Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Konserve Kutusu ile Ocak Yapmak

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Tepki
12.523
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Turlarda su ısitmak ve Yemek yapmak için bir arayış içerisindeydim.

Önce şu ocaklar dikkatimi çekti:
DSC_0622.JPG

Pratik ve az yer kaplaması tatminkardı ancak fiyatlar biraz uçuk. Yerli imalatlar bile 100 TL

Sonra youtube da şu videoya denk geldim.

Denemekte fayda var diye düşundüm nede olsa maliyet 0 :)
20190225_151057.jpg
Biri küçük biri normal boy iki konser ve kutusu bir eldiven teneke makası yeterli.
20190225_173741.jpg
Videodaki kadar muntazam yapamadım. Acemilik eserim.
İki defa kullanma fırsatım oldu
Screenshot_2019-04-05-00-42-20-1.png

Gayet başarılı ateşi bir yone odakladıği icin kucuk çalı çırpi ile 15 - 20 dakikada koca çaydanlıği kaynatabiliyor.
Küçuk kutuyu içeri itince çok yer kaplamiyor.
Tahminimce 5-6 kullanmafan sonra deforme olabilir. Bedava olduğu icin sorun sayilmaz. :)

Scudo
Eline sağlık @Atasoy , benim de ne zaman aklımda vardı bundan bir tane yapmak.
Yer kaplamaması için konserve kutusunu diklemesine 2, 3 hatta 4 parçaya bölüp,
hazır satılanlar gibi birbirine geçmeli hale getirebilirsek çok güzel bir ürün elde edilebilir. :harika:

@GagarinlerinYuri

Üst çemberdeki kesikleri küçük yapmak gerekiyor. Ben biraz büyuk yapmisim. Bu sebebden çok ağırlık taşimaz.
Sizin fikriniz de güzel deneyecegim.
@Özcan
Hocam Yetenekli arkadaşlar bir el atsin.

Kanka bunu çantana koyarsan çantandan olursun demedi deme. Alkol ocagi yapsana B.İ.M ays ti kutusundan mis gibi ufacik ve hafif
20181116_183423.jpg

@mariokaldato

Alkole hayır :) Hanim dan zor izin aliyoruz zaten :)
Kömurde demlenmiş çay gibisi yok hocam.
Kendi çantama koymuyorum arkadaşlarin çantasina atiyorum :)

Çok güzel olmuş :) Benimde konserve kutusundan yaptığım bir tane var. Evde yapıp, sonra balkonda iş görüyor mu acaba diye denemiştim. Baktım ki iş görüyor, daha taşınabilir olsun diye katlanır olanlarından yapmaya karar verdim. Eski Pc kasasından kesip , yapmayı planlıyordum. Şablon vs çıkardım ancak sonra kendi huyumu bildiğimden ( Astarı yüzünden pahalıya çıkarırdım ) gidip , sipariş ile hazır olanlarından aldım.
Bir kaç kampta kullandım ve gayet memnunum. Katlandığında , çantaya çok kolay sığacak , kılıfı olur ise etrafı çok kirletmeyecek bir yapısı var. Bulduğunuz az miktarda odunu , yemek ve su ısıtmak için , gayet efektif kullanabileceğiniz ocaklar. Ben de ateşi çok seviyorum , o yüzden bu ocağı , kamp yapacak isem, mutlaka yanımda taşıyacağım. Uzun turlarda , diğer ocakların yanında , size alternatif olarak yanınızda taşıyabilirsiniz. 3-4 kampta ,yarı fiyatını kartuş gaz parasından çıkarmış durumdadır. Yerli üretim olanlar var , yurt dışından da alabileceğiniz modeller var.
25993287_10155154531638017_1144839184_o.jpg26037372_10155154531563017_1659144780_o.jpgDSC06869.JPGDSC06870.JPG

Geri