Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
hıza göre kacamıyorsan bisikletten inip bisikleti eline almak daha iyi oluyor ben genelde öyle yapıyorum indikden sonrada ben köpeği kovalıyorum

Scudo
Dünkü yapmış olduğumuz gezide bi sürü köpekle karşılaştık...
Eymir, Gölbaşı ve odtü gezisinde...
ilkinde bayan arkadaşlarımız çok korktu die ben ve erhan arkadaşım bisikletten indik köpeklerin önünü kestik arkadaşlara eskortluk yaptık :)

diğerinde biz önde olduğumuzdan hızlandık köpekler yetişemedi ama arkada kalan arkadaşlarımız geçemiyormuş ve bir arabadan yardım almışlar araba köpeklerin önünü keserek eskortluk yapmış :D

sonuçta yaralanan yok :)

yani köpeklere zarar vermek yada herhangi bi elektronik alet kullanmak gereksiz bisikletten inin yeter yada bacaklarınıza güveniyosanız basın pedala gidin zaten peşinizi bırakıyorlar...

evet en güzenlisi o beni hergün kovalıyorlar durdugum zaman bitiyor bir keresinda saymadım ama 15 20 tane köpeğin ortasında kaldım tek başıma

Yıllardır bisikletiyle turlar yapan ve Türkiye'de adım atmadık yer bırakmayan Emekli Deniz Albayı Fikret Kaplanoğlu, köpeklerden gidon çantasında bulundurduğu kurusıkı tabancasıyla korunuyor... Marmara turumuzda Kandıra'ya doğru giderken, bir köpek saldırısında aşağıdaki fotoğrafları çekmişim... Üçüncü kare yok, çekmemişim ama zaten çekmiş olsaydım, köpekler çoktan kirişi kırdığı için üçüncü karede köpek olmayacaktı...

Bence işe yaramıştı...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/kopek/kopek1.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/kopek/kopek2.jpg

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
Süleyman Abi şu yaratıkların fotoğrafını neden koydun ya... İçim ürperdi valla. :D Otomatik olarak korku oluştu içimde. Tam bir hayvansever ve doğa severim ama bu köpekleri oldum olası sevemedim. Aman Allah çıkarmasın yoluma...:dua: :dua: :dua:

Sevgiler...

Belki ben şanslıyımdır şuana kadar karşıma çıkan hiç bir köpek bisikletten indikten sonra peşimden gelmedi...

@çağatay_çankaya
Arkadaşlar ben köpek sorununu küçükken oynadığımız patlayan mantarlar varya onla çözdüm (biraz tehlikeli ama ) köpeği uzaktan görünce mantarı elime alıyorum eğer havlamaya başlarsa atıyorum ve patlatıyorum bir abimiz tavsiye etti bir kere denedim ve oldu sesten acayip ürktüler

paint ball
ewet en iyisi paint ball ile boyayacaksın bu sıpaları
hemde biraz boyanınca diger bisikletcilerede dikkat bu it saldırgan mesajı verir
nası ama? :))

Merhabalar. Forumda çok yeniyim ve eski mesajlari dolaşırken dikkatimi çekti bu konu. Ben de denenmiş bir yol önereyim hemen.

Gürsel Bey'in önerileri de işe yaramıyorsa ve pek bir seçenek kalmamışsa, yere çöküp, köpekle doğrudan göz teması kurabilirsiniz.. Ciddiyim:)) Doğru kaynaklardan önerildi bu bana ve denedim..
Köpek hemen susuyor ve duruyor. Bana havlayan köpek bağlıydı:p
Ama yöntem köpeği tamamen durduruyor. Denemekle birşey kaybetmezsiniz. Dediğim gibi, zaten son seçenek bu:rolleyes:

@gürsel

anlamadıgım su
bazıları sakın gozunun icine bakma diyor bazıları goz teması
bu ortopedistlerin sıcak kompres soğuk kompres muhabbetine benzedi
HANGİSİ DOGRU??

gözünün içine bakacaksıbki onu etkin altına alacaksın köpekden kurtulmak için kaçmada dur ve bisikleti siper olarak kullan ve bakıslarınla korkmadıgını anlasın. sen korkdugun zaman köpek sana daha fazla saldırmaya başlayacaktır.antremana cıktım sayısı bayagı fazla olan köpekler hemen indim bisikletten köpekler kaçmaya basladı ben köpekler kaçmaya baslayınca bindim bisiklete bindim ve ben bisiklete biner binmez bana öyle bir saldırdılarki hepsi birden ben kararsız kaldım ineyimi gideyimmi ama önümde rampa var hemen inmeye karar verdim ve indim ben iner inmez köpekler de aynen ters tarafa kaçmaya basladı bunlar kaçtı diye ben yeniden bindim ve yeniden sadırıya geçtiler en iyisi dedim ben ineyim su rampayı elimde cıkayım dedim.en iyisi bisikletten inip beklemek bu konuda

bıkere benımde basıma gelmıstı.dag yolunda 2-3 tane kangal kopegı basladı havlamaya. en ıyısı soguk kanlı davranarak kopekler yokmus gıbı davrandım, 20-30 mt eslık ettıler sonra kendı bolgelerıne gerı donduler. panık yapmazsanız bısey olmaz dıye dusunuyorum.

@penelope

yokmuş gibi yapıp devam etmek genelde işe yarıyor ama o 20-30 mt adamı mahvediyor hele dağ yolunda ve yalnızsan, 4-5 köpek korkutucu oluyor.

@Efrahim Yasin AKTAŞ

Benim 1 dostum o aletten almış gerçekten uyuyan köpeğin dibinde çalıştırdı köpek uykusundan sıçradı ve kaçtı gitti. At bigi koskoca bir köpekti. Fakat sorun köperlerinde bir kısmı sağar olabiliyor. Aman dikkat et. Örneğin Dalmaçyalılaırdan 5 tanesinden 1 %100 Sağar doğar. Dikkat et.:D

Bence köpek olması muhtemel yerlere gidilecekse yanınıza kolay ulaşabileceğiniz biryerde bulundurmak kaydıyla bir paket kraker veya bisküvi alın.Yaklaşmakta olan köpeğe doğru atarsanız sanırım sorun çözülebilir.Böylelikle köpekle gereksiz polemiklere girmemiş olursunuz........ ''yok sen benim gözümün içine neden baktın,neden beni görünce yere çökmedin gibi. Ama tabi şuda var kraker falan atmanızı her köpek sevgiyle karşılayacak diye birşey yok. :( O zaman yapılması gereken başka birşey daha var... Kaaçıııııınnnnnnnnn.......:D

köpekler lastiklere kıl oldukları için bizleri kovalıyorlar durdugunuz zaman kaçıp giidyorlar zaten ne varsa bizim lastiklerde dönmeleri köpekleri sinir ediyor

köpek kuduzsa ne yapacağız beni düşündüren o. eğer çok zorda kalınırsa biber gazı kullanılabilir diye düşünüyorum. tabii ki hayvana zarar vermek iyi bişey değil ama iki taraftan biri zarar görecekse yapacak bişey yok. ayrıca hep yanında biber gazı taşımak oldukça cins bir durum yaratabilir :)
şahsen bu konu da aldığım hiçbir önlem yok..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri