Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Konya, Eskişehir, İzmir ve belki İstanbul için bir proje fikrim var!

Tepki
22
İsim
Harun
Öncelikle şunu söylemek istiyorum.Proje hakkında fazla detay vermek istemiyorum.Ama ana başlık olarak şunu söyleyebilirim ki konu bisiklet park etme ile ilgili.Özellikle bisikletlerin çoğunlukla kullanılan yerlerde hedef alarak düşündüm.

Bu forumdaki çoğu kişi bisikleti farklı amaçlarla kullanıyor.Gezmek,işe gitmek,hobi ya da profesyonel.Ama yurt dışındaki bisiklet kullanımlarına göre baya bir gerideyiz.Bunun düşük olmasının bir sürü parametreleri olabilir ancak Türkiye için düşünürsek güvenlik konusu ve bisiklet yolu daha ön planda.

Bisiklet yollarına canlandıra bilecek ve insanları bisiklet kullanmaya itecek bir telefon uygulaması fikrim var.Belki benzeri bir uygulama vardır ama herhangi bir araştırma yapmadım.

Fikrim kabaca şöyle:

Yapılan telefon uygulaması sayesinde park edilecek yere park etmek.Tabi bunun için özel bir mekanizma olması gerekiyor.Ama sadece telefondan bunu kontrol edeceğiz.Böylelikle bisiklet koruma telini koparma gibi ya da terettüte düşme şansını ortadan kaldıracak.Her hangi bir bisikleti zorlama olayında telefona direk uyarı olarak bir bildirim gelecek.

Park edeceğimiz yerin mekanizması manyatik bir koruma olarak düşündüm.Yere sabitlenecek ve bisikleti oraya yerleştiricez ve sadece telefonunuzdan açılabilecek.

Tabi bunun için diğer önemli bir husus ise bu bölgelerde bisiklet kullanım oranı.

Yorumlarınızı ve düşünceleriniz bekliyorum.Saygılarımla.

+1

+1

Scudo
@harunbas141 Düşünce güzel ama şöyle bir şey yapılmış zaten ;
(link)

Bir de şunlar var ;
(link)

O aletin güvenliğinide sağlamak lazım .

@mfmayliba bahsettiğimiz alet yere monte edilecek zaten.
@Emre Yönlüer o takip cihazları çok pahallı ve fazla kullanan olduğunu zannetmiyorum.Ayrıca pratik olmadığını düşünüyorum.
Benim bahsettiğim proje ise daha pratik olacağını düşünüyorum.
Türk Telekom'un takip programı ise daha çok lojistik firmalar için kullanılıyor.Bisiklet için değil.Onlarda bir sürü parametreler var.Oysaki benim düşüneceğim şey sadece bisiklet ile ilgili.

+1

+1

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
youtube da bu çözümle ilgili ürünler var. bir araştırın.

@zlatan_1903 valla arduino almak lazım 60 tl programı yapmak bedava birde o park sistemini yapmak lazım onun için bir araştırma yapmadım fizik bilgisi lazım biraz :D

@mehmetlevent internette evet var benim gördüklerim maliyeti yüksek baya.

İzmir de bisim diye bisiklet kiralama sistemi var. İstanbulda da varmış galiba. Park etmek için bisikletin önünde bi çıkıntı var, demir levha gibi. Onu park yerine sokuyorsun. Onun gibi bir sistem yapılabilir aslında. Sizin düşünceniz de bunun gibü bir şey mi bilemiyorum.

Geri