Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Konuda cevap yazma engeli

Burak Uğurlu

Forum Bağımlısı
Tepki
3.928
İsim
Burak Uğurlu
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba, dün akşam fark ettim ki fırsat reyonu adlı konuda cevap yazma izniniz yoktur diyor.

Fark edince avatarının yanında "yönetici" yazan bir üyeye özelden sordum nedenini. Cevaben kendisinin bilgisi olmadığını ve @Admin ile görüşebileceğimi iletti.

Hemen ardından @Admin e bir özel mesaj attım. Herhangi bir dönüş henüz almadım.

Ilgili konuda yazdığım son mesaj ise silinmiş. Bana herhangi bir bildirim de gelmedi durumla ilgili.

Silinen mesajımın içeriği de şuydu;

Bir üst mesajda belirtilen reflektörlü yelek ile ilgili, "bu ucuz olanı ben de almıştım, arkası dikişli gelmiyor dikkat edin yoksa kendiniz dikmek zorunda kalırsınız, giyerken karışıyor çok ve yelek giymeye çalışan balotelli gibi oluyor insan." demiştim.

Şimdi bunun engellenme sebebi nedir onu anlamadım ilk olarak. Her fırsat gibi gözüken şeyin fırsat olamayabileceği konusunda forumdaki insanları uyarmanın neresi engellenmeyi gerektiriyor.

Lütfen bana biri bunu açıklasın..

Herkese iyi forumlar.

Scudo
Sebebi o konuya normal mesaj atmak. O konuda sadece fırsat gördüğünüz ürünlerin linkini vs paylaşmaya izin var. Bir başkasının paylaştığı ürüne yorum vb şeyler yazınca konuya yazma hakkınız elden gidiyor. Geçtiğimiz ay bende aynı hatayı yaptım birkaç günlüğüne konuya yazamadım, sonra yeniden yazma hakkı iade edildi.

Bende anlam veremediğim şekilde *Fırsat Reyonu* konusundan uzaklaştırılmışım. Ne yaptım da konu da mesaj yazma engeli yedim bilmiyorum. Epey uzun zamandır böyle lakin kafaya takmadığım için kurcalamadım ki böyle bir konu açılması iyi olmuş.

Adamına göre muamele yapılıyor benim gördüğüm o. Şu an ben de yanıt engelliyim fırsat reyonundan. Sebebi başkasının paylaşımına yorum yapmak evet ama aynı zamanda linkte paylaşmıştım. Buna rağmen mesajım silindi ve engellendim. Ayrıca forumun kutsalı o konu.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
yöneticilerin öle terbiyesizlik yapacaklarını düşünmüyorum

İşin ilginci benim
Iyi de paylaşılan ürünün bir dezavantajı var ise bunu yazmak da bir nevi bilgi edinme fırsatıdır.

Akla yatkın gelmedi bana..

Özel mesajla uyarmanız gerekiyor. Bir de, ürünü ben paylaştım, kendime de aldım ve dikişli geldi. Kullanıyorum ve memnunum. İhtiyacı olanların da almasına engel oldunuz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
İşin ilginci benim

Özel mesajla uyarmanız gerekiyor. Bir de, ürünü ben paylaştım, kendime de aldım ve dikişli geldi. Kullanıyorum ve memnunum. İhtiyacı olanların da almasına engel oldunuz.
Yalan beyanda bulunmadım, bana dikişsiz geldi. Farklı bir durum varsa mesajımı alıntılayarak "bende böyle bir durum yok" diyebilirsiniz. Alırken emin olun demek istedim. Gayet makul bir yorumdu.

Dikişli geldikten sonra bunu demek kolay, ya dikişsiz gelseydi o zamanda ihtiyacı olanları engellediniz diyecek miydiniz. Ya da size "insanları dandik mala yönlendirdiniz" mi denmesini yeğlerdiniz.

Adı üzerinde yorum. Kullanıcılar kendi deneyimleri ini paylaşacak, okuyanlar da sentez yapıp kendi kararını verecek.

Suçlayıcı konuşmanız yersiz olmuş anlayacağınız..
Paylaşılan ürün hakkında yorumunuz varsa şu sayfayı kullanmanız gerekiyor.
Aslında bu da bir angarya, "fırsat reyonu" konusunda bir ürün görüp, dönüp "fırsat reyonu inceleme" konusunu açıp, orada o ürün için yapılmış yorum var mı diye bakmak.

Fırsat reyonu konusu reklam sayfası değil. İnsanlar uygun gördüğü şeyleri yazıp paylaşsın diye var. Çekincesi olan altına işi muhabbete dökmeden bilgilendirme yapabilmeli diye düşünüyorum.

3 günde bir "decathlonda kargo bedava" yazısını görmekten gına geldi mesela. Ama yazılacak ki görmeyen duymayan bilgilensin. Sepeti dolu olan o gün siparişi versin.

Neyse amacım konuyu sulandırmak değil. Tek derdim hiç bir uyarı yapılmadan "cevap yazma engeli" koyulması. Bari engel koyulduğunda kullanıcıya bir bildirim geldin. 2023 yılındayız, yazılımsal bir detay sadece çok basit. "arkadaşım bunu bunu yaptığın için şu kadar süre ine cevap yazma iznin kaldırıldı" nokta. Çok mu zor.

Yalan beyanda bulunmadım, bana dikişsiz geldi. Farklı bir durum varsa mesajımı alıntılayarak "bende böyle bir durum yok" diyebilirsiniz. Alırken emin olun demek istedim. Gayet makul bir yorumdu.

Dikişli geldikten sonra bunu demek kolay, ya dikişsiz gelseydi o zamanda ihtiyacı olanları engellediniz diyecek miydiniz. Ya da size "insanları dandik mala yönlendirdiniz" mi denmesini yeğlerdiniz.

Adı üzerinde yorum. Kullanıcılar kendi deneyimleri ini paylaşacak, okuyanlar da sentez yapıp kendi kararını verecek.

Suçlayıcı konuşmanız yersiz olmuş anlayacağınız..

Ben o konuya yorum yapılmaması gerektiğini bilen biriyim. O yüzden ürün bana ulaşınca konuya cevap yazmadım. Siz ise size defolu gelen ürünü iade ya da değişime göndermek yerine ürünlerin böyle gönderildiğini yazıp taliplilere engel oldunuz. Yalancı imasında bulunduysam özür dilerim. Kastettiğim o değildi. Uygun fiyatlı bir ürünü almayı düşüneceklere de engel olduğunuz da bir gerçek. Bana dikişsiz gelseydi şahsen uğraşmaz iade ederdim. Birçok kişi bunu düşünerek sipariş etmemiştir.

Ben o konuya yorum yapılmaması gerektiğini bilen biriyim. Siz ise size defolu gelen ürünü iade ya da değişime göndermek yerine ürünlerin böyle gönderildiğini yazıp taliplilere engel oldunuz. Anlatmak istediğim bu.
Sizin yorum yapılmaması gerektiğini bilmeniz sizin için bir artı ama benim bilmiyor olmam bir eksi değil. Ha bugun öğrendiğimde yazmaya inat edersem tamamdır o başka.

Ayrıca ben ürünün defolu olduğunu düşünmedim açıkçası. Maliyeti indirmek adına o dikişi atmadıklarını düşündüm.

İnsanları engellediğimi düşünüyorsanız buyurun daha uyguna aynı ürün paylaşayım, günah çıkarmış olayım bari.

Screenshot_20230127_183139_com.pttem.epttavm.jpg

(link)
Ben o konuya yorum yapılmaması gerektiğini bilen biriyim. O yüzden ürün bana ulaşınca konuya cevap yazmadım. Siz ise size defolu gelen ürünü iade ya da değişime göndermek yerine ürünlerin böyle gönderildiğini yazıp taliplilere engel oldunuz. Yalancı imasında bulunduysam özür dilerim. Kastettiğim o değildi. Uygun fiyatlı bir ürünü almayı düşüneceklere de engel olduğunuz da bir gerçek. Bana dikişsiz gelseydi şahsen uğraşmaz iade ederdim. Birçok kişi bunu düşünerek sipariş etmemiştir.
Ben de dikişsiz beklemedim tabi ama 100₺ altındaki ürünleri iade etme ve yenisinin istenmesi sürecine girmiyorum otomatik olarak. Hiç uğraşmıyorum. Tabi bir şekilde sorunu giderip kullanabilecek isem bu durum geçerli.

Yoksa 25mm çapında sele borusu sipariş ettim geçen yıl, gelen sele borusu 25.4mm idi, üşenmedim iade etmiştim.

Neyse ben anladım durumu. Konu benim için kapanmıştır. Saçma da gelse bazı kurallara uymak gerekir. Yapacak bir şey yok.

Herkese iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Geçen sene benzin ve otomobil fiyatlarının deli gibi fırladığı zamanda "sahibinden çok ucuza" diye aşağıdakini paylaşmıştım. Gerçekten müthiş bir fırsattı ama fırsat olarak görülmeyince konudan uzaklaştırıldım.
at-arabasi_88682.jpg

Daha sonra af geldi konuya alındım. Galiba dedim yönetim ile fırsattan anladığımız başka şeyler diye düşündüm ve Trek Madone 220 binden 200 bine düşmüş,müthiş fırsat dedim ve bu fırsat daha bi fırsat gibi kabul gördü. :ssrtcbya: Konuda kalabildim.

Allahtan prensip olarak kimseye su ürün iyi onu alin diye öneride bulunmuyorum.

Neden mi......?

Ben su ürünü alin cok iyi ve ucuz derim....
sonra birisi alir ve cok begenir, bana dua eder.
Bir baskasida benim önerim üzerine alir ve ürün bozuk yirtik vs. cikar yani begenmez ve bana bedua eder.

Neme lazim kim ne alirsa alisin, böylece kul hakkinada girmis olmam.

Son düzenleme:
Söz konusu başlığa girince sağ at köşede uyarı çıkıyor, yeterince açık değil mi?

300062 dosyayı görüntüle
Malesef bu uyarı o konuya her girildiğinde çıkmıyor. Bu nedenle birçok kişi uyarıyı görmediği için hataya düşebiliyor. Yönetim uyarıyı sabit yapma imkanı varsa bence sabitlemeli.

Söz konusu başlığa girince sağ at köşede uyarı çıkıyor, yeterince açık değil mi?

300062 dosyayı görüntüle
Siz yazınca tekrar baktım, hayır konuya girince uyarı falan çıkmıyor. Belki masaüstü modunda çıkıyor olabilir. Foruma bugune kadar hiç bilgisayardan girmedim. Telefonda da böyle bir uyarı görmedim. Demek ki yeterince açık bir uyarı değilmiş. Görülmediği için.
Arkadaş ne meraklısınız milletin ağzına terlikle vurmaya.

Biri çıkar alacak olanı engelledin, diğeri çıkar yeterince açık değil mi.

Yahu sizce öyle bir uyarı gören bir daimi kullanıcı bile bile ihlal yapar mı? Geri zekalı mıyız biz.
Ayrıca daha önce de fırsat reyonu konusunda bir ürünün altına "ben de kullandım çok iyi bir ürün" diye mesaj atmıştım. BİLMEDİĞİM için yorum yazmama kuralını, o zaman engel yememiştim. Şimdi aklıma geldi. Sanırım negatif yorum yapınca engel koyuluyor. Ya da her neyse.

Siz yazınca tekrar baktım, hayır konuya girince uyarı falan çıkmıyor. Belki masaüstü modunda çıkıyor olabilir. Foruma bugune kadar hiç bilgisayardan girmedim. Telefonda da böyle bir uyarı görmedim. Demek ki yeterince açık bir uyarı değilmiş. Görülmediği için.
Arkadaş ne meraklısınız milletin ağzına terlikle vurmaya.

Biri çıkar alacak olanı engelledin, diğeri çıkar yeterince açık değil mi.

Yahu sizce öyle bir uyarı gören bir daimi kullanıcı bile bile ihlal yapar mı? Geri zekalı mıyız biz.
Ayrıca daha önce de fırsat reyonu konusunda bir ürünün altına "ben de kullandım çok iyi bir ürün" diye mesaj atmıştım. BİLMEDİĞİM için yorum yazmama kuralını, o zaman engel yememiştim. Şimdi aklıma geldi. Sanırım negatif yorum yapınca engel koyuluyor. Ya da her neyse.
Telefon yada masa üstü farketmiyor. Uyarı her zaman çıkmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Hatırladığım kadarıyla uyarı ilk girişte ve kullanıcı girdi-çıktı yapınca (logout-login) görüntüleniyor.
Kullanıcı çarpıyı tıklarsa tekrar açılmıyor ama çarpıya basmadığı müddetçe her başlığı ziyaretinde görünüyor.
@Admin daha doyurucu bilgi verebilir :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Hatırladığım kadarıyla uyarı ilk girişte ve kullanıcı girdi-çıktı yapınca (logout-login) görüntüleniyor.
Kullanıcı çarpıyı tıklarsa tekrar açılmıyor ama çarpıya basmadığı müddetçe her başlığı ziyaretinde görünüyor.
@Admin daha doyurucu bilgi verebilir :)
Perşembe akşamı 22:00 da @Admin e attığım özel mesaja dahi cevap gelmedi...

3 yıl önce üye olunca her konudaki bildirimleri hatmetmeden çarpıya bastığım için ben suçluyum.

Bu kadar önemli ise çarpı vs değil direkt iğnelenmiş bildirim olmalıydı.

Cevap yazma engeli uygularken bildirim yollayıp "bu sebeple bunu yapıyoruz" denmesi gerekirsi.

Geri