Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
Konu hakkında yorumum,

Sadece bisiklete binen sürücüler olarak hepimizin yapması gereken köpekleri pardon dostlarımızı biraz anlamaya çalışmak bir nebze daha faydalı olacaktır.

Her köpek yukarıdaki bir kaç arkadaşımında söylediği gibi, bulunduğu mekanı İç güdüsel koruma altına almaya çalışır yani birer bekçidir ve alanı dışına kadar araba,çöp kamyonu ve biz bisiklet sürücülerini güzelce kovalar ve geriye göğüsleri kabartarak dönerler.:D

Kovalamazlar ise sahipleri tarafından fırçayı yerler.Tekme ile veya sopa ile vurma vb... Çok şahit oldum.

Ben dağ bisikleti yarışcısıyım ve Türkiye'nin farklı illerini köy,asfalt yollarını gezmiş , köpeklerle ilgili bir kovalama veya merhabalaşma deneyimine sahip biri olarak. :D

Dostlarımızın davranışları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmaya çalışın..:in:

Dönen tekerlere deli olduklarını net olarak söyleyebilirim..:D

Beslediğim köpekler dahil yanlarında bisiklete bindiğimde havlamadan, kovalamadan duramıyorlar..:D

Dikkat edilmesi gereken köpekler, fabrika ve kırsal kesimdeki iri köpekler..

Israrla havlayan saldırkan köpeklere bağırarak karşı çıkışmak, onları sinirlendirebilir.:rolleyes:

Eğer kuyruğunu bacaklarının arasına alan, sessiz ve size doğru koşan bir köpek görürseniz, esas saldırı o zaman olacaktır.:eek:

Diğer arkadaşların anlattığı gibi en iyi çözüm, kalkan pozisyonu..:D

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
önemli olan soğukkanlılığı korumak, özellikle şehir için de trafikte köpekler kovalıyorsa. sabiha gökçen yolundaki köpeklerden örnek vereyim. köpekten kaçayım diye otobanın ortasına manevra yaparsanız köpeğin açacağı sorundan daha fazla sorunla karşılaşabilirsiniz. ayrıca köpekten ne kadar uzakğa sağa sola manevra yaparsanız o da peşinizden geliyor.

ben yolun boş tarafına değilde trafikte sağa yanaşarak (trafikte sağdan gittiğim için sağım da bulunan köpekler koşuyor genelde) köpeğin koşu alanını daraltmaya çalışıyorum.

Sakin olmak, işe yaramıyorsa bağırarak üstlerine yürümek genelde işe yarar tabi ama biber gazı veya dazer cihazı şart. Tenha yerlerde 5-6 köpek toplanınca çok saldırgan olur.

Sakın köpeklere bağırmayın. Peşinize takılan köpek sayısı 1'den 4-5'e kadar çıkabiliyor. Bir de en iyi yöntemlerden biri köpeğin üstüne dengeli ama ani bir manevra yapıp geri düzeltmek. Hem hızını azaltıyor hem de kaçmaya çalışıyor.

@Mehmet_Gürsoylu

Dururken yapmıyoruz, saldırınca yapıyoruz. O zaman bırakalım şehirde kaplanlar da dolaşsın.

Havlayanından degilde haylamayandan korkmak lazım birazda.

Eğer soğukkanlıysanız sürmeye devam edin. Genelde köpekler yolunuzu kesmez, siz geçtikten sonra havlayıp kovalamaya başlar. Bundaki amaç da bellidir, olabildiğince kısa sürede sizi kendi alanından uzaklaştırmak.
E durup yürürseniz hayvan siz uzaklaşana kadar havlamaya devam edecek. Zaten hayvandan uzaklaşıyorsunuz

Bence asıl yanlış hareket köpek gördüğünüzde durmaktır. Hatta 2-3 kere kaza atlattım ben bu yüzden. Grupta önümde giden arkadaşlar köpek gördükleri için durdular aniden. Birinde yerler ıslaktı, zor durdum ayakta. Diğerlerinde durdum ama, ya yola değil de köpeklere bakıyor olsaydım onlar gibi. Asıl sorun durduktan sonra başlıyor. Köpek yanınızda duruyor. Havlıyor size. Yürürseniz sizinle geliyor. Bisiklete binerseniz arkanıza bakmanız gerek, bu şekilde ne kadar sürebilirsiniz.

