Kayabey
Aktif Üye
- Tepki
- 241
- İsim
- Talha
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Son düzenleme:
zamanında mahalle bisikletçileri yüzünden deore setli bir daytona hurda etmişliğim var eski işinin ehli bisikletçiler yok artık ki neyazık ki onların müdahale ettiği sistemlerde yok artık herşey son sistem ve değişikBen şuana kadar psi dan anlayan bir bisiklet tamircisine rastlamadım. Muhtemelen hep kenar mahalle bisikletçilerine gittiğim için. Kendime ayaklı bir pompa aldım istediğim kadar istediğim ayarda basıyorum. Ne zaman bisikletçide hava bastırmaya kalksam sorun oluyor örneğin; 80 psi basarmısın derim suratıma bon bon bakarlar sonra ise eli ile kontrol edip psi iyi olup olmadığına karar verirler.
Maalesef öyle, benim de bir arkadaşımın başına gelmişti benzer bir olay ve kendisi zor durumda kalmıştı. Mahalle bisiklet tamircilerinden aslında çok bir şey beklememek gerektiğini yeni yeni öğreniyorum çünkü o tarz yerlere bisiklet götüren insanlar genelde işimi halletsinde gerisi önemli değil mantığından giden sıradan bisikleti A noktasından B noktasına kullanan kişilerdir. Yazın ön aktarıcıda sorun vardı vites değiştirmiyordu kolay kolay, mahalle bisikletçisine götürdüğüm zaman adam bana dedi ki olur öyle şey kendi kendine düzelir dedi ve ben bir daha oraya gitmedim. Anlamadığım nokta şu bu insanlar para kazanamıyorum diye ağlarlar sonra ise ayaklarına fırsat gelir fakat geri çevirirler.zamanında mahalle bisikletçileri yüzünden deore setli bir daytona hurda etmişliğim var eski işinin ehli bisikletçiler yok artık ki neyazık ki onların müdahale ettiği sistemlerde yok artık herşey son sistem ve değişik
Benzinlikteki kompresör de basar dimi?nasıl basamazmış ayak değil artık el pompaları bile 116 psi basabiliyor çok rahat önemli olan bilek kuvveti yeterki gerisi traş pompa bile basarken kompresor nasıl basamıyor anlamış değileim
Eğer kalın sibop ise lastiğiniz evet basar fakat ince lastik ise bir çeşit adaptör gerekir.Benzinlikteki kompresör de basar dimi?
Zaten ince sibobu şişiremediğim için oto sibob kullanıyorum (en son 2 tane prestanın iğnesini kaçırmıştım)Eğer kalın sibop ise lastiğiniz evet basar fakat ince lastik ise bir çeşit adaptör gerekir.
Basar sadece çevirici gerekir fakat PSİ bar olmadığına dikkat edin bazıları bar da bırakıyor sornlar yaşanabiliyorBenzinlikteki kompresör de basar dimi?
Ben bir kaç kez denedim fakat başaramadım açıkçası. En sonunda el pompasını kullanmak zorunda kaldım.Zaten ince sibobu şişiremediğim için oto sibob kullanıyorum
basit işlerde (yüzeyselde) kendin bakıyor musun?Ben şuana kadar psi dan anlayan bir bisiklet tamircisine rastlamadım. Muhtemelen hep kenar mahalle bisikletçilerine gittiğim için. Kendime ayaklı bir pompa aldım istediğim kadar istediğim ayarda basıyorum. Ne zaman bisikletçide hava bastırmaya kalksam sorun oluyor örneğin; 80 psi basarmısın derim suratıma bon bon bakarlar sonra ise eli ile kontrol edip psi iyi olup olmadığına karar verirler.
Düzenleme: Yama yapma ve lastik değiştirme işlemini öğrenmeden önce çok çile çektim bisiklet tamircileri ile. Bir keresinde tur esnasında lastiğim patlamıştı arap bir bisiklet tamircisine götürmüştüm bisikleti, en yakın o vardı çevremde. Kendisi nasıl bir iç lastik kullandıysa benim dış lastikten daha büyük ve kalındı, yeteri kadar hava basmadığı içinde lastik kısa süre içerisinde yolda giderken sizlere ömür oldu. Artık basit işleri kendim yapabiliyorum (iç ve dış lastik değiştirme, yama yapma, hava basma vb) ancak aktarıcı, fren, zincir, göbek bakımı vb gibi detaylı şeyler gerektiren işlerde bisiklet tamircisine gidiyorum.
Peki lastiğin yayılması (103 psi basıyorum lastik elle sıkınca sert) yanaklara zarar verirmi (85 kg yım)
Yapabileceğim bir şey ise evet fakat yapabileceğim şeyler kısıtlı.basit işlerde (yüzeyselde) kendin bakıyor musun?