Scudo Sports

Komşumun kaçak elektrik kullanması

Aykut kocaman

Aktif Üye
Kayıt
5 Nisan 2014
Mesaj
138
Tepki
80
Şehir
ist
Bisiklet
Mosso
aynı kattayız kapı dürbününden baktım sesler gelince, elektrik saatine 2 kişi,10-15 dakika araştıralar biraz duvar kırdılar matkapla uğraştılar ettiler..sonra kendi evine girip duvar içinden kablolama sesleri falan duydum kendi evine girip devam ediyorlardı çalışmaya. elektrik saatide kapının önünde.
kıllandım, 2-3 kere elektrik faturasını benden önce aldılar.
bana 204 lira elektrik geldiği ayda onlara 110 lira gelmiş, ısınma klima fakat benim klima az yakan inverter tipi, onlarınki çok eski tip. keza dolap ve televizyon vs hepsi eski evlerindeki ayrıca 5 kişi kalıyolar biz 2 kişi.
sayac akıllı sayaç fakat pahalı olan dilimde ucuz olan dilimden daha çok kullanıyorlar. yanı normal tarife olsa 80-90 lira gelecek. klima ile ısınan ev tüm eşyalar eski tip elektrik tüketimi fazla. evden giderken ışığı acık bırakıyor, klimayı hava sıcakken çalıştırıyorlar ve camlar acık oluyor.

Gün be gün saatin videosunu çektim, saat her saat çalişiyor akıllı saat zaten faturada belli çaliştigi zaman dilimleri. yani belli sure kapatip açmiyolar hiç dokunmuıyolar saate artık ama tüketimleri benden çok olmasi gerekir hem fazla kişiler hem aletleri A+ degil hemde fuzuli klima çaliştiriyorlar.

duydum ki; şikayet etsen gelip operasyon gibi araştırmıyorlar.. veya şikayete geldik bakacaz diyip bakıyorlar, bu seferde komşusunun şikayet ettigi imasi oluşuyor. hemde profosyonel bi sistemleri var yakalanırmı bilmem %100 eminim emikliyolar elektirigi
 
Scudo
Genelde şöyle oluyor saatten içerideki panoya bir hat çekiliyor bazı odaların şarteline kaçak olarak bağlıyorlar misal salon mutfak kaçak diğerleri saatten oluyor böyle oluncada hem saat tıkır tıkır işliyor kıllanmıyorlar hemde kaçak kullanıyorlar.
Bunu tedaş cı bilir zaten ona göre bakar ama sizden şüphelenme konusuna birşey diyecemeyeceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Şimdi şöyle oluyor sevgili arkadaşlar. Biz işte sen ben, Cumhur filan hepimiz bir ülke sınırları içinde yaşıyoruz. Bu ülkenin asfaltının güzel olması için paraya ihtiyaç var. Devlet hastanesinin ucuz olması ve hemşirenin parasının verilmesi için de haliyle paraya ihtiyaç var. E köprü yapsak, okul yapsak, su için kanalizasyon yapsak, hepsine para lazım abi. Para olmadan yapılmıyor bu işler. Yani bizim mahallenin asfaltı da patates tarlası gibi anasını satayım , kazıp kazıp duruyorlar, bir türlü beceremediler diyoruz ya hani. Heh işte o kazan adamlar, ameleler maaş alıyor. O zifti satan firma para alıyor ki zift veriyor. Kamyona benzin lazım. Paradır, yağ lazım, paradır. İşçiye yemek lazım paradır.

Devlet bize her ne hizmet veriyorsa para çıkar cebinden. Bu hizmeti iyi verir kötü verir o ayrı bir tartışma konusu. Oraya girmeyelim lütfen.

Şimdi bu paraları devlet nereden alıyor peki? Vergiden.
Vergiyi kim veriyor? İşte sen, ben, Cumhur.
Peki, içimizden biri kalkıp da vergiyi ödemese ne olur? Bak üstteki hizmetlerin hepsi yapılacak. Mecbursun yapılacak onlar. Asfalt dökmem, hastanedeki doktora para vermem, ülkeye ilaç getirmem diyemezsin. Eşşek gibi o asfalt da dökülecek, o doktor da maaş alacak, hasta bakıcı da önlük giyecek. amele de yarım ekmek döner yiyecek. Şimdi üçümüzden bir ivergi vermese ne olur? Devlet borç mu alır? Baaazeeeen.
Bazen de zam yapar vergiye. Cumhurun ödemediği o vergiyi senle benden alır devlet. Hooop ne oldu? Biz zaten 3 kişiyiz birbirimizi ütüyoruz. cumhur da gezinsin orata uyanığım diye. Ama bak kaç kişi saydım hepsinin hakkı var. En başta da senle benim.

Bu vergi kaçakçılığı.
Eh bir de bunun devlet hakkı var.
Ha elektriğin parasını vermemişsin, ha vergi kaçırmışsın, ha sokaktaki bankın üzerine aşkitom ölürüm sana bee yazmışsın ama 6 ay geçince kızdan ayrılmışsın. Sonra da gelip bankı kırmış veya o yazıyı kazımış zarar vermişsin. Hepsi aynı şey.

