Scudo Sports

Klavye temizligi!

gezgin2

Forum Demirbaşı
Tepki
313
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bugün bir çok zaman yaptığımın klavye temizliğimi paylaşacağım umarım sizler için yararlı olur. Öncelikle resimdeki gibi tuşları söküyoruz ve tuşlarımızın altından çıkan pislikleri gözlemliyoruz, ben genelde temizlerken aklımdan bu klavyeyi ben mi kullanıyormuş dedim. Tuşları en başlarda uçlu kalemin ucuyla hafif baskı uygulayarak çıkarabiliyoruz zaten iki veya üç tuş çıkardıkdan sonra elinizle hafif baskı uygulayarak tuşları çıkarmak mümkün.

Çok dikkat etmemiz gereken konulardan birisi ! Büyük shift tuşu,space tuşu yani uzun olan tuş gibi bazı tuşların altında tutucu demirler olur eger fark etmez çıkarmak isterseniz "çat" diye bir ses duyabilir yeni klavye alıp köklü bir temizlik yapmak zorunda kalabilirsiniz. Sizlere örnek olması için büyük shift tuşunu biraz çıkardım ve görmeniz dikkatli olmanız için resimledim. Klayyenin tüm tuşlarını söktükden sonra klavyeti ters çevirip hafif vuruşlarla içindeki pisliğin dışarı çıkmasını sağlayın ve varsa eğer temiz bir boya fırçası veya benzeri bir alet ile içini temizleyebilirsiniz.

Ve işte benim klavye pisliğim. En son 5 hafta önce temizlemişdim. Tuşları yerine yerleştirirken ekran klavyesinden yardım alabilir veya bir klavye resmine bakıp doğru yerleştirebilirsiniz, tuşları yerleştirmek çok basit resimde görüldüğü gibi tuşun yerini buldukdan sonra hafifce üzerine çökmeniz yeterli ve işte temiz bir klavye ve mutlu bir bilgisayar.

Çalışmayı sizlere sunmak için yaptım yaklaşık 1 saat 30 dk. mı aldı. Umarım güzel yorumlarınızla emeğime karşılık bulurum.

Sevgilerimle...

Scudo
güzel olmuş.. bende köpük ve kulak pamuğu kullanıyorum.

eline sağlık. güzel bi çalışma olmuş. ben benim yöntemi söliim. ters çevirip sırtına 9 10 darbe vuruyorum dökülenler bile klavyeyi hatrı sayılır ölcüde rahatlatıyor.. o kadar uğraşamam açıkçası :) o yüzden uzuz klavye alıyorum kırana bozulana kadar kullanıyorum.. sonra yenisini alıyorum,yeni gibi oluyor :D

@tolgayalcin

Ben laptop klaveysine terfi edene kadar bu yontemi uyguluyordum. Simdi ise klaveden mumkun oldugu kadar uzak durma ve bunun haricinde hicbir sey yapmama yontemini uyguluyorum:)

Paylaşımınız için teşekkürler.Geçenlerde 3-4 senedir kullandığım klavyem bozuldu.İçini açınca ortaya çıkan görüntüyü hayal bile edemezsiniz :eek:

@Samet Şenel
hepsi cansız varlıksa sorun yok :) ben bi kere açtığımda bi koloni hayat vardı orda.. sigara küllerinden evler kuruşlar,mc donalds patatesleri kış için stoklanmış,su kaynakları ayarlanmış.. kıyamadım geri kapattım klavyeyi, huzurlarını kaçırmıyiim dedim:D :D :D

@tolgayalcin

Pek inceleyemedim ama,tuşların yanından pislik taşıcak hale gelmişti :D Ondan sonra vazgeçtim zaten tamir etmekten:p

• Beğen
Tepkiler: tolgayalcin
Klavyenin bütün parçalarını söküyorum, tuşları ve klavyenin kasasını (kasnak da olabilir yada her ne ise) deterjanlı suya bandırıp bi güzel yıkıyorum. Hava güneşliyse yıkanan parçaları balkonda kurumaya bırakıyorum.:)

Ekran klavyesi de bir seçenekmiş.

Ben tuşları sökünce bir metin belgesi açıyorum. Tuşları söktüğüm yerlerdeki çukurlara tornavida yardımıyla basıyorum. Hangi harf olduğu ekranda yazıyor böylece.:)

• Beğen
Tepkiler: Sercan Sözer
@Serden Us

Ekran klavyesi daha mantıklı oluyor :)

Birde benim microsoft klavyem var aslında onu temizlicek gösterecekdim ama onu çok yakın bir zamanda temizlediğim için gerek olmicağını düşünerek bu klavyemi yaptım :)

Microsoft klavyem çok pahalı velet :) Onda ögrendim bende temizlemeyi...

Ellerine sağlık :)
Ben de klavyeyi açıp tamamen dağıtıp da yıkayanlardanım :pp ama her zaman da uğraşılmıyor ki...

Ceyhun klavyene böcek kaçsa rahatlıkla yaşamını sürdürür:D

• Beğen
Tepkiler: gezgin2
@Ali Menemen

evet :D

Klavyemin içinde sen yaşasan bıle yaşamanı sürdürürsün :)

Ben eski tip klavyeler varken tum elektronik aksamını söküp çamaşır suu su karışımında 1 gece bekletiyordum yepyeni oluyordu içini de elektrikli süpürge+ fırça ile cillop yapıyordum.

• Beğen
Tepkiler: gezgin2
@Ali Menemen

Dediğin doğru, hatta size yaşadığım inanılmaz iğrenç bir olaydan bahsetmek isterim. Ben askerliğimi askeri cezaevi tutuklular kısmı yazıcısı olarak yaptım ve yazıhanemiz koğuştan bozma ve tutuklu koğuşlarıyla aynı kısımdaydı. Cezaevinde yatanlar varsa bilirler :D cezaevlerinin en büyük sıkıntısı minik kahverengi hamam böcekleridir. Bunlar kakalak olarak da adlandırılmaktadırlar. Ve her yerdeydiler. Bir gün klavyenin tuşlarına basarken aralarından böceklerin çıktığını fark ettim. Birkaç tuşu çıkarttığımda ise iğrenç bir manzarayla karşılaştım. Klavyenin içinden en az 5-6 tane böcek çıktı ve onlarca diğer yavru böcek diğer tuşların arasına doğru kaçmaya başladı. Hayvanlar klavyenin arasına yuvalamışlar çoğalmışlar. Diğer tuşları çıkarttıkça hepsi kaçmaya başladı. Tam sayamadım ama en az 40-50 tane irili ufaklı böcek çıktı klavyenin içerisinden.. inanabiliyor musunuz :eek: o klavyeyi mecburiyetten birkaç gün daha kullandıktan sonra çarşı iznine çıktığımda parasını cebimden vererek yeni bir klavye almıştım. İnanılmaz iğrenç bir durum

Geri