velespit7
Üye
- Tepki
- 133
- İsim
- ozan telli
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık bir yıldır klasik bisikletlere merak saldım. Özellikle pandemi sürecinde evde kendime bir hobi edinmem gerektiği düşüncesindeydim. Bu nedenle kimilerinin klasik, vintage; kimilerinin ise hurda gözüyle baktığı bisikletler alıp evde boş zamanlarımda üzerinde çalışmaya başladım. Gerçekten çok keyifli bir hobi oldu benim için. Yakın zamanda malum sitelerin birinde, koga miyata gents - touring bir bisiklet denk geldi ve görür görmez dayanamayıp aldım. Araştırmalarım sonucunda bisikletin; 1980 yılı üretimi olduğunu öğrendim (koga miyata 1980 katalog fotoğrafını da buraya ekleyeceğim.) El yapımı güzel bir kadro. Üzerinde shimano arabesque 600 set mevcut. (frenler shimano 500) jant çemberleri mavic. Jant göbekleri shimano 7100 serisi (tam olarak emin değilim yanlışım varsa düzelten olursa sevinirim. Kyokuto pro vic II pedallar. Bisikletin toplam ağırlığı 10,50 kg. Üretildiği döneme göre gayet makul bir ağırlık olduğunu düşünüyorum. şimdi gelelim yapılacaklar listemize. öncelikle bütün parçalar sökülüp temizlenecek, yağlanacak ve ardından polisaj yapılacak. jant telleri yenilecek. vites ve fren telleri değişecek. fren kolları oriinalleriyle değişecek. bisikletin tarzına uygun bir sele alınacak. iç ve dış lastikler değişecek. boya konusunda kararsızım. bazı çizikler mevcut ama genel olarak boyası güzel. Bisikletçim boyattığım taktirde fiyatının düşeceğini söyledi. Genel anlamda fikirlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. İyi forumlar.

Dosyalar
Son düzenleme: