@Punctum Zaten topu da hayvanseverlere atmışlar. Kendilerine kalsa neler neler yapacaklar da ah bu hayvanseverler.![]()
Yani bu bir bahane değil, öyle mi hocam? O zaman fena. İyi niyetle de olsa soruna kalıcı bir çözümün önüne geçiliyor demektir.Yok hocam pek öyle değil gerçekten...ciddi anlamda hayvansever (ben hayvan sevici diyorum ya neyse) baskısı altındalar. Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürüyle uzun bir görüşme yaptım. Anlattıklarına şaşarsınız. Gerçi ben yaşadıklarımdan sonra şaşırmıyorum artık bu hikayelere...
Yani bu bir bahane değil, öyle mi hocam? O zaman fena. İyi niyetle de olsa soruna kalıcı bir çözümün önüne geçiliyor demektir.
Vallahi çok haklısınız ya hayvan seviciler yüzünden doya doya öldüremiyoruz şu hayvanları. Bırakın kardeşim insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale etmeyi.Maalesef durum bu...
Kalıcı çözümün önünde başta yasal düzenlemenin yetersizliği/belirsizliği olmak üzere, hem kamu otoritesinin sokak/sahipsiz hayvan sorununa gayriciddi yaklaşımı ve hem de hayvan sevicilerin meseleyi tamamen ajite eden tutumları nedeniyle aşılması çok zor engeller bulunuyor.
Meseleyi öncelikle "genel hayvan hakları" bağlamından ayırt edip, sosyal yaşamı tahrip eden bu sokak köpeklerinin verdiği zararı kabullenerek çözebiliriz. Ama maalesef hayvan sevicilerin akıl almaz tutuculukları, saldırganlıkları, kamu otoritesini baskı altına almaları ve konuyu tam bir duygusal dezenformasyona dönüştürmeleri nedeniyle yol alamıyoruz.
Ve yine maalesef ki, sorun katlanarak büyüyor ve çözümü de katlanarak daha radikal kararlar almayı gerektiriyor...
Yok hocam pek öyle değil gerçekten...ciddi anlamda hayvansever (ben hayvan sevici diyorum ya neyse) baskısı altındalar. Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürüyle uzun bir görüşme yaptım. Anlattıklarına şaşarsınız. Gerçi ben yaşadıklarımdan sonra şaşırmıyorum artık bu hikayelere...
Belediyelerin çoğu hem mevcut yasanın belirsizliği, hem hayvan sevicilerin baskısı, hem de artık sokak hayvanı sayısının kontrol edilebilir sınırların ötesine geçmesi nedeniyle bu işi tamamen kendi haline bırakmış durumdalar. Size verdikleri yanıtlarda olduğu gibi kısırlaştırma, toplama, barınakta korumaya alma vs. yaptıkları falan yok. Barınağa aldıkları hayvanları ertesi gün gelip ellerinden alıyor şirret hayvan seviciler. Onlar da artık bıkmış bu durumdan. Hani polisin hırsızı yakalayıp, hakimin aynı gün salıvermesi gibi bir ortam var artık sokaklarda. Polis de bırakmış hırsız kovalamayı. Acı ama yaşadığımız gerçek bu...
Bu arada...
Sokak köpeklerinin insanları ısırmasının haber değerinin kalmadığını epeydir biliyorduk da, meğer araçlarımızı yemeleri de normal karşılanıyormuş artık...