Onun yerine durmadan basın gidin, hayvan zaten sizi istemiyor, sizin gitmenizi istiyor.

Bu yöntemde şöyel bir sorun var. Panik olup da köpek havlayınca sağa sola kırarsanız gidonu, hoş sonuçlarla karşılaşmazsınız.

@Aykut Özkurt

Senin gözüne biber gazı sıktıklarında bile ne kadar canın yanıyor birde o köpeği düşün gidip yüzünü suyla bile yıkayamayacak.Zaten köpek biber gazı sıkacağınız mesafeye kadar geldiğinde artık yapacağınız birşey yok belliki 1 saniye sonra ısıracak.Bu kadar zamandır yollardayım kaç defa köpekler havlayarak koşarak üstüme geldi hiçbirinde ne taş ne biber gazı kullanmadım.Bu nasıl bir caniliktir köpeğin gözüne biber gazı sıkmak.O köpeğin ön retinası yırtılsa yada zarar görse hayatına kör olarak devam etse içinize su serpmiş mi olacaksınız.Yazık Türkiyedeki insanların çoğunun hayvanlara karşı duygusuz olduğunu bilirdim ama bazı bisikletcilerin de bu insanlarla aynı davranışda olması beni çok üzdü.Bisikletciyim kültürlüyüm toplumun bir üyesiyim diyeceğinize önce avrupada köpeklere nasıl davranılıyor onları izleyin.Sonra kendinize kültürlü olup olmadığınızı bir daha sorun!

Mehmet seni tebrik ediyorum.. Güzel bir yazı yazmışsın.. Daha önce ki sayfalarda köpeklerin davranışları ve bizim yapmamız gerekenleri örneklemiştim..

Köpekleri biraz anlamaya ve sevmeye çalışmalısınız.

• Beğen
@Mehmet_Gürsoylu

Bence siz bu konuyu, hayvan sevgisini neredeyse bir tabu haline getirmiş gibisiniz. Veyahut bu konu hakkındaki fikriniz yeterince olgunlaşmamış. Aslında temelde haklısınız, köpeklere karşı biber gazı kullanmak uygun değil ve arkadaşın dediği gibi onları anlamaya, sevmeye çalışmalıyız.

Ancak, köpeklerin yanında biraz da insanları anlamaya çalışalım. Mesela köpeklerden çok doğal olarak sizden daha fazla korkma ihtimali olan başka bir kişinin yazdığı tek bir cümleden dolayı düşündüklerine canilik demeyelim yada kültürsüz iması yapmayalım.(Bunları yaptınız demiyorum ama yazdıklarınızın karşınızdaki tarafında böyle anlaşılma olasılığı hiç de az değil) Başka biri bir köpekle karşılaştığında sizin gibi hissetmeyebilir. Kimisi direk kaçmaya çalışır, kimisi hiç takmaz, kimisi olduğu yerde donakalır, kimisi çok daha fazla korkabilir, panik yapabilir ve köpek ısıracaksa bibergazına da başvurabilir, varsa bıçak ya da sopaya da. Sonuçta köpek saldırısı ekstrem bir durum. Saldırmadan yanında havlayınca, koşunca direk sıkılabilir demiyorum ama arkadaş saldırınca demiş zaten.

Eğer bir taraf tutacaksanız sebepleriniz, gerekçeleriniz bence daha oturmuş olmalı. Aksi taktirde bu tarz aşırı ve hakaret olarak algılanabilecek tepkiler haklı olduğunuz yerde sizi haksız durumuna düşürebilir. Hayvan+şiddet görünce ezbere karşı çıkmak yada örnek olarak veriyorum şehir+bisiklet yolu eksikliği görünce ezbere bisiklet yolu yapılmalı diye yakınmak(bazı şehirlerde gerekmeyebileceğini düşünerek söylüyorum) gibi şeyler bence gereksiz ve aslında savunduğumuz fikre zararlı tepkiler.

