Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kondüsyonsuzluk mu yoksa yanlış yapılan bir şey mi?

herkese tekrar selamlar..

bir buçuk ay önce bisikletimi aldığımdan beri gün aşırı 10km.lik antrenmanlarımdan sonra bu gün ilk kez rutinin dışına çıkıp son 5km.si rampa olmak üzere 20km yol yaptım. şunu söylemem gerek ki bir buçuk ay önce 3 km hafif rampadan sonra soluksuz kalan ve eve geldiğimde 1 saat kendime gelemeyen ben bu 20 km.den sonra adeta 1km koşmuş kadar az yorgundum..ne bacaklarımda aşırı şişme ne soluksuzluk ne de kulaklarımda zonklama vardı üstelik dediğim gibi son 5km rampa olmasına rağmen..gerçekten çok mutlu oldum zira hiç yapamayacağım sanıyordum. bu performansıma 1,5 aydır düzenli yüksek kadans çalışmalarım sayesinde ulaştığıma eminim..ve bu bir başlangıç..bu kadar sürede bu seviyeye gelebildiysem ilerisini düşünemiyorum bile:)gerçekten benim için hayal gibi birşeydi bugün çıktığım yollar..bu vesileyle forumdan okuyarak uyguladığım ve bariz bir şekilde etkisini gördüğüm yüksek kadans antrenmanını benzer durumdakilere bir kez daha tavsiye etmek istiyorum..ayrıca buradan verilen tavsiyelerin her birinden de birşeyler aldığımı söylemeden edemeyeceğim..fikrini paylaşan herkese tekrar teşekkür ederim..

Scudo
@SONER KAYA

merhabalar,
oncelıkle benımde ılk zamanlar aynı seylerın oldugunu soylemek ısterım. kaslar alısacak sonraları sorun yasamıyacaksınız dıye dusunuyorum.
bogazdakı ve cıgerlerınızdekı yanma ıcınse sıgara ıcıyorsanız eger ondan oldugunu dusunuyorum. cunku ılk zamanlarda bendede cok ama cok fazla oluyordu. mumkunse nanelı sakız cıgneyın. hem nefes acıyor hemde yanmayı onluyor. en azından bende oyle oluyor:D;)

@Hasan TÜRKER

merhaba bir önceki mesajımda çalışmalarımın sonucunu paylaşmıştım..size de tavsiye ederim:)

@Halil Attar

işte benim bir türlü yakalamayamadığım istikar... son 1,5 yıldır sürekli iki ileri bir geri, bir ileri iki geri modunda yaşıyorum ve bu istikarasızlık beni çok rahatsız ediyor...

düzenli bir tempo oturtamadım gitti :S

Boğazının yanması tok karnına sürmenden kaynaklanıyor olabilir.Ayrıca kilo probleminden ya da pedallara birden fazla yüklenmenden oluyor olabilir.Ayrıca sen bisikleti hangi viteste sürüyorsun ? Ben de ağır viteste sürüyordum bacakların acısı uzun süre devam ediyordu.Şu an 6.viteste 2 3 şeklinde.Bacaklarını zorlamayacak bir vitese al ve o viteste tempolu bir şekilde çevir.Bu şekilde uzun süre gidebilirsin.Ayrıca yokuş çıkarken vitesi normalden daha aşağıya çekmek gerekiyor.

BUNU UNUTMA ! TOK KARNINA SPOR YAPMA/BİSİKLET SÜRME.YEMEKTEN SONRA 2.5-4 saat bekle ve ondan sonra sür.YOKSA REFLÜ DENEN RAHATSIZLIK OLUŞABİLİR ZAMANLA.TOK KARNINA SÜRERSEN MİDE ASİDİN YEMEK BORUNA KAÇAR VE ORAYI YAKAR,TAHRİŞ EDER.DİKKAT ET!

Geri