Böyle de bir hasar kalemi olduğunu yaşayarak öğrenmiş olduk iyi mi...218533 dosyayı görüntüle
Şimdi bizim mahallede sokaklarda köpekleri besleyen yardımsever dostlarımızdan, şu hasarın tamiri için de bir el vermelerini bekliyorum günlerdir...![]()
Hayvansever olduğunu iddia eden birçok deli var. Bu delilerin yüzünden zor durumda olan hayvanları sahiplendiremiyoruz, türlü hakaretlere maruz kalıyoruz, dijital ortamda linç ediliyoruz. Ben ve ailem adına konuşuyorum... Bunların çoğu kafayı yemiş insanlar ama aralarında çok iyileri de var. Hayvansever olduklarını iddia eden o deliler yüzünden de deli olmayan, iyi şeyler yapmaya çalışan hayvanseverler doğal olarak tepki görüyorlar. Kendi adıma konuşayım, hayvansever olmama rağmen o delilerden nefret ediyorum. Deli olanla olmayanı ayırmak gerekiyor öncelikle. Deli olmayan hayvanseverler -bir kısmı o şirret dedikleriniz- de gidiyorlar hayvanları besliyorlar, yeri geliyor barınaklardan hayvanları topluyorlar, şehir dışına atılıp eziyet görenlere, tecavüz edilenlere yardım ediyorlar, kanallara düşmüş yavruları topluyorlar, onları tedavi ettiriyorlar vs. Barınaklar hayvanların yaşamalarına uygun yerler değil. Hayvanseverler barınakta kötü durumda bir köpek gördüklerinde onu oradan kurtarmak istiyorlar tabii ki. Gecenin bir vakti İmrahor'a gidip kanallara düşmüş köpek yavrularını toplayan kadın hayvanseverler tanıyorum. Spor yapıyorum, kendimi de çok iyi koruyabilirim ama ben bile tek başına gece vakti İmrahor'a gitmeye çekiniyorum. Nereden kimin çıkacağı belli olmaz. Dolayısıyla böyle insanlar bizlerden biraz daha sert ya da sizin deyiminizle şirret olabiliyorlar. Onlara da kızamıyorum. Onlar olmasa bu hayvanlar ne yaparlardı kim bilir? Arabanıza gelecek olursak... Kapalı otoparkınız yoksa diğer insanlar gibi arabanızı maalesef dışarı koymak zorundasınız. Arabanızın tamponunu köpekler ısırmasa da dışarıda aracınıza başka bir araç gelip vurabilir, güneş yanığı olur, üzerine saksı düşer, kuş pisler -ki kuş dışkısı asidiktir, boyaya zarar verir- tinercinin biri gelir çizer, komşu silecekleri kaldırır, lastiğini indirir, mahallenin şakacı gençleri arabanın egzozuna patates tıkar, benzin deposuna şeker döker, içine işeyebilirler, arabanız çalınabilir, vs vs vs... Bunlar olağan durumlardır, sigortanız karşılayacaktır bu masrafları ama yardıma muhtaç bir köpeği tedavi ettirdiğinizde kimse size para ödemez. Bazı veterinerler sokak hayvanları için az ücret alıyorlar, bazıları para bile almıyor ama bazı fırsatçılar çok büyük paralar isteyebiliyorlar. Ayda 30-35 bin TL masrafı cebinden ödeyerek sokak hayvanlarına bakan, onlara yardım eden tanıdıklarım var. İşin içine vicdan girince paranın önemi kalmıyor. Aracınızın masrafını sigorta şirketinize havale edin ya da yıllık hasarsızlık indirimini düşünüyorsanız kendiniz yaptırın ya da hiç yaptırmayın, muhtemelen o köpekler bir daha kemireceklerdir. Arabayı satacağınız zaman yaptırır satarsınız. Size akıl vermek için yazmadım bu kadar cümleyi. Topluma, "bizleri ısırdıkları, korkuttukları yetmezmiş gibi artık arabalara da zarar veriyorlar, şehirlerde olmamalılar" gibi bir mesajın gitmesini istemiyorum. Yoksa, köpekleri gördüğünde tekme atan, vicdan yoksunu bir topluma dönüşeceğiz.
Vallahi çok haklısınız ya hayvan seviciler yüzünden doya doya öldüremiyoruz şu hayvanları. Bırakın kardeşim insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale etmeyi.
verecek cevabı yok tabi, neyse bari utanmayı biliyormuş..😊niye ısırdın beni dedim kafasını öne eğiyor![]()
Cumartesi günü bende Uludağ Üni içinden geçtim. ucuz atlatmışım anlaşılan.