Lira şeklindeydi, tabi ki bu satıcıya kalmış istediği fiyatı isteyebilir fakat bir kaç çevremden insanı bu bisiklet için o zaman yönlendirmiştir olduğumda bir kaçı satıcının sorulara net cevap veremediğinden yakınmıştı. Bisiklet güzel, orjinal denmiş fakat böyle modern bir göbek ne arar bir Raleigh de? Ya da aynı şekilde beyaz bir renk seçeneğini?
Dediğim gibi iyi bir araştırma ve bilgi birikimiyle çok güzel klasikler bulunabilir.

• Beğen
Evet, arkadaslar gerekli sozleri soylemis, bu Peugeot degil vasat bir bisiklet..
Ama hevesiniz kirilmasin, biraz sabir ve arastirmayla, o fiyatlara veya biraz uzerine duzgun bir bisiklet bulabilirsiniz..

• Beğen
Bence bu bisikletlerden gerçekten hoşlanıyosanız sabredin ve temiz, güzelinden bi tane alın. Ben de yol bisikletine geçerken bunlardan almayı planlıyordum ama 2011 model Sora sistemli bi bisiklet aldım. Fakat aklım hala bu bisikletlerde ne yalan söyleyim...

• Beğen
ya aslında klasik bisikleti sadece ucuz oldugu icin tercih etmeyi planlıyordum. ancak heves falan kalmadı yıkıldım şuan :D

@bisiklet tutkunu

Klasik bisikletler günümüzde popüliterisini single speed ve fixed gear alanında sürdürmektedir bu yüzden hevesiniz kırılmadan forumda ilgili bu kısmı bir inceleyin isterim.

• Beğen
@tatata

@Dogukanaksu

Bu bisiklet için geçen sene ben de satıcıyla konuşmuştum, 450 lira fiyatı vardı, hatta hatırladığım kadarıyla 60cm yazıyordu o zaman bu bisiklette. Satıcıya güvenemedim, her sorduğum soruya detaylı cevap vermedi, geçiştirdiği sorular oldu bu da benim güvenimi sarstı, en son izmire gelicem bisikleti inceleyip elden alıcam dedim cevap vermedi bir daha

• Beğen
Bu resimdeki bisiklet için 300Tl çok fazla. Klasik bisiklet alacaksanız orjinal boyalı olması daha iyi olacaktır. Böylece kadroda çatlak ve kaynakların kontrolü daha iyi yapılır. Bisikletin üstündeki parçaların işlevliği iyi ve orjinalse zaten o zaman klasiktir. 1977 Peugeot RS10 sahibiyim, 1960 Terrot'um da var. Terrot'u 1990 yılında arka maşası çatlamıştı, çok iyi bir ustaya yaptırdım. Dediğim gibi kadroda orjinallik ve kaynaksız yapı en önemlisidir.

• Beğen
@bisiklet tutkunu

Vazgeçmeyin derim. Sabırla araştırın. Sabırla aranıp elde edilen daha değerli olur.

(link)

İlanını gördüğüm için yazayım dedim.

• Beğen
(link)

bu nasıl arkadaşlar :D tabi linki attım diye hemen satın almayın o benim :p

@bisiklet tutkunu

27" tekerin sıkıntısını çekmeye başladığında ilk aklına gelen isim olmak istemem.

Geri