Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Alberto

Bi formda okumuştum bi zamanlar aleti aldıktan sonra durduk yere saldırmayan yatan bir köpekte denemiş arkadaşın biri ama hüseyin bolt rakibim olamazdı tuşa bastıktan sonra :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Bende elektro şok sesi çıkartan cihazdan almayı düşünüyodum yazıları okuduktan sonra vazgeçtim. Bir arkadaşın dediği gibi belgeseldeki adamda aynı şekilde yaklaşıyor. Ufak hişt pişt sesleriyle köpeklere patron benim diyordu. Tabi bunları kendine güvenerek söylemek önemli :)

köpekleri yaramaz çocuklar gibi düşünün. sevin sevindirin :harika:

@Tasogare
bu yazınızı okuyunca bazı insan türlerinin psikolojisinin ne kadar da köpeklere benzediğini düşündüm :D

@Alberto

Bende bir tane vardı fakat işe yaradığından şüpheliyim. Sakin 2 köpek üzerinde denedim (Tabi duran araç içinde korunaklı iken :)). Sessiz sakin oturan köpek bir anda bana doğru saldırma eğilimine girdi (tam tersi etki). Onun için kullanılmayan eşyalar bölümüne gönderdim. Şimdiki yöntemim hiç istifimi bozmadan kaskımı gözlüğümü çıkarıp benim insan olduğuma inandırıp :) bisikletten inerek ve bisikleti siper edip aralarından geçmek. Bir de duramayacak bir şekilde hızlı seyir halinde iken habersiz birden sağdan soldan peydah olanlara da öyle bir bağırmak ki (neredeyse gök gürültüsü gibi :) ) köpeklerin dikkatleri dağılıyor ve bir an tereddüte düşüyorlar. Hatta bazıları kuyruklarını arkasına sıkıştırıp 180 derece gerisin geri kaçmaya başlıyor.

Hocam ben Davraz a giderken köylerin icinden geciyorduk, 3 tane coban kopegi kocaman baslarinda coban da yoktu, ilerde de sürü vardi, bunlar bizi bi kovalamaya basladi ben döndüm bayir assa hemen de hissettim bacagimda agzini kopegin. Suruyu korumak icin saldirdilar muhtemelen anlarim bunu da cobanin orda olmayisina anlam veremem, kocaman 3 kopek daldimi parcalarlar adami valla

Bence başlık yanlış olmuş.Köpek kovalayınca değil köpek görünce kaçmamak lazım. ;)

@Fırat Y.
evet ne yazık ki :) şimdi siz söyleyince bende farkettim

@muratturan2121 ben genelde köpekleri gördüğümde kovalama modunla oluyorlar :D

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
Kamuspotu uyarısı: Abiler ve Arkadaşlar lütfen linç etmeyin; farklı bir pencereden bakanları da dinleyelim :)

Ben kapitalist bir bakış açısı ile sahipsiz köpekleri toplayıp, bakımının yapılıp, beslenip Çin'e ihraç edelim diye bir öneri getirmek isterim. :)

• Beğen
Ya bu nasıl iştir.Ben neredeyse 20 yıldır köpeklerden hep uzak durabilmişimdir ama birkaç defa insanlarla berabet geçme eğiliminde oldum.Şapka bere ne varsada çıkardım.Üzerim başım düzgün hatta takım elbise falan.O insanların arasından bana havladı itler :)

Adamlar bisikletten iniyor birşey yapmıyor.Ya iyide benimkilerin derdi bisikletle değilki benimle :)

Hele hele öyle köy ortamı gibi yerlerde hayatta işim olmaz zaten.Benim bahsettigim bildiğin şehiriçi.Şimdi yazlığa geçeceğim Tekirdağ.Plajla arası 1 km. Derdim bu yani.

Köpek büyürken nasıl davranılırsa öyle şekillenir karakteri. Bunun yanında sahip olduğu iç güdüler davranıslarını tetikler. Şehir içinde saldıran köpek sahibi mutlu oldugunu sanar veya sokak köpeğidir bu yüzden kendini koruma içgüdüsü ile saldırır. 2 tane köpeğim oldu yaşladılar öldüler hiç bir zaman gereksiz saldırıları olmadı. Benden ziyade babamdan aldıkları eğitimden dolayı koruma köpeği olarak belli bir alanı koruyorlardı. Kendi alanları dışında gayet uysallardı.

