Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Km saatim hareketi algılamıyor.

serkan yıldız

Daimi Üye
Tepki
160
Arkadaşlar benim bir dijital km saatim var. Markasını hatırlamadım 3 harfli bir Alman markasıydı, eve gidince bakarım. Bu saatin iki gündür göstergesi gayet normal çalışmasına rağmen hareket ederken hızımı göstermiyor. Sanki hareket etmiyormuş gibi algılayıp bir süre sonra kendisini enerji tasarrufu moduna alıyor. Göstergedeki pil sağlam, çünkü cihazın üzerindeki tuşlara bastığımda rakamlar gayet net okunuyor, arka aydınlatma ışığı da gayet parlak. Sonra tellere taktığım mıknatısı kontrol ettim maşadaki vericinin tam hizasından okuyabileceği bir mesafede duruyor. Geriye bir tek maşaya taktığım vericinin pili bitmiş olabilir mi diye geliyor. Fakat vericinin pili ile gösterge pilini aynı zamanda takmıştım (saati aldığım zaman), birisi daha önce bitmesi pek makul gelmedi bana. Takalı da 3 ay oldu. Sebebi ne olabilir?

Scudo
anlattığınıza göre 3 ihtimal var:

1-maşadaki vericinin pili bitti
2-maşadaki verici bozuldu.
3-Ana ünitenin alıcı devresi bozuldu.

• Beğen
Tepkiler: serkan yıldız
verici pili bitmiştir. aynı zamanda takmanız aynı zamanda biteceği anlamına gelmez. bence onu değiştirip bir deneyin. umarım bu çıkar da en kolay yoldan çözüm bulmuş olursunuz.

• Beğen
İnşallah dediğiiz gibi pili bitmiştir. 50 tl verdim yav. Daha alalı da 3-4 ay oldu. Eve gidince bir bakıcaz çaresine.

lastiği ters takmış olabilir misiniz?
benim başıma gelmişti de oradan biliyorum:)

@orkun tulu

Aleti ilk taktığım günden beri yerinde veya tekerlekte bir değişiklik yapmadım. Ön lastik olduğu için diş yönü haricinde ters düz farketmemesi lazım. Sadece teldeki mıknatıs alıcıyla aynı tarafta. Sıcaktandır belki de :)

Geçen gün saatçinin birinden tam 4 TL (kdv dahil :) ) para verip pil aldım. Onu taktım çalıştı. Bir de eski pili tekrar takıp deneyeyim dedim o da çalıştı. Teşhisimi koydum kesin sıcaktan beyni dönmüş :)

bisikletin sallantısından da olabiliyor.Dediğin gibi kardeş,piline bir göz at ve içinide temizle istersen

Göstergenin takıldığı yuvanın metal kısımlarını iyice temizleyin. Bisiklet -genelde- ıslandığında bu yuvalar oksitlenme yapabiliyor. Gözle de kontrol edin, metal parçalarının üzerinde renk değişimi var mı diye.

Bu arada saatçiler genelde pahalı satıyorlar bu tip pilleri, başka alabileceğiniz yer varsa oraları tercih etmenizi öneririm.

Radyo vericiler her zaman alıcılara göre daha fazla güç tüketirler.Bu durumda maşadaki vericinin pilinin çok çabuk bitmesi normaldir.

Verici veya alıcının arıza yapması muhtemel olmakla birlikte, pil sorunu daha önceliklidir.Ebat olarak nasıl bir pil kullanıldığını bilmiyorum ama kalem pil (AA veya AAA) ise sarj edilebilen yüksek amperli pilleri kullanman cihazların daha uzun süreli ve verimli çalışmasını sağlayacaktır.Üstelik bisikleti kullanmadığın günlerde (her zaman değil belirli aralıklarla) pilleri kontrol ederek evde sarj edebilirsin.

• Beğen
Arkadaşlar çok bir anlam veremedim ama şu an bir problemi yok. Yeni pil alıp denedim düzeldi. İşin garibi eski pili tekrar taktım yine çalışıyor. Saltanatı gideceğinden korktu demek :)

Geri