Scudo Sports

Kondüsyon Bisikleti ile antreman

Ali ALTIN

Aktif Üye
Tepki
136
Arkadaşlar daha önce sorulduysa da ben bulamadım. Kışın evdeki kondüsyon bisikleti ile antreman yapsam mtb ya da yol bisikleti sürmüş gibi olur muyum ? Bisiklet tekniği açısından zararları da olabilir mi ? Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Kondüsyon bisikleti ile yol yada mtb arasında fark olacağı için duruş alışkanlığınızı (bisiklete hiç binmezseniz) etkiler. Ayrıca bisikletteki gerçekliği veremez.SPD kullanıyorsanız kondüsyon bisikletinde SPD de çalışan kaslarınız çalışmaz sonra hamlar. Ama sezona hazırlanırken bisiklet yarışçıları da kullanıyorlar diye duydum. Ama kondüsyon bisikletini illaki kullanacağım derseniz bacağınızın tam olarak açlılıp kapanması da gerekir yoksa performans kayıpları yaşarsınız. Sonuç olarak evde gerçekçi bir antreman yapacağım derseniz bir trainer ya da roller şart diye düşünüyorum ben. Ayrıca havada bir tehlike görmediğiniz sürece ve bir rahatsızlığınız da yoksa dışarıda sürmenizi tavsiye ederim. Sonuçta en gerçekçi antreman dışarıda sürdüğünüzdür..:in: (bence tabi)

• Beğen
Tepkiler: Atagün Elma
Bu soğukda bisiklete binmekde biraz eziyetli , dün çıkayım dedim, soğukda yüze varan rüzgar adamın yüzünü acıtıyor.

Bana kondisyon bisikletinin açıları çok rahatsız orantısız geliyor. Ama şu kesinki en azından formunu korursun, müzik vs. verirsin endorfin artışıda olur :)

• Beğen
tabiki açıları farklı ve sinir bozucu,hiç zevkli değil ve sıkıcı ama zor şartlarda günü kurtarır,ancak maddi imkanınız iyi ise spinning bisikleti alın derim,hem açı olarak hemde diğer ergonomileri daha yakın.

• Beğen
@gökhan faruk

balaklava ya da yarım maske alabilirsin. rüzgar için zaten gözlük takıyorsan problem kalmaz.

Kondisyon bisikleti kış şartları için cok iş gören bir spor aleti olabilir.. Bahseden arkadaslarıma kesinlikle katılarak soyluyorum ki, günü kurtarmak, formsuz kalmamak için birebirdir.. Ancaaakkk ;
kapalı alanda koşu, bisiklet vb. sporları yapmak sinir bozucu, sabır zorlayıcıdır.. istersiniz ki bir saat bineyim, dakikaları bırakın saniyeler ile arkadaş oluverirsiniz.. birkaç haftadan sonra koşu bandı, kondisyon bisikleti size düşman dahi olabilir.. :)

Benim önerim hiç takıntı yapmadan kötü günlerde kücük de olsa egzersizlerinizi kondisyon bisikletinizde yapmanız olacak. kendinizi cok üzmeden ve spordan uzak kalmadan...

Kondüsyon bisikletim var,gerçek bisikletle de bisikletçilik anlayışıyla da bisikletin sunduğu performansla da bisiklet sürmenin vermiş olduğu keyifle de kondüsyonla da uzaktan yakından alakası olmayan;kandırıcı görselliğe sahip bir alet.Roller ya da Trainner size daha fazla yardımcı olabilir ama işin gerçeği imkanınız olursa çekin içlikleri,taytları,rüzgarlıkları,yağmurlukları takın eldivenleri,kaskı ve gözlüğü yüzünüze rüzgar çarpsın... ;)

• Beğen
Tepkiler: Dizdar MERT
@gökhan faruk

Kar maskesi de kullanılabilir ve arkadaşlarımızın dediği gibi gözlük takarsanız sorun kalmaz. Ayrıca kalın değil de kat kat ince giyinmeyi tercih edin. Yok öyle rahat edemem derseniz şu termal giyisiler var para da varsa onlar en iyi tercih olacaktır diye düşünüyorum..;)

selam, ben kondüsyon bisikletini anlamıyorum. kondüsyon bisikleti benim gözümde adrenalini sevmeyenlerin monoton bişey.

ben roler kullanıyorum. yol bisikletini koy rolerın üstüne, ilk 10 dk sonra alnından şakır şakır ter akmaya başlıyor. roler efor olarak,refleks olarak (spd kullanıyorum) bisiklet dengesi açısından çok şey katıyor. (ben hala roler üstün de matara kafesinden su alıp içemiyorum ama zamanla olacak :))))))))

kardeşimse roler de ellerini bırakıyor :))))))

bir bisiklet kullanıcısınının kondüsyon bisikletine binmesi bana garip gelir, harcanan boşa para derim. roler hem daha az maliyetli hem de 10 numara :)))))

roler yerine arkadaşın dediği gibi trainer da olabilir ama ben roler derim (dengeyi sağlayabilme açısından)

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: syt093
Geri