Ben tedirgin oluyorum yoldan gecerken sahipsiz 2-3 köpek görürsem, bu yüzden ultrasonik dalgalar yayan o köpek kovuculardan aldım sadece 1 kere kullandım. Moda sahilde 4 köpek 2 bayanı tedirgin etmisti, kovalamak yerine aleti denedim, afalladılar kafa salladılar sonra kactılar. Durduk yere sokakta ki hayvana kullanmanın bir olur yanı yok.

Videolarda ki kişilere gercekten helal olsun 20-30 köpek etrafımı sarsa paniklerim. Şansımıza İstanbul içi köpeklerden pek bir zarar gelecegini zannetmiyorum, şehir dışında dikkat etmek lazım.

yokuş aşağı ortalama 50 km hızla inerken bi tanesi aniden fırladı. havlayarak sağ taraftan koşarak yaklaşıyor. ama mesafeyi ayarlamayınca alüminyum pedal sürttü. birden ciyaklayamaya başladı. sonra ne oldu bilmiyorum. :)

• Beğen
Şahsen ben de korkuyorum hiç kovalamadı beni ama bi grupla sürerken bi arkadaşı kovalamıştı tecrübeli abilerden biri üstüne sürüp bağırmaya başlayıncaysa korkup kaçtı ama ben yine de şu elektroşoklardan taşıyorum yanımda her türlü tehlikeye karşı

Yaptığım turlar köy ve mezralarıda kapsıyor..
Kaçmayalım sevelim öylemi???

Muhtemelen sizlere 4-5 kangal bir arada yanında promosyon olarak malaklı,karakafa gibi azman köpekler denk gelmiyor..Bu azmanları ne korkutabilirsin nede caydırabilirsin.Sakinliktende anlamaz direk atak yapar.

Sevilecek köpek birde kaçılacak yada uzak durulacak köpek var..
Fino,karabaş tazı köpeklere sakin ol kızım oğlum dersiniz ama 60 kglik Kangala afedersin g.t yemez..

Teoriyi videoları geçin arkadaşlar.
O vatandaşlara denk gelen dostlar saydığım türlerden değil..
Köpek sevme gönüllüsü var ise benimle tura gelebilir ve pratik yapabilir sonra buradan yaşadıklarını paylaşabilir:D

@Candan Biberci aayyynen öyle sana katılıyorum. oturup sevecekmişiz. hayvan bu sağı solu belli olmaz bazı köpeklerin gerçekten ısırma niyeti yok ama. bazıları ısırmak için atak yapıyor. siz hayvanın niyetini bilemessiniz. gereksiz yere kendinizi tehlikeye atmış olursunuz.ısırmaz diyorsunuz ama ısırma riskide var ısırırsa ne yapacaksınız. hayvanlar içgüdüsel olarak bu araçları tehlike olarak algılıyor. o yüzden saldırıyor. ve gerçekten kendini tehlikede hissederse gözünün yaşına bakmaz. o yüzden bazı yerlerde akılcı davranmak lazım.

@chnkrmz
Kangala denk gelirsen bisküvi vermeyi deneme sakın :D
Yanında bonfile varsa iyi olur yoksa potansiyel bonfile sen olursun:D
Yakında ağaç varsa ona ona çıkmanı tavsiye ederim sakın kaçmayı deneme :D

Nasıl ki her insan her olay karşısında aynı tepkiyi vermiyorsa hayvanlar da aynı şekilde aynı tepkileri vermez. Burada genelleme yaparak fikir vermeyi doğru bulmuyorum keza forumu takip eden yaşları küçük sayılabilecek kardeşlerimiz de mevcut. Çok değil bir sene evvel K9 olarak anılan 3 köpeğin güvenlik görevlisini şah damarından ısırıp öldürdüğünü unutmayalım. Verilecek tepki o an bulunulan duruma göre değişir. Yani konuyla ilgili tek doğru yoktur.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri