Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Km Saat Önerisi

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Yeni bir Km saati almak istiyorum.
Bisikleti genelde işe gidip gelirken günlük 30 km ve ve hafta sonları 60-70 km tur şeklinde şehir içinde kullanıyorum.
Buna göre nasıl bir km saati almalıyım. Sigma'nın 1009 modeli var aklımda ancak daha ucuza yakın özelliklerde bir ürün varsa onu da tercih edebilirim.

Scudo
Ben 3 hafta once cateye velo 9 saati 45,00.-TL + 9,00.-TL kargoya Turkiye'den aldim ve gayet memnunum. Hatta bulundugunuz yerde iyi bir bisiklet magazasi varsa veya izmir istanbul ankara gibi yerlerde bir arkadasiniz varsa kargo masrafsiz alirsiniz. Bendekinin ozellikleri:

Anlık Hız
Tur Zamanı
Tur Mesafesi
Ortalama Hız
Maximum Hız
Kalori Harcaması
Karbon Salınımı
Toplam Yapılan Kilometre (ODO)
Ortalama Hıza gore durum oku
Saat
Otomatik açma / kapama
Lastik / jant çapına göre ayar
16"/ 18"/ 20"/ 22"/ 24"/ 26"/ 700C or 100cm~299cm (default:26")
Pil - Lithium battery CR2032X1
Pil Ömrü - Üretici firma kılavuzunda günlük 1 saat kullanımda 3 yıl olarak verilmiş
approx 3 years (1hr use per day, may vary depending on environment.)
Boyutlar - 55.5x37.5x18.5mm
Ağırlık - 28 grams

dx.com da 8-15 dolar arası wireless olan saatler var onlara bakabilirsiniz .

telefon üzerindeki kalori hesabı ne kadar doğrudur acaba. Aslında o özelliği de olsa güzel olur. Ama bisikletin gidişine göremi yoksa pedal çevirme hızı ağırlığı bunları nasıl ölçebilir şüpheli. Çünkü 5. viteste 100 pedal çevirme ile 22. viteste 100 pedal çevirme sırasında yakılan kalori bir olamaz.

Dx.com dan bir kaç parça ürün baktım fiyatlar uygun ancak okuduğum kadarıyla 2 aya kadar uzayan kargolar oluyormuş. Zaten 2 ay sonra sonbahar geliyor :)
en iyisi sigma'lardan birini seçeyim, fiyat uygunluğu açısından kablolu almak gerekecek sanırım. Yada paraya kıyıp kablosuz alacağız.

@Emrah Özşahin
Emrah Bey 8-10 dolara kablosuzlar var (link) 7-10 iş gününde gönderilir diyor en fazla 15-20 gün sonra elinize geçer bence . Bu da sarısı (link)

Bri3 marka km saatim vardı ama kablosu dipten koptu. Lehim yaptım ancak kablo tellerinin büyük kısmı koptuğu için çalışmıyor. Bugün tekrar deneyeceğim. Olmazsa Wireless özellikli Sigma 1009'u alacağım sanırım.

btwin count 8 kullanıyorum kablosuz, çok memnunum, decathlonda 60 TL fiyatlı.

@Erhan Acar

Fiyatı güzel. İlk günden itibaren toplam km'yi gösteriyormu. Toplamı 0'lamadan yeni tura çıktığımızda bunu kaydedebiliyormuyuz. Kablosuz olduğu için sıkıntı yaratıyormu.

Bisiklete birde telefon tutacağı koymak istiyorum, resimde biraz büyük gibi duruyor bu km saati. gidonda yer kalmayacak :) far, zil, km saati, telefon tutacağı :)

as8000 ve bt8 kullanıcısı olarak alışkanlıktanmı bilmiyorum bt8 de tarama olmaması yolda giderken total km göstermemesi(ben belkide beceremedim) uzun olması tuşlarının as8000 e göre sert olması ve üstteki resete uzun süre basarak bi grubu resetleyebilmesi nedeniyle biraz as8000 tarafında duruyorum as8000in otomatik açılmaması dışında negatif bir yönünü göremedim

@Emrah Özşahin

@Cuneyt Erkman

bt8 toplam kilometreyi gösteriyor, o günkü tur mesafesini de gösteriyor, km saatini resetlediğinde yaptığın toplam yol değişmeden diğer özellikler sıfırlanıyor.
Çok büyük değil, hata büyük bile değil.
Ben aşağıdaki gibi kullanıyorum mesela.

http://sports.decathlon.com.tr/products-pictures/250/gd-packshot/464769/400PX_asset_49353162.jpg

kablosuz düşünüyordum ancak Sigma 1009 aldım inşallah yine kabloyu koparmayız :D

Geri