Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondisyon mu? Komponent mi?

Mesele görsel ise komponent. Amaç performans ise kondisyon

Scudo
Yıllar önce forumda bir arkadaş Ümit marka Bisikletini full xt yapıp fotolarını paylaşmıştı. Merak eden arkadaşlar varsa belki arşivde hala duruyordur. ?

Önce kondisyon, sonra ekipman. Zaten belli bir süre sonra ekipman ihtiyacınızı fark ediyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
ferrari ye şahin motoru taksan ne olur ? o hesap :D

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Proların kondisyonundan şüpheniz mi var herkes kondisyon demiş , sizin dediğiniz gibi olsa pelotonda en geçerli set claris ya da sora olurdu. Takımlarda milyon euro’luk bütçelerinde tasarrufa gitmiş olurlardı ? alüminyum bisikletlerle yarıştıklarını düşünün ! Sagan reyizzz salçano valverde reyizzz de ümite binmiş ve yarışı foto finiş belirliyor ?bu arada reyizzz dediysek ????185872 dosyayı görüntüle

Komponentin ne olduğuna göre değişir. Powermetre, HR sensör, smart trainer sahibi biri kondisyonunu da çok hızlı geliştirir. Kara düzen antrenmanla hiç bi yere varılmaz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
%85 Kondüsyon
%15 Kompanent

Uludağ tırmanışlarında ve farklı yerlerde full donanımlı bisikletlilerin market bisikleti tabir edilen bisikletlilerin arkasında kaldığını çok kez gördüm.

Donanım elbette faktördür fakat sağlam kondüsyon ve iradeye sahip olmadıktan sonra kompanentin üst seviye olsa ne far edecek?..

@muhiddin Gençlerle gezmeye gittiğimde (mahalle bisikletleriyle) gençlerden her zaman çok geriden gelen her zaman olur bu gibi durumlarda bisikletlerini alırım ve onları benim bisikleti kullandırıp gideriz. Yine de manzara hiç değişmez hep geriden gelirler. Bisiklet ne kadar berbat olursa olsun benim ayaklarımla her zaman en
önce olur dağ bisikleti uydurmaları mahalle versiyon tam amortisörlü bisikletler... :D Yani tek kelime ile "Kondisyon"...
@ippon bu yorumun şunu aklıma getirdi anında yarış düzenlenecek kişiler yarışa gittiğinde kişisel bisikletlerinizle katılım yasaktır. Şu bisikletlerle yarış yapacaksınız... :D Ne manzara olur değil mi :D

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
(link)

6.8 kg karbon bisikletiyle bir amatör Indurain gibi gidebildiği gün ben komponent diyeceğim.

Kesinlikle kondisyon daha sonrası, kondisyonun kesmediği yerde istem dışı komponetler devreye giriyor.kompomentin kondisyona ek olarak artısı kesinlikle vardır ama kondisyonun komponete eksisi olur olmaz orda tartışılır..şöyleki bütün sene komları alacak kadar kondisyon sahibi ol sonra 3 4 ay tek km yapma, kabul etmek gerekirse bizim gibi amatör sürücüleri ele alırsak antrenmansız geçen her süreç altındaki ne olursa olsun kaybettiğin kondisyonun eksikliğini hissettirir... Yani komponetin üstünlüğü kondisyona pozitif etki eder,yoksa en üstün setli karbon bir bisikletin yanında hakkını vermesi gereken bacakta güç olmadıktan sonra bence lüks bir oyuncak olur... Aslında bisiklet o kadar masraflı ve pahallı bir sporki, eminim çoğumuz başlangıçtan bugüne kadar uğruna, gerek kıyafeti gerek ekipmanı gerek seti ve yanı sıra ıvır zıvırına bunları görmeyecek ve bir o kadarda küçümsenmeyecek harcamalar yapmış olabiliriz...

Bilimsel çalışmaların temel mantığı olan " kontrollü deney" olgusunu bu soruya(soruyu da performans kazanımı olarak varsayıyorum) uygular isek;
1)Deneye etki eden bütün değişkenleri sabit tutup ,sonuca etkisi olan bağımsız değişken olarak kondisyonu seçersek,kondisyon ile performans kazanımı x brim buluruz
2) Deneye etki eden bütün değişkenleri sabit tutup, sonuca etkisi olan bağımsız değişken olarak komponent seçersek, komponent ile performans kazanımını y birim buluruz.
Asıl soru x mi büyük y mi sorusu.Bunu deney ile bulmalıyız.
Şu bir gerçek ki hem x hem de y 0 dan büyüktür.Yani hem kondisyon hem de komponent performans kazanımı sağlar.:okyrm::D:p:hımm:

bisikletim 8 kilo 600 gram,kondüsyon önemlidir ama bisikletinde hafif olması gerekir aksi takidrde 200 artılarda çok fazla kalori kaybedersiniz ,hele hele derdiniz kısa mola tempo ise ,bunun için yatmaya gerek yok kışın ,kışın yatanlar birden yüklenmeyin öyle 100 artılara dağılırsınız yarın sıkı bir non stop olacak havalar bu ara iyi,ufak ufak gidiyoruz 47 km toplam non stop ,,,eğimli güzergahlardayız yarın ,

@halil halil
Bir amatör bir proyu mu geçti? Yok artık daha neler ?

Tartismayin arkadaslar, size tavsiyem birer Pedelec alin. Pedelec aldiktan sonra ne kondisyon ne de donanim, sadece gel keyfim gel. :koptum::koptum:

Tabiki compenent cunku adamlar sendeki gariban sora setli , alu pisikleti gorunce eski Turk filmlerinde sahilde atesin etrafinda dans eden simarik zengin cocuklarinin balikciyla billur gectigi gbi asagiliyorlar. O yuzden karbon bisiklet dureys set diyorum. Ki seni bakirkoy sahilinde yaptiklari turlarda aralarina alsinlar . Ozellikle yutubda kanallarda goruyorum ben bu kabile uyelerini. Trekkk magazasinda 45 bin avroluk bisikletlerini toplatiyorlar. Sorsan bi garibana tost ismarlamaz ruhsuzlar

@Murat Cömez
Pedelec ne abi ? :D

Geri