Ülke olarak kalkınmak istiyorsak, yani sevgil arkadaşlar, yolumuz aflatımız patates tarlası gibi olmasın istiyorsak önce kendimize dürüst olacak sonra da çevremizi koruyup sahip çıkacağız. Yahu şurada 3 kişiyiz.

Eğer gücün yetmiyorsa gizli olarak şikayet et.
Kaçak elektriğe, devlet malına zarar verene, haine, gammaza, gaddara göz açtırmayın.
Yahu o vergiyi o parayı sen ve ben veriyoruz. Bak bu kadar insan amele doktor asfalt işçisi saydım. Hepsinin başında kimin kul hakkı var?
O parayı vermeyen o vergiyi kaçıran gelecek ahirette bana. Bir de sana.
Çalmayın, çırpmayın. o kadar kolay ki insanları kandırmak.
Ama ya Allah'ı?
 
mesaj yazanlara teşekkürler ama bende biliyorum yazdıklarınızı? asil sorun, uygulama. uygulayacak memur hem işini adam gibi yapmıyor hemde ihbarciyi acık ediyor. hırsızdan korkan ben degil "yargılayıcı mekanızma" korkuyor. polis bile hırsızla uğraşamıyor elektrik memuru hiç uğraşmıyor demek ki.
sen ben cumhur aynı yerde yasıyoruzda avrupadakı cumhur la buradaki farklı. avrupada elektrik çal bakayım napıyolar. demekkı burdaki yargılayıcı mekanızma "ıyı calişmiyorkı" kacak kullanım yuzde 14 acıklanıyor ülkede, adamlar doğuda elektirik diregine sarma atmiş asker polis dolu orda ne oluyor? boş koy boşşş, ödeyin kayıp kaçak bedelini, komşum klima yakacak! -son cümle ironi ha-
 
@Aykut asil hocam adresi ver biz şikayet edelim. Ayrıca korkma algı olsa ne olacak? Benim komşumu şikayet etmişliğim var. O yüzden hiç çekinmeden açık açık şikayet edin. :harika:
 
Daha önceden sorulan benzer bir kaçak elektrik konusuna şu öneriyi yazmıştım; aynen geçerlidir:

"Savcılığa, komşunuzun FETÖ ile bağlantısı olduğunu, eve tanımadığınız kişilerin girip çıktığını, bu kişilerin ellerinde Fetullah Gülen'in kitaplarını gördüğünüzü, yine aynı kişilerin, söz konusu kişiyi öven konuşmalar yaptığını duyduğunuzu içeren imzasız bir ihbar dilekçesi verin. Aynı dilekçeyle CİMER'e de başvuru yapın. Sorununuz kesin olarak çözülecektir."
 
Komşuları şikayet etmek mi derdimiz? yoksa kaçak elektriğin kullanılmasına göz yummak mı ?
Kaçak elektrik kullanan kardeşim olsa veya annem babam olsa karşı çıkmaz mıyım? Sırf akrabam diye? Önce uyarırım. Olmadı o zaman şikayet ederim. Bunu da usulünce kendimi belli etmeden yaparım. İnternet üzerinden mesela. Ver adresi, kaçak kullanım ihbarı yap. Hangi memur gelmeyecekmiş ? Kayıt altında her şey.

Hadi bakalım, üst kattaki komşu açıyor bangır bangır müziğin sesini. uyardım olmadı. Defalarca uyardım olmadı. O müziğin essini açtıkça ben aşağı inip sigortayı kapattım. Bir süre sonra gidip açtım. Başa çıkamadım. Sonra şikayet ettim. Zabıta mı gelmişti neydi böyle üniformalı birileri geldi. ÇÖıktılar üst kata. Uyarı verdiler. Bir daha olursa para cezası dediler. Sonra düzeldi mi bilmiyorum ben taşındım. Ama işe yaradı şikayet. Memur gelmez filan gibi bir düşünceye kapılmayın.

komşunun gürültü yapması da yeni çıkan bir yasa ile para cezasına bağlandı. 4.000 lira mı neydi daha geçen gün görmüştüm.

Şikayet ettiğimiz kişi bir komşu değildir. Karşı çıktığımız ve yasal yola başvurduğumuz bir şeydir, bir hırsızlıktır.
Ateyizi de yaratan bir Allah var, istediği kadar deist olsun reddetsin. Bu yazıları yazan bir adam var. Klavye istediği kadar ben yaptım desin.
 
Son düzenleme:
Kaçak elektirik mevsuzunda şikayet etsen dahi memur gelip yakalamıyor, veya sistem senin şikayetinle gidip inceleme adam gibi yapilmiyor bu 1
2cisi ulkede %14 oranında acıklandı. elektrik kaçagini sana bana yazıyor bizde ödüyoruz neden yakalasın adam? ödeme bakalım yakalıyomu yakalamıyomu? kaçak kullanım timi kurar enerji şirketleri yanı senin şikayetin tırı vırı parasını senden alıyor nasılsa. memurda yormuyor kendini, iyi incelemiyor yada evin içine girdimi ablukaya alıyolar adamı ney yapacak memur o zaman?
 
e niye gelip bisiklet forumunda konu açtın o zaman ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Serrchi
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Komşunun kaçak elektrik kullanıp kullanmadığından emin olmak için kliması en yüksek derecede çalışırken sayaçtaki güç değerine bakabilirsiniz örneğin, ya da fırın vs çalıştığını biliyorsanız. Onun dışında gözlemlerin pek manası yok bence. Belki elektrik tesisatlarını yenilemek istediler bunu bilemeyiz.
 
Komşunun kaçak elektrik kullanıp kullanmadığından emin olmak için kliması en yüksek derecede çalışırken sayaçtaki güç değerine bakabilirsiniz örneğin, ya da fırın vs çalıştığını biliyorsanız. Onun dışında gözlemlerin pek manası yok bence. Belki elektrik tesisatlarını yenilemek istediler bunu bilemeyiz.

Ben senin bu bilimsel bakış açını gerçekten takdir ediyorum.Nicel gözlemin değerini biliyorsun ,tam bilimsel bakış açısı.
:harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve ag249
Devletin malı deniz yemeyen domuz diye atasözü olan bir toplumda, bunlar devede kulak hırsızlıklar netekim. Olmamalı ama engel olunamıyor.
 
Kayıp kaçak bedeli olarak , kaçak kullananın faturası ,faturasını ödeyen vatandaştan haksız yere alınıyor.Daha sonra da ülkenin enerji bakanı çıkıp da şunu demek de hiçbir mahsur görmüyor:'' Kayıp kaçak bedeli olmazsa dağıtım şirketleri batar'' diyebiliyor.Halkın değeri, işadamlarının yanında malesef yok.Her işinizi mahkeme-i kübraya bırakmayın.
 
Behlül Dânâ Hazretleri, çarşıda, pazarda halk içinde dolaşırken insanlara nasihat eder, yanlış hareketlerden sakındırmak için onları ikaz ederdi. İkazları bazı insanların damarlarına dokunuyor, gururları inciniyordu. Bir gün, halka, doğru yolu göstermek için söylediği sözlerden rahatsız olanlar, Hârûn Reşîd’e gidip Behlül Dânâ Hazretlerini şikâyet ettiler:
“Sultanım, bizim yaptıklarımızın ona ne zararı var? Bizi kendi hâlimize bıraksın. Bizi ikaz edip durmasın. Sonra her koyun kendi bacağından asılır.” Bu şikâyetler üzerine Hârûn Reşîd, Behlül Dânâ’yı çağırtıp halkın istediğini bildirdi. Behlül Dânâ hiç sesini çıkarmadan sarayı terk etti. Birkaç koyun alıp kesti, bacaklarından mahallenin köşe başlarına astı.
Câhil insanlar, hikmetini anlayamadıkları, sırrını çözemedikleri söz ve hareketleri gördüğü birine hemen “deli” damgası vururlar. Behlül Dânâ’nın bu hareketini de anlayamayan halk gülerek şöyle dedi:
“Deliden başka ne beklenir, yaptığı işler hep böyle zaten!”
Aradan günler geçtikçe, asılan hayvanlar kokuyor, bundan ise bütün mahalle zarar görüyordu. Bozulan etlerin kokusundan durulmaz hâle gelince, aynı şahıslar, Hârûn Reşîd’e gidip durumu anlattılar:
“Yâ Emîrü’l Mü’minîn! Behlül’ün astığı koyunların kokusundan duramıyoruz. Bizi çok rahatsız ediyor. Şuna söyleyin de, onları astığı yerden kaldırsın!”
Hârûn Reşîd, Behlül’ün böyle bir hareketi neden yaptığını merak ediyordu. Hem halkın şikâyetini bildirmek, hem de böyle yapmasının sebebini öğrenmek için Behlül Dânâ’yı saraya çağırttı. Behlül gelince, Hârûn Reşîd sordu:
“Yâ Behlül! Mahalleye astığın koyunların kokusundan halk çok rahatsız oluyor. Böyle bir şeyi neden yaptın?”
Behlül Dânâ Hazretleri şu cevabı verdi:
“Ey mü’minlerin emîri! Ben bir şey yapmadım! Sadece her koyunu kendi bacağından astım. Fakat görülüyor ki, her koyun kendi bacağından asılsa da bütün çevreyi rahatsız ediyor, herkese zarar veriyor. Bir kötünün zararı sadece kendine olmuyor, herkese zarar veriyor. İnsanların bunu anlaması için böyle yaptım. Herhalde anlamışlardır!”
Şikâyete gelenler hatâlarını anladılar. Bir daha Behlül’ün nasihat ve ikazlarına itiraz etmediler.
 
Geri