Scudo Sports

Komponent yükseltme hakkında birkaç soru.

Tepki
12
Bisiklet
Carraro
Beyler bayanlar herkese merhaba.

Bisiklet sporuna büyük bir hevesleri başladım fakat yanlış bir tercih yaparak NG 650 aldığımı düşünüyorum. Herhangi bir teknik sorun yaşamadım şükür ama yeterli gelmemeye başladı. Bu sebeple elimden geldiğince zamana yayarak önce komponentleri sonra da kadroyu değiştirmeyi planlıyorum sizce bu doğru mu ? Yoksa yeni bir bisiklet almak daha mı mantıklı olur ? Carraro'nun (link) bu modelini almak daha mı doğru olur ?

Eğer önce komponentleri sonra kadro değiştir derseniz Alivio groupset alsam yeterli olur mu ve nereden almamı tavsiye edersiniz yurtdışı olarak ebay'e baktım ama teknik bilgim yetersiz kalıyor maalesef modeller açısından.

Kullanım olarak açıkçası daha başlayalı bir buçuk ay oldu yoğunluğa rağmen 600 km yol yaptım. Anlayacağınız uzun yollara çıkmak, bu sporun keyfine varmak istiyorum şu anda bile inanılmaz özgür hissettiriyor insanı.

Şimdiden değerli tavsiye ve fikirleriniz için teşekkür ederim.

Scudo
Öyle yanlış tercih yaptım falan demeyin bence. Sonuçta ng 650 başlangıç modelidir. Sizde yeni başlamışınız yani ben yanlış tercih göremiyorum. Şimdi alivio model beğenmişsiniz alivioda üst sınıf sayılmaz.Eminim 2-3 sene sonra alivioda yeterli gelmeyecek o zamandamı yanlış tercih diyeceksiniz :) Ben yükseltmek yerine sezon sonlarında uygun fiyata bisiklet almanızı öneririm daha uygun geliyor çünkü.

Biraz daha para biriktirip bu modeli almanızı şiddetle öneririm,
(link)

yolda kullaniyorsaniz yol veya hibrid ve 28" tercih edin yetersiz gelme nedeni bunlar olabilir.

Merhaba Emrah bey,
Kullanmakta olduğunuz bisiklet şuanda sizin için yeterli seviyede, tavsiyem donanım almak yerine önce kadroya odaklanmak daha mantıklı çünkü, kuracağınız komponentler kadroya uygun olmak zorunda olduğu için grupset almak yanlış olur. Eğer ki bu şekilde kullanım sorununuz yok ve bisikleti değiştirme niyetindeyseniz, yıl başına kadar NG650 size eşlik etmeye devam etsin daha sonrasında 2014 model bisikletler gelir ve bir tanesini alırsınız. Şuan için gereksiz masraf yapmayın.

Teşekkür ederim. Belki önümüzdeki yıl Şubat Mart aylarında yurtdışına çıkarsam daha üst düzey parçalar almayı düşünüyorum ama şu anda bütçemi arttıramıyorum maalesef. Kararım yeni bisiklet almaktan yana doğru kayıyor açıkçası hazır sezon sonu fiyatlar düşüyorken araştırmaya devam edeceğim.

Ayrıca aynakolu ivedi olarak değiştirmem gerektiğini düşünüyorum çünkü hafif bir ses geliyor gibi özellikle yokuş çıkarken, önerebileceğiniz uygun Türkiye de bulabileceğim ng650 ile uyumlu olacak bir ayna kol var mı ? Yoksa sadece göbeği değiştirmek mi gerekir ?

@Berke1903

1200 bütçesi var o bisikleti koyduguna göre 600km yol yapmış kadrodanda memnundur binilcek derecededir

bence slx set alsın 393 dolar

(link)

güvenmiyorsan erdoganlarda 660 var hem düşük hem daha pahalı 349 euro

(link)

sonra lastikleri değiştir 26" varsayıyorum

schwalbe black jack veya continental race king yeterli olur

(link)

23 dolar

(link)

26-27 dolar buda

420 dolar etti

maşayı değiştir derim kilitli al

(link)

58€

77 dolar eder 497 dolar yuvarla 500 gerisine istersen hidrolik fren alabilirsiniz tabi dağ bisikletiyle devam etmek istiyorsanız

@e.yildiz
Orman yollarına da girmeyi seviyorum açıkçası mtb'den şu aşamada vazgeçmek istemiyorum belki ileride.

@Murat Saygin

Herkese değerli yorumları ıçin teşekkür ederim. Söylediğiniz sistem de mantıklı geldi. Doğru kararı vermek için bu sefer sabırlı olmaya karar verdim :) şimdilik bekleme ve araştırma aşamasındayım. 2014 modellerini gördükten sonra kesin kararımı vermeyi düşünüyorum.

Geri