Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondisyon artırmak?

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Carraro
Bisiklet üzerinde kondisyonumu nasıl artırabilirim?
Vücut ısındıktan sonra sürekli bayırları hızlı bir şekilde çıkıp bacakları yormalı mıyım ?
Yoksa düz yolda uzun turlar mı yapmalıyım ?
Siz ne diyorsunuz ?

Scudo
Yaptığın sürüşü ölç. Bir sonraki seferde ölçtüğün bu değerleri geçmeye çalış.
Bunu yaparsan kendin ile yarışarak performansını arttırırsın..

Sonra da Strava.com'a üye ol ve orada diğer üyelerle mücadeleye gir.

Bu konuda forumda daha önce yazılmış çok güzel açıklamalar var.Benim tavsiyem kısaca vücudunun sesini dinle ve takip et.

Önceden yaptığım yanlışı emrah kardeşim sayesinde düzelttim, Önceden yokuşları yüksek vitesle çıkıyordum, Sonrasında düz yola geldim mi pedal çevirmeye takatim kalmıyordu. Ama şimdi vücudumu dinliyorum, yokuş çıkarken 1*3 1*1 1*2 gibi viteslere indirip tempolu pedal basarak daha iyi çıkıyorum yokuşları ve sonrasında düz yolda yığılıp kalmıyorum. Ayrıca arka vitesin 7. dişliyide, yine emrah'ın tavsiyesi üzerine büyüttüm ve çok farketti en düşük viteste.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@KuzuBoyz Bu strava için internet gerekli mi ?

@fatihözüdoğru evet bende öyle çıka biliyorum fakat sanki vitesler biraz küçük geliyor.Ben bacaklarım acıyasa kadar basıyorum gelişir diye :D

strava acık bisiklet kullanırken internetin açık olmasımı gerekiyor ?

Kondisyon arttırmak için vites büyüklüğünden ziyade kadans sayısını (pedal çevirme sayısı) arttırmak daha önemli olduğunu okumuştum. Sürekli gittiğim yolda bu antremanı yaptım ve kendimde artış görüyorum :)

@Hüseyinsuna
stravayı kullanmak için sadece gprs gerekli turunu kayıt ediyorsun, herhangi bir wifi yada internet bulduğunda kayıt olması için sonradan internet kullanarak veriler aktarılabiliyor.

@fatihözüdoğru sağol kardeşim, komple 7li rubleyi 14-34 shımano megarange ile degiştirerek yedinci değil birinci dişliyi 28 dişden 34 dişe büyütmüş oldun..

haftada 1-2 gün koşmayı deneyebilirsin.. bu şekilde de kondisyonun artacaktır

@KuzuBoyz arkadaşımızın dediği çok etkili oluyor cidden ben de kondisyonumu bu şekilde arttırmaya çalışıyorum sürekli kendimle yarışarak aynı rotayı daha kısa sürede almaya çalışıyorum

@sametutuncu yalız artık yeni bir söylem de var en son çıkan trend de "less pain more gain" diyorlar. benden demesi

@sametutuncu hayır tam tersi daha zordur. ama işte zaman ve uğraş gerektirir. kolay olsa zaten yazmazdım.

Geri