Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondisyon saglama

Yaklasik 3 ay oldu bisiklete baslayali, ilk baslarda site icerisinde tur atarken bile nefesim kesiliyodu. Bugun 75 km yol yaptim. Yas 34 boy 1,80 kilo 84. Kendinize biraz zaman taniyin. Eziyet etmeden yavas yavas artirin mesafeleri. Her antremandan sonra kaslarinizin kendini yenilemesi icin dinlenin. Antremanlar arasina 1-2 gun bosluk koyun. Inanin yokus cikmaktan bile zevk almaya baslayacaksiniz :)

Scudo
@emrahbaser Söylediklerinizin hepsine katılıyorum ancak yokuş çıkmayı hala sevmiyorum; inmesi harika o ayrı.

@SNATCHER öncelikle hoşgeldin.Bende senin gibi yeni sayılırım. 32 yaşındayım. dün 2. Kez bisiklete bindim ve 22 km yaptım 1 saat içerisinde.Ama daha da iyi olacak buna eminim.Vitesleri bile doğru düzgün kullanamıyorum demişsin. O konuda bende ne yapacağımı bilemiyorum ancak araştırma sonucu bu bilgilere rastladım.Sende bi bakarsan faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Screenshot_2015-11-19-19-56-55.png

• Beğen
Tepkiler: SNATCHER
2 ay önce başladım ilk günler yarım saat binemiyordum,şimdi ise her gün 30- 35 km yapıyorum zamanım olsa saatlerce sürebilirim.Yaş 55 ben yapabiliyorsam sizin yapmamanız için herhangi bir neden olmamalı.

Bisikleti ilk aldığımda çıkamadığım yaklaşık %5 eğimli 500m rampa geldi aklıma yazınızı okuyunca :). İşin temeli motivasyon ve idman. İlk başlarda 10km yol yapınca baya iyi gittim diyordum, şimdi 50km de anca yola ısındığımı hissediyorum.

İlk başlar düşük vites yüksek pedal devri tavsiye ederim. Selede hoplamaya başladıkça vites büyütün. Zamanla ideal düz yol vitesinizi bulacaksınız. Mesela ben en rahat ön dişli 2 arka 6 da sürüyorum. Öyle rahatım ki bu vites kombinasyonunda, çoğu zaman yol değişmediği sürece vites değiştirmeden kendime göre ciddi mesafeler gidiyorum farkında olmadan.

Bu arada geçmiş olsun. Bu virüs bulaştığında tedavisi yok. O hayal dediğiniz yolları gitmeden duramayacaksınız :)

• Beğen
Abicim bende 17 yaşındayım ve ciddi anlamda bisiklete başlamam 1 ay önce oldu ve şu anda 30 km çerez geliyor yani bu işin muhabbeti bol bol en azından gün aşırı sürmek. Düzenli sürmek.

• Beğen
Arkadaslar yorumlariniz gercekten motive etti insallah tavsiyeleriniz ile kendimi gelistirecegim cok saolun iyiki varsiniz

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@SNATCHER
No problem my friend :D

Zamanla oluyor arkadaşım ama pes etmeden sürmeniz gerekiyor. Kış aylarında olmamız biraz kötü olmuş. Arkadaşlarımız demiş kadans diye.. (80 90 dan aşağı düşmeden çevirmek gerekiyor) ve bu arada bir nabız ölçer alın nabızın ne yaptığı da önemli.. Belli bir süreden sonra göreceksiniz ki 140 ila 150 gibi nabızlarda nefes nefese kalmayacaksınız ve bunu uzun süre koruyacaksınız.. Ve buna siz de şaşıracaksınız.. Dinlenme de önemli.. Ben genelde bir gün sürüp bir gün sürmüyorum.. Çok uzun mesafe yapmışsam iki gün dinleniyorum. vs..

• Beğen
Antremanlardan sonra protein alımına dikkat edin .. İdmanlardan önce karbonhidrat alımı.. vs.. sıvı tüketimine .. susamasanız bile 20 dakika da bir yudum suyunuzdan için..

• Beğen
Geri