Son olarak söylemek istediğim. Belki size garip gelecek ama bunları doğaya ve hayvanlara değer veren biri olduğum için yazıyorum. Yapıcı bir eleştiri yapmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: Nihat Akalın
@Faruk ONGUN

Evet belki haklısınız hayvan sevgisini bir tabu haline getirmiş olabilirim.Çünkü küçüklükten beri bu şekilde gördüm benim ailemdeki hiç kimseden hayvanlara karşı bir şiddet görmedim ve göstermeyecek şekilde eğitildim.Fakat herkes benim gibi eğitilseydi zaten burda bu problem yaşanıyor da olmazdı.Ben bu sayfanın neredeyse tamamını okudum hiçbir yorumda da ''Köpekler bana saldırdı ve bacağımı ısırdı,kıyafetimi parçaladı'' gibi yazılar görmedim.Bu sadece bizim köpeklere aşırı önyargıyla yaklaşmamızdan kaynaklanan birşey.Burdaki çiftlik köpekleriyle bile onlarca kez karşı karşıya geldiğim halde hiçbiri ısırmaya yeltenecek kadar üzerime gelmedi.Yapmanız gereken şey bisikletten inip bisikleti kendinize kalkan gibi kullanarak ve bağırarak geçip gitmek.Eğer kendi güvenliğimi sağlamak için hayvanlara eziyet edeceksem(ki böyle bir durumun olma olasılığı çok az) onun yerine ısırılmayı tercih ederim.Çünkü o hayvan iç güdülerince hareket ediyor benim ise düşünme kabiliyetim var.O köpeğin beni ısıracağını gerçekten biliyorsam oraya gitmem gitsem bile o köpeğe zarar vermeyecek şekilde geçip giderim

• Beğen
Tepkiler: CandanC
mehmet kardeşim köpeklerle ilgili söylediğin herşeye %100 katılıyorum... üstüne söylenecek söz kalmadığı için de ilave yorum yapmıyorum...

(büyük de konuşmak istemiyorum... bunca yıl başıma bi'şey gelmemesi, bundan sonra gelmeyeceği anlamına da gelmiyor çünkü...

ama biraz da büyük konuşmak lazım, annem ve babam dahil tüm mahalle sakinlerini kovalayan, onlara hırlayan bi anne köpeğin bebeklerini onun yanında sevebildiysem, bunun da bi anlamı vardır diye düşünüyorum...)

• Beğen
Hayvanları severim, bir sorunum yok onlarla. Ama köpeklerin saldırmadığı kısmı biraz hikaye. Bizzat benim kardeşimi yolda yürürken kurşun gibi gelip ıssırıp kaçtığı olmuştu geçmişte. Çocukcağız neye uğradığını bile anlayamamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 5 doz kuduz aşısı olmuştu.
Kusura bakmayın ben ıssırılmayı tercih etmeyenlerdenim. Biber gazı en iyisidir derim.
Bir de, 16 yaşında insanlara eğitim, kültür vs. dersi vermeye kalkmayın, komik oluyor.

Bende bayağı önce bir bisiklet mağazsından köpek kovucu almıştım, dazer, bizim evin yanında bir köpek sürekli havlayıp rahatsız ediyordu bir süredir, bu cihaz aklıma geldi deneyim dedim hiç denememiştim, inanılmaz işe yarıyor arkadaşlar, cihazın düğmesine basmamla havlayan köpek geri çekilip kulubesine giriyor, böyle 3 kez yapmamdan sonra artık havlamayı kesti, kullanma kılavuzunda havlayan köpeklerin eğitimindede kullanılır diyor zaten, büyük olasılık saldıran köpeklerdede işe yarayabilir bana kalırsa,

bilginize...

Geri