Scudo Sports

km saati birimleri

peki bu çevere janta monte edilen sensörün yerine göre değişiyor mu

mesela sensörü jantın göbeğine yakın monte edersek daha çok devir yapar ama sensörü jantın dışına doğru kayhdırdığımızda devir sayısı düşer

bu durum da direk hız ve kilometre hesabını etkiler.

bu durumda bu sensör tam olarak nereye takılmalı doğru sonuç için

Scudo
@turan64

km saatinin çalışma mantığı tekerin tur sayısı ile ilgili olduğu için sensörü taktığın yer önemli değil ;) bendede 4 haneli bi sayı giriliyor. ben zamanında 2080 olacağı bilgisine ulaştığım için hep öyle ayarlıyorum. Bu lastiğin durumuna göre 3 aşağı 5 yukarı değişebilir ve çok da önemli farklar yaratıcanı zannetmiyorum

ODO : Odometre kısaltması
araçlarda kilometre sayacı ve odometre bulunur. ana kilometre kullanıcı tarafından sıfırlanamazken odometre kullanıcı tarafından istenildiği zaman sıfırlanabilir.

@rockbu

sadece mantık yürütüyorum. 2080 (mm) lastik çevresi olabilir. tur sayısına göre kaç km yol gidildiğini hesaplayabilir. algılayıcı karşılığının algılayıcıdan geçme frekansına göre de hızı hesaplanabilir, sanırım.

benim klavuzda lastik ölçüsüne göre bu rakam değişiyordu ben de ordan hatırlıyorum

yani geniş jantlı bi bisiklette kullanabildiğiniz gibi küçük jnatlı bir bisiklette de kullnabiliyordunuz.
bunun için jantın ölçüsüne göre bu rakam değişiyordu.
şimdi tam olark kaç idi diye unutmuştum

ama sizin dediğiniz 2070-2080 gibi bişey olacaktı hayal meyal hatırlıyor gibiyim.

ilginiz için teşekkürler

arkadaşlar bende birkaçgün önce as904 km saati aldım 10 ytlye.bir kaç kısaltmayı anlayamadım.şunlar var:
max:maksimum yapılan hız
dst:mesafe
avs: ortalama
tm:bu da toplam kaç dakika gittiğimizi gösteriyor[dakika değil daha doğrusu 0:00:00(saat:dakika:saniye)]
scan:hepsini 3'er saniye gösteriyor.
odo:birde bu var ama yukarda toplam mesafe denilmiş dst ye de aynı şey denilmiş:eek: :eek: şaşırdım
rpm:bununda ne olduğunu çözemedim

Merhaba,

Konu biraz dağılmış gibi. Hemen herkes benzer bilgileri veriyor ama toparlıyorum. Sanırım listede herkes saatlerindeki birimlerin karşılıklarını bulur.

ODO=ODOmeter: Bisiklete ile yapılan toplam km'yi gösterir. Pil değişimi sırasında silinmez.

DST=DiSTance: Uzaklık demektir ve Odometer ile aynı mantık üzerine kuruludur. Bazı saatlerde ODO yerine bu şekilde DST olarak yeralır.

TRP=TRiP: Anlamı kısa gezi demektir. Yani Bisiklete her binişinizde yaptığınız km'yi birbirinin üzerine ekleyerek gösterir. Siz sıfırlama düğmesine basmadıkça bu ekleme devam eder. Antrenman veya gezi bitişinizde sıfırlamanız mantıklıdır.

SPD=SPeeD: Bisikletin o anda yaptığı hız demektir ve "kms" (km/saat) birimindedir. Bazı saatlerde "mph" birimi olabilir bunu da mil/saat olarak okumalıdır (yaklaşık saatte 1.6 km).

RPM= Revolution Per Minute: Pedal ile dakikada yapılan devir sayısıdır. Bazı saatlerde hem SPD hem de bu birim olabilir. Özellikle profesyonel binenlerin tercih ettiği iyi bir tempo göstergesidir.

AVS=AVerage Speed: Bisikletin gezi/antrenman boyunca saat sıfırlanmadan yaptığı ortalama hızdır. Birimi SPD ile aynı olur.

MAX=MAXimum: Bisikletin o gezide yaptığı maximum sürati gösterir. SPD birimi ne ise o da o birimdedir. Saat gezi sonrası sıfırlanınca silinir.

STP=SToPwatch: Kronometredir. Sizin bisiklet üzeründe tekerlekler döner halde :) kalış sürenizi belirler. Tekerlek döndükçe bu saat çalışır ve bisiklet durunca bu da durur, bekler. Bisiklet tekrar harekete geçince kaldığı yerden devam eder. Bu kronometre saat sıfırlanınca sıfırlanır.

Saatin bisiklete göre ayarı konusuna gelirsek; ayar moduna geçtiğinizde 4 haneli sayıyı belirlemek için tekerleğinizin dış çevresini mm cinsinden ölçün ve girin.

Tekerleğe taktığınız alıcının yarıçap (cant teli) boyunca yeri önemli değildir. Tekerlek katı cisim gibi döndüğünden açısal hız her noktada aynıdır.

Hoşçakalın

Bu tekerlek mm nerden yapıyoruz 4 haneli sayıyı girmek için ☺️☺️

@Emirhan Kınataş

Ges-km büyük ihtimalle almanca Gesamt km olabilir.

Toplam km demek. (Odo)

Pardon..Mesaj eskiymiş. :) Umarım hallolmuştur.

jantın bir ucudan bir ucuna kaç cm oldugunu olcüp 3.14 ile carpacaz oyle yazıliyo o sayi kafaniz gore yazarsanız yanlıs sayar

Geri